Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019

Το Νοσοκομείο Λευκάδας εγκαινιάστηκε προεκλογικά και εγκαταλείφτηκε. Το νησί σφύζει από παραθεριστές και στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει αναισθησιολόγος ούτε για επείγουσες διασωληνώσεις.

                                                         Νοσοκομείο Λευκάδας
Εγκαινιάστηκε προεκλογικά και εγκαταλείφτηκε
Το νησί σφύζει από παραθεριστές και στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει αναισθησιολόγος ούτε για επείγουσες διασωληνώσε
Ο Διοικητής εξαφανισμένος
Σήμερα κιόλας θα πρέπει να παρέμβει ο νέος Υπουργός Υγείας.

Το νέο Νοσοκομείο της Λευκάδας εγκαινιάστηκε προεκλογικά από τον πρώην Πρωθυπουργό. Υπάρχει μόνο μία αναισθησιολόγος η οποία λείπει με αναρρωτική άδεια.
Έως τις εκλογές φρόντιζε η Διοίκηση του Νοσοκομείου και η 6η ΥΠΕ και έφερνε Αναισθησιολόγους με μετακινήσεις από Νοσοκομεία των Ιωαννίνων για να καλύπτουν το χειρουργικό τομέα.
Μετά τις εκλογές εξαφανίστηκε ο Διοικητής. Το Νοσοκομείο δεν διαθέτει πια κανέναν Αναισθησιολόγο. Δεν γίνονται ούτε οι επείγουσες διασωληνώσεις σε έκτακτα περιστατικά. Το νησί σφύζει από παραθεριστές. Μεγάλες είναι οι ελλείψεις και στο Νοσηλευτικό Προσωπικό.
Στο παλαιό Νοσοκομείο συστεγαζόταν η Παθολογική, η Καρδιολογική και η Παιδιατρική Κλινική. Λειτουργούσαν με το ίδιο νοσηλευτικό προσωπικό.
Στο νέο Νοσοκομείο λειτουργούν ξεχωριστά. Γονάτισαν.
Σε 120 κλίνες που διαθέτει το νέο Νοσοκομείο υπηρετούν 212 υπάλληλοι. Μεταξύ αυτών 110 μόνο στο Νοσηλευτικό Προσωπικό.
Νεφρολόγος έμεινε μόνο ένας. Ο δεύτερος Επικουρικός έφυγε. Από πέντε ημέρες που δούλευε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού τώρα είναι ανοικτή μόνο τρεις ημέρες την εβδομάδα. Δεν εξυπηρετεί νέα περιστατικά. Πως μπορεί μία γιατρός να εφημερεύει κάθε ημέρα;
Είναι επιτακτική η ανάγκη να παρέμβει ο Υπουργός και να λυθεί  το πρόβλημα με τον Αναισθησιολόγο στο Νοσοκομείο που έχει βγάλει εκτός λειτουργίας τον χειρουργικό τομέα.
Απο την Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:      ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

                                    κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: