Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 19ης-10ης/29.10.2019, Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

        Την ΤΡΙΤΗ 29/10/19 και ώρα 09:30 πμ, Συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από Πρόσκληση του Προέδρου μας, Κώστα Πετρόπουλου, με τα παρακάτω θέματα:
I.         Σχετικά με το Μητρώο πραγματικών δικαιούχων του Σωματείου.
II.      Σχετικά με το Συνδικαλιστικό καθεστώς των  Εργαζόμενων του ΝΝΘώρακος. 
III.   Σχετικά με προβλήματα στην χορήγηση της ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ κλπ άλλα.
IV.     Διάφορα τρέχοντα ζητήματα.
        Σ' αυτήν την Συνεδρίαση, όπου απουσίαζαν η Μπουραλέξη και η Λιώλη λόγω ασθενείας, αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία, με παρόντες τους: Πετρόπουλο, Γιαννόπουλο, Μαυρίκη, Πετροπούλου, Τουτούνη, Αρβανίτη, Ασλανίδη, Σουγλέρη, Καγκελάρη, Παπαμιχαήλ και Σταματόπουλο, ξεκίνησε η Συνεδρίαση με την προβλεπόμενη εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου μας, Κώστα Πετρόπουλου.
        Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, εκτός του II που αναβλήθηκε, αναφέρθηκε στα εξής:  
Ι. Κατ΄ αρχήν σε ότι αφορά το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ανέφερε ότι: στα πλαίσια λειτουργίας του Ειδικού Μητρώου και του Κεντρικού Μητρώου Πραγματικών Δικαιούχων, το Σωματείο υποχρεούται να τηρεί στην έδρα του,  το εν λόγω Ειδικό Μητρώο σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν. 4557/2018 καθώς και να καταχωρεί στο Κεντρικό Μητρώο τα στοιχεία των πραγματικών δικαιούχων, όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 4 της υπ’ αριθμ. 67343ΕΞ 2019 απόφασης του κ. Υπουργού Οικονομικών σε συνδυασμό με το άρθρο 20 του Ν. 4557/2018.
       Στη συνέχεια ανέφερε ότι για όλα αυτά θα πρέπει μα εξουσιοδοτήσουμε ένα μέλος του Δ.Σ για την τήρηση του Ειδικού Μητρώου του Σωματείου επαρκώς τεκμηριωμένου και επικαιροποιημένου, με ρητή υποχρέωση να κοινοποιεί τα εν λόγω προς καταχώριση στοιχεία σε αρμόδιες Αρχές, Φορείς και υπόχρεα πρόσωπα του Ν. 4557/2018  (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά αναφερόμενα πιστωτικά ιδρύματα, χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, ορκωτούς ελεγκτές, λογιστές, συμβολαιογράφους, δικηγόρους κλπ) καθώς και  να ενημερώνει εγγράφως τους ανωτέρω σε περίπτωση αλλαγής στοιχείων των πραγματικών δικαιούχων ή στοιχείων που αφορούν το σωματείο.
       Επίσης, το ως άνω εξουσιοδοτημένο πρόσωπο θα πρέπει να υποβάλει και να καταχωρίσει τα εκ του Νόμου οριζόμενα στοιχεία των πραγματικών δικαιούχων στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων μέσω της εφαρμογής στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ, καθώς και των στοιχείων που αφορούν τον ίδιο τον εξουσιοδοτούμενο αλλά και το Σωματείο.
II.    Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τρίτο θέμα που αφορούσε τα προβλήματα και τις απαράδεκτες πρακτικές και συμπεριφορές της υπηρεσίας μας, κυρίως της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης, σε ότι αφορά την χορήγηση της ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ στους δικαιούχους Συναδέλφους-μέλη μας. Με δεδομένη την εξάντληση των παρεμβάσεών μας, γραπτώς και προφορικώς για να κατανοήσουν τα αυτονόητα, πρότεινε στην αποφασισμένη από προηγούμενες συνεδριάσεις μας συνεχιζόμενη παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη Διοίκηση για τις δικαστικές της προσφυγές για την συνδικαλιστικές μας δράσεις και κινητοποιήσεις, στην αυριανή σχετική κινητοποίηση να συμπεριληφθεί και η περίπτωση των αστείων πρακτικών και απαράδεκτων συμπεριφορών, τον εμπαιγμό των Συναδέλφων μας, σε σχέση με την χορήγηση της εν λόγω άδειας, για το 2018.
Στη συνέχεια
       Αφού ακολούθησε η διαδικασία των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων των μελών του Δ.Σ και  αφού ακολούθησε ο απαραίτητος σχετικός διάλογος.
                                 Το Δ.Σ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ 
I.         Τις ΔΡΑΣΕΙΣ για τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που θα συνεχιστούν και αυτήν την  Τετάρτη 30/10/19.
II.  Την εξουσιοδότηση του Προέδρου του Σωματείου μας Πετρόπουλου Κώστα, ως πραγματικού δικαιούχου, για την τήρηση του Ειδικού Μητρώου στην έδρα του Σωματείου, καθώς και την υποβολή και καταχώριση των σχετικών στοιχείων στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων, όπως αυτό καταγράφεται στο σχετικό πρακτικό, που μπορείτε να διαβάσετε στον σύνδεσμο που ακολουθεί:
                                   Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια: