Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Σχετικά με την Συνάντηση του Σωματείου μας με τον Διοικητή της 6ης ΥΠε


Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, Στελλάτος Μιχάλης , παίρνοντας το λόγο αφού εισηγήθηκε  τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, βάσει της οποίας είχε συγκαλέσει τη συνεδρίαση του Δ.Σ.  και κατόπιν αποφάσεως Δ.Σ του σωματείου μας για τη συνάντηση με τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ αναφέρθηκε στα παρακάτω θέματα που άπτονται της δικαιοδοσίας του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ: 

1.  ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ που εγκυμονεί κίνδυνους λιγότερης χρηματοδότησης , λιγότερες κλίνες , λιγότερο προσωπικό.

    2.ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

  3.ΝΑ ΑΠΕΜΠΛΑΚΟΥΝ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ « ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ » ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ  ΚΑΙ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

   4. ΝΕΑ ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ  ώστε να αναπτυχθούν πλήρως η Ουρολογική, Πλαστική, ΩΡΛ, Οφθαλμολογική , Ψυχιατρική όπως προβλέπεται  στον οργανισμό αλλά και κλινικές που επιβάλλονται λόγω της εναλλάξ εφημερίας μας με το ΠΠΝ ΡΙΟ όπως Νευροχειρουργική, Αγγειοχειρουργική, αύξηση των κλινών ΜΕΘ και βεβαίως να μην έχουμε αυτή την απαράδεκτη εικόνα με τα ράτζα στο ΤΕΠ.

 5.ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ με βάσει τον υπάρχοντα οργανισμό του Νοσοκομείου μας καταγράφονται  πάνω από 250 κενές οργανικές θέσεις, στις οποίες προστίθενται και οι συνταξιοδοτήσεις του 2023. Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού θα πρέπει να συνδεθούν με τον  ελάχιστο αριθμό εργαζομένων πουείναι απαραίτητος για την λειτουργία και στελέχωση  όλων των τμημάτων του Νοσοκομείου μας  σύμφωνα με το Ενιαίο Πλαίσιο οργάνωσης των Νοσοκομείων γι αυτό αιτούμεθα :

  6.ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΣΟΧ πέραν του Ιουνίου που προβλέπεται από το  Υπουργείο υγείας καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

 7.ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ-ΙΑΤΡΙΚΟ-ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ)

 8.ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ

  9. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ πχ ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ, ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ

      10.  ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

Ο Διοικητής της 6 ΥΠΕ για τα ανωτέρω θέματα τοποθετήθηκε ως εξής :

 

1. Δεν προβλέπεται και δεν κατοχυρώνεται συνταγματικά η μονιμοποίησή των συμβασιούχων ΣΟΧ , παρά μόνο μέσω διαδικασία ΑΣΕΠ , οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

2.Η επιστροφή των απολυμένων προς αντικατάσταση των ανεμβολίαστων, είναι δίκαιη και επιθυμητή

3.Η Παραμονή των ΣΟΧ πέραν του Ιουνίου θα καθοριστεί από το Υπουργείο . Εξέφρασε επιπλέον την διαφωνία του με την πολιτική της κυβέρνησης που θέλει  ιδιωτικά συνεργεία. Συμφωνεί με την πρόταση της ΠΟΕΔΗΝ το προσωπικό αυτό να προσληφθεί ,  ως επικουρικό.

4. Είναι σύμφωνος σε προσλήψεις επικουρικού προσωπικού όπου υπάρχουν ελλείψεις.

5. Η μη προκήρυξη της θέσης του Αν. Διοικητή και η διακοπή της λειτουργίας του Βηματοδοτικού  είναι γεγονότα που  σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται μεταξύ τους με σκοπό την υποβάθμιση του Νοσοκομείου ,όπως φημολογείται . Ήδη το Νοσοκομείο έχει αποστείλει τα απαραίτητα έγγραφα στον Διοικητή της 6η ΥΠΕ , οποίος μας ενημέρωσε ότι ο Υφυπουργός έχει υπογράψει και έχουν  σταλεί στο ΚΕΣΥ για την εκ νέου γνωμοδότηση της επαναπιστοποίησης του Βηματοδοτικού.

6.   Αναφέρθηκε  στον ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ του Νοσοκομείου μας, στην αύξηση των προβλεπόμενων κλινών και την ανάπτυξη νέων δομών που χρειάζονται και πρέπει να υπάρχουν σε ένα νοσοκομείο σαν  τον ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ διατηρώντας τονΠεριφερειακόχαρακτήρα του.

7. Οι Ιατροί του « ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑ»  θα συνεχίσουν να στηρίζουν τα γειτονικάνοσοκομείαστο πρόγραμμα εφημέρευσης .

8. Πρόκειται να δημοπρατηθεί  το  έργο: «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΗΣ Γ.Ν.Π «ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ»», μέσω της διαδικασίας σύναψης δημόσιας σύμβασης έργου με αξιολόγηση μελέτης (μελετοκατασκευή). Το Έργο εντάσσεται στη Δράση 16795: «Ανακαινίσεις και Εκσυγχρονισμός Νοσοκομείων σε Ολόκληρη την Ελλάδα», η οποία περιλαμβάνεται στο «Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Ο  προϋπολογισμός του έργου είναι 3.620.800,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.Φορέας υλοποίησης θα είναι η Δ/νση Τεχνικής Υπηρεσίας της 6η Υ.ΠΕ.Αντικείμενο του Έργου είναι η μελέτη και η κατασκευή όλων των εργασιών που απαιτούνται για την ανέγερση ενός νέου κτιρίου, προκειμένου να στεγασθεί το κεντρικό Φαρμακείο και η Αποθήκη. Το Νέο Κτίριο θα ενταχθεί στο υφιστάμενο κτιριακό συγκρότημα του Γ. Ν. Πατρών Αγ. Ανδρέας. Η υλοποίηση του έργου θα συμβάλει σημαντικά στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του Νοσοκομείου και την εξοικονόμηση πόρων.Το νέο κτίριο θα είναι εκτιμώμενης συνολικής επιφάνειας 1.210,00m2, στο οποίο θα στεγασθούν το κεντρικό Φαρμακείο και η κεντρική Αποθήκη Υλικού (Υγειονομικού και Μη) του Νοσοκομείου.Το κτίριο θα αποτελείται από Ισόγειο (750m2) και Α΄όροφο (460m2). Στο ισόγειο σε επιφάνεια 500τ.μ. θα στεγαστεί η Αποθήκη. Στα υπόλοιπα 250τ.μ. του ισογείου θα στεγαστούν υπηρεσίες του φαρμακείου, όπως και στον Α΄όροφο. Στην Στατική Μελέτη θα ληφθεί μέριμνα μελλοντικής προσθήκης καθ ύψος ενός επιπλέον ορόφου. Επίσης, περιλαμβάνεται στο αντικείμενο του έργου, η οριζόντια επικοινωνία και η σύνδεση του Νέου Κτιρίου με τις Κεντρικές Κτιριακές εγκαταστάσεις, μέσω στεγασμένου διαδρόμου.


                                               ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΣΤΕΛΛΑΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ     ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: