Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Νέα μείωση-σοκ στις συντάξεις: Ποιοι χάνουν από 600 έως και 4.200 ευρώ το χρόνο.

         Διαβάστε γιατί ο ΕΦΚΑ βγάζει χαμηλότερα ποσά στους νέους συνταξιούχους.  
       Νέα απίστευτη οικονομική... «βόμβα» χτυπά αλύπητα τους απόμαχους της δουλειάς. Και όμως ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης δίνει λάθος συντάξεις στους συνταξιούχους. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με δεκάδες καταγγελίες, ο ΕΦΚΑ προέβη (και πιθανότατα εξακολουθεί) να πραγματοποιεί λάθος υπολογισμούς, με αποτέλεσμα οι απώλειες να αγγίζουν ακόμη και τα 4.200 ευρώ οι απώλειες.   Μετά από καταγγελία-βόμβα του δικηγόρου και ενός εκ των νομικών του Ενιαίου Φορέα,  Ανδρέα Κουτσόλαμπρου, ο «ΕΦΚΑ από το 2016 και έπειτα εξέδιδε λανθασμένες συντάξεις, ίσως και σε όλες τις περιπτώσεις δικαιούχων, οι οποίοι είχαν συνυπολογίσει πλασματικά έτη. Οι απώλειες εν αγνοία των συνταξιούχων εξαιτίας αυτού του σκανδαλώδους λάθους δύνανται να κυμαίνονται από 600 έως 4.200 ευρώ τον χρόνο»,αναφέρει με νόημα ο δικηγόρος.
      Μάλιστα, ο κ. Κουτσολάμπρος διευκρίνισε ότι από την ισχύ του «νόμου Κατρούγκαλου», δηλαδή από τα μέσα Μαΐου 2016 και μετά, «είναι λίαν πιθανόν όλες οι συνταξιοδοτικές αποφάσεις του ΕΦΚΑ με πλασματικό χρόνο να είναι εσφαλμένες». Επίσης, ο προϊστάμενος του Γ΄ Τμήματος της ΔΝΥ του ΕΦΚΑ τόνισε ότι το θέμα υπέπεσε στην αντίληψή του, με αφορμή τη σύνταξη με τον συνυπολογισμό δύο πλασματικών ετών ασφάλισης, η οποία αποδόθηκε σε δικηγόρο και η οποία ήταν μειωμένη κατά 100 ευρώ τον μήνα, σε σχέση με το ποσό που θα έπρεπε να είχε δοθεί εάν είχαν εφαρμοστεί σωστά οι σχετικές διατάξεις του νόμου 4387/2016και δεν υπήρχαν εσφαλμένες εγκύκλιοι. Γιατί υπολογίζονται λανθασμένα οι συντάξεις στις οποίες προσμετρώνται έτη πλασματικής ασφάλισης;Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Κουτσόλαμπρου, συνυπολογίζονται, ενώ δεν θα έπρεπε, τα πλασματικά χρόνια στη διαμόρφωση του μέσου μισθού, που αποτελεί τη βάση υπολογισμού της σύνταξης.
      Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μεγαλώνει ο διαιρέτης και να μειώνεται το τελικό ποσό της σύνταξης. Με βάση την ανάλυση των στοιχείων που παρουσιάζει στο άρθρο του ο κ. Κουτσόλαμπρος, ανάλογα με τα πλασματικά χρόνια που συνυπολογίζονται για τη συνταξιοδότηση (7 πλασματικά έτη κατ' ανώτατο όριο), οι απώλειες μπορεί να κυμαίνονται από 50 έως 350 ευρώ τον μήνα, δηλαδή από 600 έως 4.200 ευρώ τον χρόνο! Το πρόβλημα υπάρχει στα πλασματικά έτη που έχουν πληρώσει οι δικαιούχοι και τα οποία συνυπολογίζονται για να προκύψει ο μέσος μισθός με βάση τον οποίο προκύπτει ο διαιρέτης για τον υπολογισμό της σύνταξης. Καθώς προστίθενται στα ποσά και τα πλασματικά έτη προκύπτουν μικρότερα ποσά στη σύνταξη.
Αναδημοσίευση από Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: