Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: Νοσοκομείου Σάμου. Χωρίς Παιδίατρο από Παρασκευή 12/7/2019 λόγω άδειας της μοναδικής Παιδιάτρου. 8 μήνες δουλεύει η μία Παιδίατρος νυχθημερόν. Χωρίς παιδιατρική κάλυψη τα νοσηλευόμενα παιδάκια, χειρουργεία παιδιών και μαιευτική κλινική.

       Το Νοσοκομείο της Σάμου εξυπηρετεί 30.000 πληθυσμό, 4.000 μετανάστες – πρόσφυγες και το καλοκαίρι χιλιάδες παραθεριστές.
      Το Νοσοκομείο έχει μείνει με μια Παιδίατρο εδώ και 8 μήνες η οποία εφημερεύει κάθε ημέρα, χωρίς να της χορηγούνται ρεπό και άδειες. Το Νοσοκομείο έχει κενές τις τρεις οργανικές θέσεις Παιδιάτρων που διαθέτει στον οργανισμό του και η μία Παιδίατρος που υπηρετεί είναι με μετακίνηση από το ΚΕΦΥΑΠ. Το Νοσοκομείο διαθέτει Παιδιατρική κλινική 9 κλινών και η Παιδίατρος προσφέρει υπηρεσίες σε χειρουργεία παίδων και τη μαιευτική κλινική (με υψηλό αριθμό τοκετών).
       Από την περασμένη Παρασκευή 12/7/2019 το Νοσοκομείο έμεινε χωρίς Παιδίατρο παρότι νοσηλεύονται 9 παιδάκια στην παιδιατρική κλινική και είναι απαραίτητη η υπηρεσία της στη μαιευτική κλινική (τοκετός) και τα χειρουργεία των παιδιών. Πήρε άδεια γιατί η μητέρα της νοσηλεύεται με σοβαρό πρόβλημα υγείας σε νοσοκομείο της Αττικής.
Επανειλημμένως έχει αναδειχθεί το πρόβλημα χωρίς όμως να έχει επιλυθεί.
     8 μήνες εργάζεται η Παιδίατρος χωρίς διακοπή για ξεκούραση. Έχει ξεπεράσει τα όριά της όπως χαρακτηριστικά μας είπε.
Άμεσα ο Υπουργός Υγείας πρέπει να δώσει λύση.
Κινδυνεύουν τα παιδάκια που βρίσκονται στο νησί!!!
                                                        Από την  Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: