Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

“Ηχηρή” παρέμβαση Κώστα Πετρόπουλου σχετικά με το τραγικό συμβάν στα ΤΕΠ

     Ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του ΓΚ Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας Κώστας Πετρόπουλος δήλωσε:
     ¨Με αφορμή το  δυσάρεστο γεγονός  στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας, του Γ.Ν. Πατρών, οι Διοικούντες  δια της υπογραφής του Αν. Διοικητή του Νοσοκομείου μας, του Κου Δημόπουλου, προχώρησαν  σε μια σειρά αποφάσεων. 
    Αποφάσεις που με αστεία επιχειρήματα του Αν. Διοικητή ξεπαιρνούν τα όρια του προβλήματος και της νομιμότητας. Αποφάσεις ΑΔΙΚΕΣ, που, πέρα από την ΔΙΑΚΟΠΗ της σύμβασης της εκπαιδευόμενης  Νοσηλεύτριας και την ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της αποσπασμένης σε εμάς μόνιμης Νοσηλεύτριας, προχώρησαν καθ’ υπόδειξη τρίτων στον ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ μιας ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ, στην ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗ δύο  Προϊσταμένων και στην μετακίνηση δυο αλλων, χωρίς ολες αυτές οι περιπτώσεις να έχουν καμιά σχέση με το τραγικό συμβάν των ΤΕΠ και χωρίς να έχουν καμιά – μα καμιά λειτουργική διασύνδεση με τα ΤΕΠ.
   ΣΗΜΕΡΑ  μετά
 την θετική εκδίκαση των  ασφαλιστικών μέτρων που δικαιώνουν την συμβασιούχο Νοσηλεύτρια που επανήλθε πλέον στην δουλειά της, εκδίκαση κόλαφος για τους Διοικούντες και προσωπικά για τον Αν. Διοικητή, που την απέλυσε χωρίς να έχει καμία ανάμειξη με το συμβάν.
–  το φιάσκο με τις πειθαρχικές διαδικασίες  που ακολούθησαν για την μόνιμη υπάλληλο, διαδικασίες που βαρύνουν τον Αν. Διοικητή, που χειρίστηκε έν κρυπτώ από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Νοσοκομείου μας, τις οποίες και εξέθεσε, δεδομένου ότι:
ü Τόσο το Δ.Σ του ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ, όπου απευθύνθηκαν γιατί ανήκει οργανικά η μόνιμη Συναδέλφισσα, δεν έστειλε το θέμα στο πειθαρχικό της 2ης Υ.Πε, λόγω ελλιπών στοιχείων και ιδιαιτέρως γιατί ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΡΙΣΜΑ, από την ΕΔΕ που ήταν σε εξέλιξη.
ü  Όσο και το πειθαρχικό της 6ης Υ.Πε, που μετέπειτα προσέφυγαν, όταν αντιλήφθηκαν ότι πειθαρχικό έλεγχο στην υπάλληλο ασκεί το Νοσοκομείο Πατρών και η 6η ΥΠΕ, επειδή η υπάλληλος είναι μετακινημένη και προσφέρει εκεί τις υπηρεσίες της, πειθαρχικό που συνεδρίασε και με ιδιαίτερη αρνητική κριτική εξέφρασε την ίδια άποψη. 
–  και το πόρισμα της σχετικής  ΕΔΕ που  σαφώς “χαστουκίζει”  και αυτό τον Αν. Διοικητή για τις προαναφερόμενες βεβιασμένες – νομικά και υπηρεσιακά αστήριχτες αποφάσεις του, αποφάσεις όπου συμπεριέλαβε με μιά παιδαριώδη αστεία δικαιολογία  και τις αδικαιολόγητες, τις υποβολιμαίες καρατομήσεις και μετακινήσεις Προϊσταμένων 
               δεδομένα για τα οποία παραμένουν ΕΚΘΕΤΟΙ 
 ΖΗΤΑΜΕ  ΑΜΕΣΑ
την επαναφορά της νομιμότητας. την επαναφορά των καρατομημένων και μετακινημένων Προϊσταμένων στην θέση τους, στην θέση που κατείχαν πριν τον συμβάν.
     Αν δεν το πράξει ΑΜΕΣΑ και μάλιστα  μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, θα μας επιβεβαιώσει πλήρως για την εκτίμηση που διατυπώσαμε από την πρώτη στιγμή, ότι αυτές οι κινήσεις ήταν υποβολιμαίες και εξυπηρετούσαν άλλους σκοπούς και στόχους, στόχους παραταξιακούς που τούς δρομολόγησαν εκμεταλλευόμενοι το τραγικό αυτό συμβάν, για να μην αντιδράσουμε, γεγονός ΑΝΗΘΙΚΟ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΟ, που θα πρέπει, αν δεν επανορθώσουν,  να οδηγήσει στην έξοδο τον Αν. Διοικητή,  στην πραγματική έξοδο, όχι σαν κι αυτήν του Διοικητή  που χωρίς ίχνος ντροπής παραμένει ακόμη στην θεση του, παρά τα όσα μεσολάβησαν.
          Εν αναμονή λοιπον, των επιβεβλημένων και αναγκαίων διορθωτικών κινήσεών τους………..
Αναδημοσίευση από https://4press.gr/?p=94373

Δεν υπάρχουν σχόλια: