Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 13ης-4ης/3.6.2019, Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

         Την  ΔΕΥΤΕΡΑ 3/6/19 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, Συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από Πρόσκληση του Προέδρου μας, Κώστα Πετρόπουλου, με τα παρακάτω θέματα:

I.    Οι πρόσφατες τοποθετήσεις του Προσωπικού και των Προϊσταμένων.
II.   Η εκκρεμότητα με τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.
III.  Η εκκρεμότητα με το ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
IV.  Διάφορα τρέχοντα ζητήματα και Ενημερώσεις.

   Σ' αυτήν την Συνεδρίαση, όπου ήταν ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ, (Πετρόπουλος, Γιαννόπουλος, Τούτουνη, Μπουραλέξη, Μαυρίκη, Μαργώνη, Αρβανίτης, Ασλανίδη, Καγκελάρη, Σουγλέρης, Παπαμιχαήλ, Λιώλη και Σταματόπουλος), αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία, ξεκίνησε η Συνεδρίαση, όπου ο Πρόεδρος Πετρόπουλος Κώστας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε στα εξής:
Α). Κατ  αρχήν στην πρόσφατη απόφαση του Διοικητή του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, που αναρτήθηκε στην διαύγεια την 31/5/19, μια απόφαση βάσει της οποίας προχωρά στην τοποθέτηση του Προσωπικού και των Προϊσταμένων στις Οργανικές μονάδες του Γ.Ν Πατρών, χωρίς να έχει διευθετηθεί η σοβαρή εκκρεμότητα που υπάρχει στον Οργανισμό του Νοσοκομείου μας, το ¨λάθος¨ η αν το θέλετε η  σοβαρή ¨παράλειψη¨, ένεκα της οποίας το Προσωπικό και οι Ιατροί των καταργημένων διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ και του ΝΝΘώρακος, δεν έχουν μεταφερθεί και δεν μπορούν να μεταφερθούν στο νέο ΝΠΔΔ με τον τίτλο Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ ¨Ο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ¨.
 Β).   Στη συνέχεια στη διαδικασία που επιλέχθηκε για την προαναφερόμενη  τοποθέτηση,  η οποία δεν είναι η ενδεδειγμένη, πέρα από τα λάθη που έχει, δεδομένου ότι σ΄ αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ τοποθέτησης, όπως έγινε και με την προηγούμενη τροποποίηση του Οργανισμού, που αφορούσε τα διασυνδεόμενα Νοσοκομεία.
 Γ). Και βεβαίως λεπτομερώς στην επανατοποθέτηση των ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ, μια επανατοποθέτηση που σε τρείς περιπτώσεις παραβιάζει την σχετική κείμενη Νομοθεσία. Περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με την ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ της ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ, την μία θέση ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ και δύο θέσεων ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ.
  Δ). Επίσης αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, Πρότεινε:
αμέσως μετά την σχετική συνεδρίασή μας, να πάμε ΟΛΟ το Δ.Σ σε ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον Διοικητή, να του εκθέσουμε τους προβληματισμούς μας, να ζητήσουμε να σταματήσει την όποια σχετική διαδικασία και βεβαίως να μην γίνει καμιά επανατοποθέτηση θέσης ευθύνης χωρίς την τήρηση- την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας.  Εάν ο Διοικητής δεν αποδεχθεί τις προτάσεις μας, που υιοθετούνται πλήρως από την Διοίκηση της 6ης Υ.Πε, να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις.
Στη συνέχεια
     Αφού ακολούθησε η διαδικασία των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων των μελών του Δ.Σ, και αφού ακολούθησε ο απαραίτητος σχετικός διάλογος.
                             Το Δ.Σ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ.
  I.   Την ΕΓΚΡΙΣΗ του προαναφερόμενου πλαισίου, της εισήγησης του Προέδρου, για ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ και διαδικασίες τοποθέτησης Προσωπικού και θέσεων ευθύνης.
 II.  Την παράσταση ΟΛΟΥ του Δ.Σ, αμέσως μετά από την συνεδρίαση μας στον Διοικητή, για να του εκθέσουμε τις απόψεις μας, τις θέσεις μας και την αναγκαιότητα της εφαρμογής εκ μέρους του της κείμενης νομοθεσίας καθώς επίσης και την αναγκαιότητα της επαναλειτουργίας του ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. Σε περίπτωση άρνησης του, ξεκινάμε κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από την ίδια στιγμή με κατάληψη του Γρ. Προσωπικού και του Πρωτοκόλλου. Κινητοποιήσεις που θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες με ΚΑΤΑΛΗΨΗ των ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ και του Δ.Σ, έως ότου ο Διοικητής προσαρμοστεί με την Νομιμότητα στο σύνολον των προαναφερόμενων διαδικασιών.
III. Γι΄ αυτές τις Κινητοποιήσεις αποφασίστηκε να παραχωρηθεί και σχετική ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, για να εξηγήσουμε τους λόγους που οδηγηθήκαμε σ΄ αυτές.                                        
                                                                               Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια: