Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ της ΑΔΕΔΥ για την πραγματοποίηση του 37ου Εκλογο – απολογιστικού Συνεδρίου της.

ΠΡΟΣ: - Ομοσπονδίες – μέλη Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 
             - Νομαρχιακά Τμήματα Α.Δ.Ε.Δ.Υ 
             - Μέλη Γενικού Συμβουλίου Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 
             - Ελεγκτική Επιτροπή 
             - Επιτροπή Πιστοποίησης
                                                 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ    ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
  Για την πραγματοποίηση του 37ου Εκλογο – απολογιστικού Συνεδρίου.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
          Όπως σας είναι ήδη γνωστό, στις 3, 4 και 5 Δεκεμβρίου 2019 θα  πραγματοποιηθεί το 37ο Τακτικό Εκλογο-Απολογιστικό Συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Novotel (Μιχ. Βόδα 4-6).
       Αναφορικά με τα θέματα προκήρυξης – σύγκλησης, αρμοδιοτήτων και διαδικασιών του Συνεδρίου, σας παραπέμπουμε στα άρθρα 27, 28, 29, 30 του Καταστατικού της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ενώ ειδικότερα και με σκοπό την έγκαιρη προετοιμασία και έγκυρη συμμετοχή στις διαδικασίες του Συνεδρίου, υπογραμμίζεται το άρθρο 28 («Συγκρότηση Συνεδρίων») του Καταστατικού της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και πιο συγκεκριμένα τα εξής σημεία:
α. Το Συνέδριο συγκροτείται από τους αιρετούς αντιπροσώπους των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που έχουν εκλεγεί με το σύστημα της απλής αναλογικής, όπως αυτή καθιερώνεται με το Ν. 1264/82.
β. Ο αριθμός των αντιπροσώπων κάθε Οργάνωσης εξαρτάται από τον αριθμό των φυσικών μελών που ψήφισαν στις αρχαιρεσίες των Πρωτοβάθμιων Σωματείων (σ.σ. για κάθε 375 ψηφίσαντα μέλη Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων – Μελών της αντίστοιχης Δευτεροβάθμιας Οργάνωσης – Μέλους της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκλέγεται ένας αντιπρόσωπος. Όταν το υπόλοιπο είναι μεγαλύτερο από το 50% του 375, δηλ. 188 και άνω, εκλέγεται ένας (1) ακόμη σύνεδρος).
γ. Για τη νομιμοποίηση και τη συμμετοχή των αντιπροσώπων στο Συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτείται να κατατεθούν στην Επιτροπή Πιστοποίησης πριν την έναρξη του Συνεδρίου όλα τα απαραίτητα νομιμοποιητικά στοιχεία (αντίγραφα των πρακτικών των εκλογών της Δευτεροβάθμιας Οργάνωσης και των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων – Μελών της, καθώς και οι καταστάσεις ψηφισάντων).
        Το Γενικό Συμβούλιο της 29ης Αυγούστου θα νομιμοποιήσει όλους τους αντιπροσώπους των Ομοσπονδιών που έχει ελέγξει η Επιτροπή Πιστοποίησης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Εξυπακούεται πως για να γίνει η νομιμοποίηση θα πρέπει οι Ομοσπονδίες να έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Σύμφωνα με το Καταστατικό της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ταμειακά τακτοποιημένη θεωρείται η Οργάνωση – μέλος που δεν οφείλει συνδρομές πλέον των έξι (6) μηνών. Ως εκ τούτου οι Ομοσπονδίες μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα πρέπει ένα τουλάχιστον μήνα πριν την έναρξη του Συνεδρίου να έχουν τακτοποιήσει έως και το πρώτο εξάμηνο του 2019.
δ. Παραίτηση αντιπροσώπου γίνεται προς το Συνέδριο, που τον αντικαθιστά ταυτόχρονα με τον αμέσως επόμενο του συνδυασμού.
ε. Κάθε σύνεδρος έχει δικαίωμα λόγου, μίας ψήφου, καθώς και δικαίωμα να εκλέγει και να εκλέγεται στα Όργανα αυτοπροσώπως.
στ. Στο Συνέδριο συμμετέχουν με δικαίωμα λόγου και τα μέλη του απερχόμενου Γενικού Συμβουλίου, έστω κι αν δεν έχουν εκλεγεί αντιπρόσωποι.
Σύμφωνα με Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στο 37ο Συνέδριο θα συμμετάσχουν με δικαίωμα λόγου και οι – μη εκλεγμένοι ως σύνεδροι – Πρόεδροι των Νομαρχιακών Τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ, 3 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2019.
         Θα ακολουθήσει νεότερη Εγκύκλιος σχετικά με την κάλυψη των εξόδων των συμμετεχόντων στo Συνέδριo.
Ο Αντιπρόεδρος, Υπεύθυνος Οργανωτικού και Ν. Τ.
Μπράτης Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: