Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

ΑΔΕΔΥ: Αλληλεγγύη στη δικηγόρο Barkin Timtik

      Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διαμαρτύρεται για τις συνεχιζόμενες διώξεις όσων αγωνίζονται για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία. Οι δικηγόροι του Νομικού Γραφείου του Λαού (HHB) και του Συλλόγου Σύγχρονων Νομικών (CHD)  προφυλακίζονται τακτικά επειδή υπερασπίστηκαν  τα δικαιώματα των εργατών που δολοφονήθηκαν στα ορυχεία SOMA, τον 14χρονο Berkin Elvan, την  Dilek Dogan, τον Inakc Özkeskin, την Günay Özarslan και τα δεκάδες παιδιά που δολοφονήθηκαν από τη φασιστική εξουσία του AKP , τους ακαδημαϊκούς που απολύθηκαν από τις δουλειές τους, του αγωνιστές, δημοκράτες που γεμίζουν τις φυλακές γιατί παλεύουν για τα δικαιώματά τους και ενάντια στο αντιδημοκρατικό καθεστώς. Στις φυλακές της Τουρκίας κάθε 38 ώρες πεθαίνει   και ένας κρατούμενος.
       Η BARKIN TIMTIK ήταν ανάμεσα στους δικηγόρους που  συνελήφθησαν  σε έφοδο στα γραφεία του Νομικού Γραφείου του Λαού στις 12 Σεπτεμβρίου 2017.Από την ημέρα της προφυλάκισής της, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Συγκεκριμένα διαγνώστηκε με κύστη μεγέθους 14 εκατοστών με πιθανή ένδειξη για καρκίνο.
      Η  BARKIN TIMTIK χειρουργήθηκε στο νοσοκομείο της φυλακής. Όμως οι συνθήκες φυλάκισης δεν εξασφαλίζουν τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής για τη θεραπεία της και οι μεταφορές από και προς το νοσοκομείο επιβαρύνουν την κατάστασή της.
      Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί να αφεθεί ελεύθερη η BARKIN TIMTIK  προκειμένου να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες συνθήκες για την αποκατάσταση της υγείας της.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: