Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

ΑΔΕΔΥ: Να ανακληθεί ο περιορισμός στην ελεύθερη πρόσβαση σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους.

        Με Υπουργική απόφαση που εκδόθηκε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού (1/7/2019) και η οποία θα έχει εφαρμογή από την 1η Νοεμβρίου 2019, αφαιρείται από μια σειρά μέχρι σήμερα δικαιούχων, το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης σε Μουσεία, Μνημεία και Αρχαιολογικούς χώρους.
         Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, απαιτεί να ανακληθεί η παραπάνω απαράδεκτη Υπουργική Απόφαση. Το οικονομικό κόστος από την ανάκληση της εν λόγω ΥΑ είναι μηδαμινό, το όφελος, όμως,   για την κοινωνία, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, τη γνώση είναι τεράστιο.
       Απαιτούμε να ΜΗΝ καταργηθούν οι άδειες ελεύθερης πρόσβασης για τις ακόλουθες κατηγορίες δικαιούχων:
  • Φοιτητές και σπουδαστές των Ανώτατων και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ανεξαρτήτως ηλικίας.
  • Πτυχιούχους Ιστορικών και Αρχαιολογικών Τμημάτων των Φιλοσοφικών Σχολών καθώς και των Σχολών Αρχιτεκτονικής, των Ανώτατων Σχολών Καλών Τεχνών και των Σχολών Συντήρησης, Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης συμπεριλαμβανομένων και των Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης.
  • Πτυχιούχους Μουσειακών Σπουδών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
  • Επί συμβάσει υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων.
  • Συνταξιούχους εκπαιδευτικούς λειτουργούς της Α΄Βάθμιας, Β΄Βάθμιας και Γ΄Βάθμιας εκπαίδευσης.
        Επιπλέον, για τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς λειτουργούς της Α΄Βάθμιας, Β΄Βάθμιας και Γ΄Βάθμιας εκπαίδευσης να ανακληθεί η διατύπωση: «Η ανανέωση του Δελτίου Ελεύθερης Εισόδου είναι δυνατή εφόσον ασκούν το εκπαιδευτικό λειτούργημα».
        Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στήριξε την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019, στις 17:00 στο Υπουργείου Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας 20 – 22).
                                        Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Δεν υπάρχουν σχόλια: