Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Διοικητές Νοσοκομείων: Με βαθμολόγιο αλλά και μηνιαίους ελέγχους από ειδική ομάδα όσοι διορισθούν! Πότε θα απολύονται

       Από κόσκινο θα περνούν κάθε μήνα οι νέοι Διοικητές των Νοσοκομείων, καθώς ο Βασίλης Κικίλιας είναι αποφασισμένος να μην τους αφήσει σε χλωρό κλαρί υιοθετώντας μάλιστα και ειδικό βαθμολόγιο για τον καθένα.
       Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το «Εθνος της Κυριακής», δημιουργείται άμεσα βαθμολόγιο/ποινολόγιο που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης. Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται: «Διοικητές Νοσοκομείων: Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη! Όλα τα προσόντα»
       Οι νέοι Διοικητές Νοσοκομείων θα λαμβάνουν βαθμούς απόδοσης, ανάλογα με το αν τηρούν όσα οφείλουν, σύμφωνα και με το συμβόλαιο που θα υπογράψουν με το υπουργείο Υγείας για την εκτέλεση συγκεκριμένων έργων στο ΕΣΥ.
Απολύσεις εξπρές για τους Διοικητές 
       Πρόκειται ουσιαστικά για μία μορφή μνημονίου η οποία όμως θα περιλαμβάνει αυστηρά ρήτρα. Μάλιστα όπως τονίζουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο «Εθνος της Κυριακής», αναμένεται να προβλέπεται πως θα απομακρύνονται άμεσα από το δημόσιο σύστημα υγείας και χωρίς αποζημίωση, εάν δεν υλοποιούν σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τα όσα έχουν δεσμευτεί.
      Οι βαθμοί απόδοσης του κάθε Διοικητή θα κινούνται σε δύο άξονες: στα οικονομικά δεδομένα του νοσοκομείου που διοικούν αλλά και στην ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στους ασθενείς όπως π.χ. προσβασιμότητα, μείωση του χρόνου αναμονής, βαθμός ικανοποίησης των ασθενών κ.λ.π.
       Επίσης στα κριτήρια αξιολόγησής τους θα περιλαμβάνονται και οι έλεγχοι διαφάνειας ειδικά στις προμήθειες των νοσοκομείων όπου σήμερα εξακολουθεί να επικρατεί η αδιαφάνεια, αλλά και η εξυπηρέτηση των πολιτών με έμφαση στα επείγοντα περιστατικά.
       Αξιοσημείωτο είναι πως ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όπως αναφέρει το «Εθνος της Κυριακής, θα ορίσει ειδική ομάδα ελέγχου των συμφωνηθέντων με τους επικεφαλής των νοσοκομείων, ώστε να υπάρχει μηνιαία λογοδοσία όσων αναλάβουν να διοικήσουν τα δημόσια νοσοκομεία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: