Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΕΜΟΥΤΙΑΝΟΥ: Δώστε το πόρισμα στην δημοσιότητα

      Πανελλήνια αίσθηση προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος» που αφορούσε τη δικαστική δικαίωση της εκπαιδευόμενης νοσηλεύτριας, Ελένης Χούσου, που ήταν παρούσα το μοιραίο βράδυ που έφτασε στο ΤΕΠ του «Αγίου Ανδρέα» ο άτυχος 49χρονος Θεόδωρος Νεμουτιάνος.
    Προχθες η Ελένη Χούσου επέστρεψε δικαιωμένη στον εργασιακό της χώρο και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους ασθενείς.
Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ
     Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις γύρω από το πόρισμα της ΕΔΕ, όπως αποκάλυψε η «Π» εντοπίζει ευθύνες στην εφημερεύουσα νοσηλεύτρια στο ΤΕΠ του νοσοκομείου. Της χρεώνεται αμέλεια, διότι δεν κάλεσε έναν από τους εφημερεύοντες γιατρούς στις κλινικές να εξετάσουν τον ασθενή, αλλά περιορίστηκε στη δική της εκτίμηση και τον παρέπεμψε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών που εφημέρευε.
Το πόρισμα βρίσκεται στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως και στον εισαγγελέα όπου αναμένονται να κληθούν οι εμπλεκόμενοι για καταθέσεις και ακολούθως θα ληφθούν αποφάσεις, τόσο σε διοικητικό, όσο και σε δικαστικό επίπεδο.
ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ
    Η Τριμελής Επιτροπή της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών του «Αγίου Ανδρέα», καλεί τους αρμοδίους να δώσουν το πόρισμα στη δημοσιότητα.
«Το πόρισμα να δοθεί στη δημοσιότητα για δούμε και να ενημερωθούμε σχετικά με ποιες παραλείψεις της διοίκησης προσδιορίζει, διότι από τις 13 Ιουλίου που συνέβη το τραγικό γεγονός με τον 49χρονο Νεμουτιάνο, ακόμη και σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών δεν έχει οριστεί γιατρός εφημερεύων στις μικρές εφημερίες του νοσοκομείου μας».
    Τα μέλη της Επιτροπής υπενθυμίζουν ότι «η πρόσφατη ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας επισημαίνει αυτή την παράλειψη και καλεί τους πολίτες να μην προσέρχονται σε μη εφημερεύον νοσοκομείο για τη δική τους ασφάλεια αλλά ο κ. υπουργός Υγείας έχει δηλώσει ότι και το μη εφημερεύον Νοσοκομείο πρέπει να παρέχει ιατρική βοήθεια σε κάθε προσερχόμενο σε αυτό. Πώς θα γίνει αυτό χωρίς εφημερεύοντα γιατρό στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και με εφημερεύοντες γιατρούς μόνο στις κλινικές όπου νοσηλεύονται ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση;».
     Η Τριμελής Επιτροπή Ιατρών του «Αγίου Ανδρέα» έχει καταθέσει αναφορά στον εισαγγελέα πρωτοδικών από τις 27 Ιουλίου. «Περιμένουμε τις ενέργειές του για αυτή την σοβαρή παράλειψη των διοικούντων του νοσοκομείου που στοίχισε και τη ζωή στον άτυχο 49χρονο άνδρα. Πρέπει να βρεθεί άμεση λύση. Ή δεν θα δέχονται τα νοσοκομεία σε μέρα μη γενικής εφημερίας περιστατικά και θα παραμένουν κλειστά ή θα πρέπει να εξασφαλιστεί η παρουσία γιατρού. Αυτό αποτελεί μονόδρομο για να μην έχουμε άλλα θύματα».
Αναδημοσίευση από το Flamis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: