Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Καρβέλης, Διοικητής 6ης Υ.Πε: Θα πολεμήσουμε με όσα διαθέτουμε

Καρβέλης: Θα πολεμήσουμε με όσα διαθέτουμε             Συνεργασία και αλληλοκάλυψη: Σε αυτές τις δύο έννοιες στηρίζει, σε πρώτη φάση, την αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών που εμφανίζουν οι υγειονομικές μονάδες ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης. 
        Με δεδομένες τις υπάρχουσες συνθήκες η διοίκηση της 6ης ΥΠε, δεν έχει και πολλά περιθώρια άμεσης παρέμβασης δίνοντας οριστικές λύσεις. «Αυτή τη στιγμή θα πολεμήσουμε με ό,τι έχουμε στη διάθεσή μας. Αυτό σημαίνει ότι ως προτεραιότητα έχουμε βάλει την καλύτερη δυνατή οργάνωση όλων των νοσηλευτικών μονάδων. Στην ανάπτυξη ενός ουσιαστικού δικτύου που θα παρέχει αλληλοκάλυψη και αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των νοσηλευτικών μας μονάδων» επισημαίνει ο κ. Καρβέλης εξηγώντας:
Η ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
      «Σε πρώτη φάση θα αναπτύξουμε αυτή τη σχέση μεταξύ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων. Για παράδειγμα του Αιγίου με το νοσοκομείο Καλαβρύτων, του Πύργου με της Αμαλιάδας, του Μεσολογγίου με του Αγρινίου. Στόχος μας είναι να παρέχουμε την κατάλληλη και την καλύτερη δυνατή φροντίδα στους ασθενείς μας. Κι αυτό στην παρούσα φάση μπορούμε να το πετύχουμε με τη συνεργασία μεταξύ των νοσοκομείων μας. Αν αναπτυχθεί αυτό το δίκτυο αλληλοκάλυψης θα προσφέρει και ασφάλεια στους πολίτες αλλά και στο υγειονομικό προσωπικό που υπηρετεί στις μονάδες οι οποίες εμφανίζουν τον μεγαλύτερο όγκο προβλημάτων».
       Μία πρώτη συζήτηση προς την κατεύθυνση αυτή έγινε στη διάρκεια της πρόσφατης κοινής σύσκεψης όλων των διοικήσεων των νοσηλευτικών μονάδων της 6ης ΥΠε που συγκάλεσε ο κ. Καρβέλης. Στη διάρκεια αυτής κατατέθηκαν τα επιμέρους ζητήματα που απασχολούν το κάθε νοσοκομείο αλλά παράλληλα ανοίχτηκαν δίαυλοι συνεργασίας.
ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ
       «Ο κύριος στόχος μας στον οποίο θα επικεντρωθούμε και θα εργαστούμε για την επίτευξή του είναι τα κάθε νοσοκομείο να αποκτήσει την αυτοτέλειά του και να μην στηρίζεται στην ενίσχυση από όμορα νοσοκομεία. Αλλωστε στα περισσότερα οι συνθήκες λειτουργίας είναι ασφυκτικές και δεν περισσεύει προσωπικό όχι για μακροχρόνιες αλλά ούτε και για ολιγοήμερες μετακινήσεις. Η πλήρης στελέχωση όλων των μονάδων και η αποτελεσματική τους λειτουργία είναι ο βασικός μας στόχος ώστε να σταματήσουν οι διακομιδές στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας, ΠΓΝΠ και ''Αγιο Ανδρέα''» προσθέτει ο κ. Καρβέλης.
       Το πώς θα αναπτυχτεί το δίκτυο αυτό είναι κάτι που θα συζητηθεί και θα σχεδιαστεί σε συνεργασία όλων των διοικητών των νοσηλευτικών μονάδων. Σε ορισμένες περιπτώσεις που υπήρχαν επείγουσες καταστάσεις έχει ήδη δρομολογηθεί. Ωστόσο μία πιο συστηματική βάση θα αναπτυχθεί από τις αρχές του επόμενου μήνα οπότε και θα έχουν αναλάβει καθήκοντα οι νέες διοικήσεις των νοσοκομείων.
Της  Μαρίνας Ριζογιάννη

rizogianni@pelop.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: