Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 17ης-8ης/14.10.2019, Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

       Την ΤΕΤΑΡΤΗ 14/10/19 και ώρα 09:30 πμ, Συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από Πρόσκληση του Προέδρου μας, Κώστα Πετρόπουλου, με τα παρακάτω θέματα:

  I.    Σχετικά με τις Κινητοποιήσεις για την Δικαστική προσφυγή Σερεμέτη.      
 II.    Σχετικά με την 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΟΕΔΗΝ την 23η/10/19.
III.   Σχετικά με το Συνδικαλιστικό καθεστώς των  Εργαζόμενων του ΝΝΘώρακος.
IV.    Σχετικά με προβλήματα στην  χορήγηση της ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ κλπ άλλα
 V.    Διάφορα τρέχοντα ζητήματα.            
        Σ' αυτήν την Συνεδρίαση, όπου απουσίαζαν ο Σταματόπουλος, ο Σουγλέρης, η Καγκελάρη, η Παπαμιχαήλ, και η Μαυρίκη, αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία, με παρόντες τους: Πετρόπουλο, Γιαννόπουλο, Μπουραλέξη, Πετροπούλου, Τουτούνη, Αρβανίτη, Ασλανίδη και Λιώλη,  ξεκίνησε η Συνεδρίαση με την προβλεπόμενη εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου μας, Κώστα Πετρόπουλου.
        Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, αφού ανέβαλε τo III και IV  θέμα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, λόγω των προαναφερόμενων απουσιών αρκετών μελών του Δ.Σ, εισηγούμενος τα υπόλοιπα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, που τα θεωρούσε κατά κάποιον τρόπο επείγοντα, αναφέρθηκε στα εξής:  
Ι. Κατ΄ αρχήν σε ότι αφορά το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, που είναι απόρροια της κλήσης πού έλαβαν όλα τα μέλη του Δ.Σ, για να καταθέσουν στον Δ΄ Πταισματοδίκη, μετά από σχετική προσφυγή του Διοικητή Σερεμέτη για τις πρόσφατες κινητοποιήσεις μας, μια κατάθεση που σαφώς πρότεινε να ανατεθεί σε Δικηγόρο,
            αφού υπενθύμισε στα μέλη
την απόφαση που είχαμε πάρει στην προηγούμενη συνεδρίασή μας για κινητοποιήσεις με τον ερχομό των προαναφερόμενων κλήσεων, πρότεινε οι κινητοποιήσεις να αρχίσουν από την Τετάρτη 16/10/19, με παράλληλη ΕΚΤΑΚΤΗ σχετική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των Μελών μας. Επίσης πρότεινε σχετική ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ σε ημέρα και ώρα που θα ενδείκνυται και βεβαίως την έκδοση σχετικής καταγγελτικής ΑΦΙΣΑΣ και ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ προσωπικά για τον Διοικητή, τον διώκτη των Συνδικαλιστών και Εργαζόμενων Σερεμέτη Θεόδωρο, που για εμάς πλέον θα πρέπει να θεωρείται ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ για τον χώρο μας.
II. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο δεύτερο θέμα που αφορούσε την 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΟΕΔΗΝ που έχει προσδιοριστεί για την ΤΕΤΑΡΤΗ 23/10/19, όπου πρότεινε την συμμετοχή μας σ΄ αυτήν, καθώς επίσης και στο σχετικό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που γίνεται στην Αθήνα, με λεωφορείο που θα μισθώσουμε μαζί με το Σωματείο του ΠΠΝΡίου.
III.  Σε ότι αφορά το πέμπτο θέμα, το θέμα των ενημερώσεων,  ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, γνωστοποίησε στα μέλη του Δ.Σ, τα εξής:
     A). Την ανάγκη, ως είθισται,  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ μας με την ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ της 6ης Υ.Πε, που ο διορισμός της ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, προτείνοντας γι΄ αυτόν τον σκοπό, πέρα από την αποστολή της σχετικής επιστολής να καταρτιστεί προς κατάθεση και σχετικό ΥΠΟΜΝΗΜΑ, για το οποίο ζήτησε και τις προτάσεις, τις απόψεις όλων των μελών του Δ.Σ. Υπόμνημα που θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει γι΄ αυτόν τον σκοπό λίγο πριν τον προσδιορισμό της προαναφερόμενης συνάντησής μας.
    Β). Μετά από αρκετά παράπονα που έγιναν σε ότι αφορά τις πρόσφατες αυξήσεις του καφέ κλπ άλλων ειδών από το κυλικείο  του Νοσοκομείου, πρότεινε την συγκρότηση σχετικής διαπαραταξιακής επιτροπής για να διερευνήσει το όλο θέμα και να εισηγηθεί σχετικά στην επόμενη συνεδρίαση μας.
Στη συνέχεια
       Αφού ακολούθησε η διαδικασία των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων των μελών του Δ.Σ, τοποθετήσεις όπου η Συναδέλφισσα Λιώλη διαφώνησε με το πλαίσιο της κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ και την προσωπική καταγγελτική αφίσα για τον Διοικητή και  αφού ακολούθησε ο απαραίτητος σχετικός διάλογος.
     Το Δ.Σ με τις προαναφερόμενες επισημάνσεις ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ 
I.       ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των μελών μας, την ΤΕΤΑΡΤΗ 16/10/19, ημέρα έναρξης των ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΑΣ, για την ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΕΡΕΜΕΤΗ και την 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΟΕΔΗΝ. Παραχώρηση σχετικής ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ και έκδοση καταγγελτικής αφίσας και ανακοίνωσης.
II.            Ανάθεση σε Δικηγόρο της όλης διαδικασίας με την Δικαστική προσφυγή Σερεμέτη, εγκρίνοντας παράλληλα την σχετική δαπάνη.
III.            ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, τόσο στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΟΕΔΗΝ, όσο και στο σχετικό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στην Αθήνα όσων μελών μας το επιθυμούν, εγκρίνοντας παράλληλα την σχετική δαπάνη. 
IV.            ΕΓΚΡΙΣΗ της διαδικασίας, όπως ειπώθηκε εισηγητικά, σε ότι αφορά την συνάντησή μας με την ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ της 6ης Υ.Πε.
V.                ΕΓΚΡΙΣΗ της πρότασης σε ότι αφορά τις αυξήσεις του  ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ.
                             Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια: