Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Αλλαγές στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας το 2020 για ΕΚΑΒ, νοσηλευτές και εργαζόμενους στο ΕΣΥ! Τι προβλέπει τροπολογία

Από το καλοκαίρι του 2020 και μετά θα γνωρίζουν τελικά οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας τι μέλλει γενέσθαι για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που λαμβάνουν.
Με τροπολογία που εντάχθηκε στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή, προβλέπεται παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2020 στην προθεσμία εντός της οποίας θα πρέπει να παραδοθεί το τελικό πόρισμα της Διυπουργικής Επιτροπής για την μεταρρύθμιση του επιδόματος.
     Έτσι νοσηλευτές, οδηγοί ασθενοφόρων, εργαζόμενοι σε Κέντρα Υγείας, διασώστες, κ.λ.π. που σήμερα λαμβάνουν το συγκεκριμένο επίδομα θα πρέπει να κάνουν κι άλλο υπομονή για να διαπιστώσουν τι αλλαγές θα γίνουν από την κυβέρνηση.
      Άλλωστε οι κλάδοι που λαμβάνουν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας αναμένουν αλλαγές από το 2015 και από τότε δεν γνωρίζουν τι θα ακολουθήσει και αν κάποιοι θα εξαιρεθούν. Διαβάστε ΕΔΩ ( Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε) τι είχε συμβεί στις αρχές του χρόνου: “Κανονικά το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους του ΕΣΥ! Έρχεται νομοθετική ρύθμιση”
      Να σημειωθεί ότι 4 στους 10 που λαμβάνουν το συγκεκριμένο επίδομα εργάζονται στον τομέα της Υγείας.
        Η επιχειρηματολογία πάντως για την παράταση που δίνεται είναι: «λόγω της πολυπλοκότητας και του χρονοβόρου της διαδικασίας που απαιτείται για τον προσδιορισμό των νέων δικαιούχων όσο και των διεκδικητών του επιδόματος, καθώς και του τρόπου υπολογισμού και του ύψους του επιδόματος στη βάση διαβάθμισης της έκθεσης και της συχνότητας έκθεσης στους παράγοντες κινδύνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: