Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Παραμένουν στα νοσοκομεία της Πάτρας οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές – Εξάμηνη παράταση

     Οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες στο σύστημα υγείας
    Αναστάτωση επικράτησε το βράδυ της περασμένης Τρίτης μεταξύ των ειδικευόμενων νοσηλευτών, κι αυτή την προκάλεσε η ασάφεια αλλά και η μη έγκαιρη απόφαση σχετικά με την παράταση ή μη του χρόνου ειδικότητάς τους.
    Ιδιαίτερα αυτό αφορούσε τους ειδικευόμενους του ΠΓΝΠ καθώς στον «Αγιο Ανδρέα» από νωρίς προχθές το μεσημέρι είχε ανακοινωθεί στους άμεσα ενδιαφερόμενους η παράταση της παραμονής τους.
   Αντίθετα στο ΠΓΝΠ ειδικευόμενοι νοσηλευτές τηλεφωνούσαν αργά το βράδυ στην «Π» για να πληροφορηθούν εάν θα έπρεπε να πάνε στις 12 τα μεσάνυχτα να αναλάβουν βάρδια σύμφωνα με το πρόγραμμα εφημέρευσης ή να μην προσέλθουν στο Νοσοκομείο καθώς είχε λήξει η σύμβασή τους.
   Η απάντηση δόθηκε χθες το πρωί μετά από παρέμβαση που έκανε στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης. «Η υπουργός με άμεσες ενέργειές της έδωσε εντολή όπως παραταθεί η διάρκεια της ειδίκευσης των συγκεκριμένων νοσηλευτών για έξι μήνες. Από χθες το πρωί δεχόμαστε τις αιτήσεις των νοσηλευτών που επιθυμούν να παρατείνουν την παραμονή τους στα νοσοκομεία μας» μας είπε ο κ. Καρβέλης.
     Η εξέλιξη αυτή αποτελεί αφενός ανακούφιση για όλους τους ειδικευόμενους νοσηλευτές αλλά και για τα ίδια τα νοσοκομεία που υπηρετούν. Προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στο σύστημα και μάλιστα σε μία περίοδο που αρκετά από τα στελέχη του νοσηλευτικού κλάδου βρίσκονται σε αναστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: