Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΟΕΔΗΝ: Απόφαση Γενικού Συμβουλίου, στην Συνεδρίαση της 9ης-9-2022

                    ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΠΟΕΔΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 9/9/2022
    Με θέσεις και αιτήματα που περιλαμβάνονται στο υπόμνημα που καταθέσαμε στο Πρωθυπουργό 9/9/2022 και με βάση τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ που τις αποτιμάμε σε Δελτίο Τύπου προγραμματίζουμε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.
ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
     Πανελλαδική κινητοποίηση και Πανελλαδική Συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλης 8:30 πμ. Πορεία προς το Υπουργείο Υγείας. Προκηρύσσουμε Στάση Εργασίας για την Αττική 8.00 – 15.00. 24ωρη απεργία για την περιφέρεια.
      Προετοιμασία της κινητοποίησης με περιοδείες στα Νοσοκομεία της Αττικής, σύσκεψη Σωματείων Αττικής. Εξουσιοδότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για κινητοποιήσεις στο μεσοδιάστημα. Σε περίπτωση που δεν τροποποιηθεί το καθηκοντολόγιο του ΔΕ Νοσηλευτικού Προσωπικού στη βάση των προτάσεων της ΠΟΕΔΗΝ (καθηκοντολόγιο που θα περιλαμβάνει νοσηλευτικές πράξεις βάση του προγράμματος σπουδών, ενιαίος κλάδος με διακριτά καθήκοντα, διέξοδο σε πανεπιστημιακή εκπαίδευση). Θα υπάρξει απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας για το Νοσηλευτικό προσωπικό με απόφαση της Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ.
     Οι Διοικητές των Νοσοκομείων δεν μπορούν να αναθέτουν νοσηλευτικές πράξεις στο ΔΕ Νοσηλευτικό προσωπικό εφόσον δεν περιλαμβάνονται στο καθηκοντολόγιο. Οι διοικητικές πράξεις δεν μπορούν να αναιρέσουν Νόμους, Υπουργικές Αποφάσεις.
     Ως εκ τούτου δεν καλύπτεται η λειτουργία των νοσηλευτικών τμημάτων χωρίς την εφαρμογή του καθηκοντολογίου, γι’ αυτό και πρέπει άμεσα να τροποποιηθεί.
                            Από την  ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της  ΠΟΕΔΗΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: