Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Οι άρον- άρον μετακινήσεις γιατρών και οι προκηρύξεις θέσεων «σώζουν» τα χειρουργεία στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Την τελευταία στιγμή σώθηκαν τα χειρουργεία στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μετά την εξεύρεση προσωρινής λύσης από το υπουργείο Υγείας.

Οι χειρουργοί του νοσοκομείου είχαν ανακοινώσει ότι θα σταματήσουν τις προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις από τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου λόγω έλλειψης προσωπικού και ειδικά αναισθησιολόγων.

Για να αποφευχθεί το λουκέτο στα χειρουργεία, το υπουργείο Υγείας προχωρά σε μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία, ενώ ταυτόχρονα προκηρύσσει τρεις θέσεις ειδικευμένων γιατρών για το αναισθησιολογικό τμήμα.

Όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ)θα μετακινηθεί γιατρός, Διευθυντής Αναισθησιολογίας , κλάδου ΕΣΥ, από το Γ.Ν. ΚΟΡΙΝΘΟΥ, για την κάλυψη των αναγκών.

Επίσης ορίστηκε να συμμετέχουν (3) Ιατροί από το ΠΑΙΔΩΝ «ΠΕΝΤΕΛΗΣ» στο Πρόγραμμα Εφημεριών του Αναισθησιολογικού Τμήματος Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ»

Παράλληλα καθημερινή παροχή υπηρεσιών (Δευτέρα έως και Παρασκευή) ενός ιατρού για το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Γ.Ν. Παίδων «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ», από τους ακόλουθους ιατρούς του Γ.Ν. Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», κ. κ

Αρώνη Φιλιππία, Επιμελήτρια Β’ Αναισθησιολογίας

Δημητροπούλου Ευθυμία, Επιμελήτρια Α’ Αναισθησιολογίας

Μπάρτζη Κωνσταντίνα, Επιμελήτρια Β’ Αναισθησιολογίας

Η παρούσα έχει ισχύ από 12.02.2024 έως και 29.02.2024, με εκ περιτροπής παροχή υπηρεσιών των ανωτέρω.

Παράλληλα έχει υποβληθεί αίτημα προκήρυξης τριών (3) θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ, για το αναισθησιολογικό τμήμα, για την κάλυψη των ήδη κενών θέσεων και της θέσης που θα κενωθεί.

Να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο Παίδων νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», διαθέτει οκτώ (8) χειρουργικές αίθουσες, εκ των οποίων λειτουργούν οι τρεις (3).

Κανονικά τα χειρουργεία στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»
Μετά από αυτές τις εξελίξεις ο χειρουργικός τομέας του νοσοκομείου αποφάσισε να πραγματοποιηθούν κανονικά τα τακτικά χειρουργεία από τη Δευτέρα με την προϋπόθεση ότι εντός των επόμενων ημερών θα προκηρυχθούν με κατ’ επείγουσα διαδικασία οι 3 θέσεις γιατρών αναισθησιολόγων.

Τέλος επισημαίνει ο χειρουργικός τομέας πως θα συνεδριάσει τις επόμενες 15 ημέρες ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση και να αποφασίσει για τις περαιτέρω κινήσεις.

Αναδημοσίευση από: healthreport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: