Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Αθεράπευτα λάθη του υπ. Υγείας - Κατάργησε και διατηρεί το Νοσημάτων Θώρακος.


Αθεράπευτα λάθη του υπ. Υγείας - Κατάργησε και διατηρεί το Νοσημάτων Θώρακος
       Για τέσσερις σχεδόν μήνες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας συντηρεί το λάθος που αφορά τον οργανισμό του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας». Παρότι από τον Απρίλιο έχει μεταφερθεί στο κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου το Νοσημάτων Θώρακος και με απόφασή του έχει καταργήσει, στον νέο οργανισμό του νοσοκομείου τα εμφανίζει ως δύο διαφορετικές νοσηλευτικές μονάδες.
       «Με τον νέο οργανισμό αφήνει σε ισχύ και τα δύο νοσοκομεία. Αυτό σημαίνει ο οργανισμός αυτός είναι μη εφαρμόσιμος, ανέφερε στην «Π» ο διοικητής του νοσοκομείου Θεόδωρος Σερεμέτης. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος στην «Π», το λάθος εντοπίστηκε από την πρώτη στιγμή, δηλαδή τον Απρίλιο που πέρασε σε ΦΕΚ ο οργανισμός του νοσοκομείου, αλλά μήνες μετά δεν έχει διορθωθεί. «Αυτό σημαίνει ότι μέχρι να γίνει η σχετική διόρθωση δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στην εφαρμογή του. Ελπίζω με το άνοιγμα της Βουλής να γίνει και η σχετική διόρθωση».
       Αυτή είναι και η αιτία που ακόμα δεν έχει διοριστεί το νέο ΔΣ του νοσοκομείου, όπως ορίζει ο νέος οργανισμός και η διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας είχε εξαγγείλει ότι θα γίνονταν την περασμένη εβδομάδα.
      Υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι το μοναδικό λάθος του υπουργείου Υγείας που παραμένει αδιόρθωτο. Υπενθυμίζουμε ότι πριν από ένα περίπου μήνα, έκανε αποδεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας διοικήτριας του νοσοκομείου, η οποία δεν την είχε υποβάλλει ποτέ. Την υπόθεση αυτή την είχε «παγώσει» προσωρινά το υπουργείο, αλλά από τότε πέρασαν αρκετές εβδομάδες και απόφαση δεν ελήφθη.
Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ
       Στο θέμα αυτό, αναφέρεται με χθεσινή του ανακοίνωση και το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου. Κάνει λόγο για «απόκρυψη της αλήθειας, του πραγματικού προβλήματος που υπάρχει γύρω από αυτό το ζήτημα, της εφαρμογής του Νέου Οργανισμού « και εκτιμά πως «τα λάθη συνειδητά ή όχι στον οργανισμό που ήρθε για να συγχωνεύσει τις δύο νοσοκομειακές μονάδες τις οποίες εν τέλει λόγω φραστικών λαθών δεν τις συγχωνεύει, είναι εκείνα που μας έχουν οδηγήσει σ΄ αυτήν την απαράδεκτη και προκλητικότατη κατάσταση».
Καταλήγοντας δε, το Σωματείο, θέτει δημοσίως τα εξής ερωτήματα:
>Γιατί αυτό το λάθος επί τρείς ολόκληρους μήνες δεν διορθώθηκε;
>Γιατί επί τρείς ολόκληρους μήνες δεν λειτουργεί το Δ.Σ.;
>Γιατί συνεχίζονται τα παιχνίδια με τις υποδιοικήτριες; 
Της ΜΑΡΙΝΑΣ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ-pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: