Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Σε burnout οι γιατροί στα νησιά – Παθολόγος εφημερεύει … 32 μέρες χωρίς ρεπό!


      Την αναλγησία, αλλά και ειρωνεία της Διοίκησης του νοσοκομείου Λήμνου αντιμετωπίζει μία παθολόγος που εφημερεύει ... 32 μέρες χωρίς ρεπό, έχοντας ξεπεράσει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Παρόμοιες καταστάσεις συμβαίνουν και σε άλλα νησιά, λόγω ελλείψεων προσωπικού.
      Ο Διοικητής του νοσοκομείου Λήμνου όχι μόνο αρνείται να υπογράψει την άδεια της παθολόγου, αλλά της έδωσε και εντολή να συνεχίσει τις εφημερίες ως … το τέλος Ιουλίου, οπότε και θα μετακινηθεί συνάδελφος της από το -επίσης υποστελεχωμένο- νοσοκομείο Μυτιλήνης για να την αντικαταστήσει.
      Την καταγγελία κάνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) , η οποία μιλά για «κατάφωρη παραβίαση της νομοθεσίας» και καλεί τους εργαζόμενους σε ξεσηκωμό.
       «Όχι μόνο δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια για τη στελέχωση της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Λήμνου, όχι μόνο απαντούσαν στις αγωνιώδεις εκκλήσεις της συναδέλφου να δωθεί λύση με ειρωνεία και απαξίωση, όχι μόνο αρνούνται να της υπογράψουν την άδεια που έχει ζητήσει, αλλά η λύση που προκρίνει η διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι να δώσει «εντέλλεσθε» στη συνάδελφο για να εφημερεύει μέχρι το τέλος του Ιουλίου και στη συνέχεια να μετακινηθεί γιατρός, από το επίσης τραγικά υποστελεχωμένο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, για να καλύπτει τις εφημερίες», τονίζει η ΟΕΝΓΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: