Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Εφημερίδα ΓΝΩΜΗ: Κέρδισε τα ασφαλιστικά η συμβασιούχος νοσηλεύτρια-Επέστρεψε από χθες στην εργασία της

       Στη δουλειά της επέστρεψε δικαιωμένη η συμβασιούχος εκπαιδευόμενη νοσηλεύτρια του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, καθώς κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα.
    Όπως ανέφερε στην «Γ» ο δικηγόρος της, Ανδρέας Γούναρης, «κρίθηκε από το Δικαστήριο πως δεν υπήρξε απολύτως κανένας νόμιμος λόγος καταγγελίας της σύμβασής της καθώς δεν ενεπλάκη στο περιστατικό».
    Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε στο πόρισμα της ΕΔΕ που ολοκληρώθηκε από την 6η ΥΠΕ δεν αναφέρεται πως υπάρχει πειθαρχικές ευθύνες σε βάρος της ειδικευόμενης νοσηλεύτριας, η οποία και απαλλάσσεται πλήρως.
     Αντιθέτως, πειθαρχική ευθύνη φέρεται να προκύπτει στην μόνιμη νοσηλεύτρια που διαχειρίστηκε το περιστατικό με τον άτυχο 49χρονο Θεόδωρο Νεμουτιάνο στις 13 Ιουλίου του 2022 στα Επείγοντα του ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας».
      Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πόρισμα της ΕΔΕ κάνει λόγο για σύγχυση στην αξιολόγηση και αντιμετώπιση του περιστατικού στο χώρο του Νοσοκομείου.
    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» Κώστας Πετρόπουλος ανέφερε πως «τα ασφαλιστικά μέτρα δικαίωσαν την εκπαιδευόμενη νοσηλεύτρια που εργαζόταν εκείνο το μοιραίο βράδυ στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας, αυτή που δεν είχε καμία ανάμειξη στο συμβάν, με αποτέλεσμα να επέστρεψε την Πέμπτη στην δουλειά της, μετά από μια δίμηνη ταλαιπωρία που την οδήγησε η βεβιασμένη και επιπόλαια απόφαση».
   Ζητά από τους διοικούντες «να επαναφέρουν άμεσα την νομιμότητα σε όλα τα επίπεδα, των αποφάσεων που είχαν πάρει με αφορμή το θλιβερό συμβάν των ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας και να «διορθώσουν τις αδικίες», καταβάλλοντας τους μισθούς που στέρησαν εργαζόμενη και να επαναφέρουν στις θέσεις τους τις προϊσταμένες που μετακινήθηκαν».
     Τα παραπάνω αιτήματα τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχε χθες το Σωματείο Εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης» με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη για όλα τα ζητήματα του Νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: