Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Σχετικά με τη συνάντηση του Δ.Σ. του Σωματείου μας με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου μας

Αριθμ. Πρωτ.: 23.  ΠΡΟΣ: Mέλη Σωματείου μας.
Πάτρα:  5-2 -2024                               

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25/1/24 η συνάντηση του νεοεκλεγμένου Δ.Σ του Σωματείου μας (Στελλάτος, Λιναρδάτου, Σουγλέρης, Στεφανάτος, Χαβελέ, Παραστατίδη, Χαϊκάλης, Σαρβανάκης, Γκούβελος, Κολυβάς, Λιώλη) με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν αυτά που με απόφαση του Δ.Σ είχε δοθεί η σχετική επιστολή:

Την τεράστια υποστελέχωση, επισημάναμε την κατάσταση που έχουν περιέλθει η πλειοψηφία των νοσηλευτικών τμημάτων  λόγω έλλειψης προσωπικού  όπου η αναλογία Νοσηλευτή με ασθενείς είναι κατά πολύ κάτω από τα όρια ασφαλείας ,με ότι αυτό συνεπάγεται παράδειγμα οι Παθολογικές κλινικές, η  Μονάδα Λοιμώξεων , Χειρουργεία κ.α. Ταυτοχρόνως επισημάναμε την κατάσταση που επικρατεί  στο τμήμα των ΤΕΠ, που συνεχώς βρίσκεται με 20 και πλέον ασθενείς και πλέον λειτουργεί ως κλινική. 

·         Η Διοίκηση για αυτή την τεράστια υποστελέχωση, σημείωσε ότι για κάτι άμεσο , η μόνη ελπίδα είναι μόνο αν γυρίσουν οι 3μηνίτες προς αντικατάσταση των ανεμβολίαστων. Και όσον αφορά το επικουρικό προσωπικό τοποθετήθηκε ότι πλέον πρέπει να υπάρχει η αντίστοιχη κενή οργανική για να ζητηθεί και να εγκριθεί η θέση για επικουρικό προσωπικό . Όπου έχουμε κενές οργανικές έχουν ζητηθεί και θα ζητηθεί το αντίστοιχο επικουρικό προσωπικό προς κάλυψη της κενής οργανικής.

Μονιμοποίηση όλων των Συμβασιούχων και τι μέλει γενέσθαι με τους συναδέλφους με ΣΟΧ. Τονίσαμε την θέση του Σωματείου μας για Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και για τους συμβασιούχους με ΣΟΧ και ζητήσαμε από την Διοίκηση να επικαιροποιήσει την θέση της : (ότι όσο της δίνει την δυνατότητα το Υπουργείο να επιλέγει συμβάσεις με ΣΟΧ ή εργολάβο η Διοίκηση θα επιλέγει ΣΟΧ).

·         Και σε αυτή την συνάντηση η Διοίκηση επικαιροποίησε και πάλι αυτή τη θέση της.

Σχετικά με τoυς απολυμένους προς αντικατάσταση των ανεμβολίαστων τονίσαμε την αδικία που έχουν υποστεί αυτοί οι συνάδελφοι που απολύθηκαν εν μέσω πανδημίας και ότι είναι αναγκαία και επιβεβλημένη η επιστροφή τους

·         Η Διοίκηση από την πλευρά της θεώρησε δίκαιο το αίτημα αυτό και ότι η επιστροφή τους είναι επιθυμητή και αναγκαία.

Την κτιριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου. Τονίσαμε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα της περαιτέρω κτιριακής ανάπτυξης του Νοσοκομείου μας έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργήσει χωρίς εμπόδια που δημιουργεί η έλλειψη χώρων. Επισημάναμε και τις απόψεις που είχαν ειπωθεί παλαιότερα, όπως η αξιοποίηση του κτιρίου της πρώην σχολής του Νοσοκομείου μας .Και ταυτόχρονα τονίσαμε την πάγια θέση του Σωματείου μας που είναι η ανέγερση ενός νέου τριώροφου κτιρίου που θα δίνει προοπτική στο Νοσοκομείο σε βάθος δεκαετιών.

·         Η Διοίκηση από την πλευρά της τόνισε ότι προς το παρόν δεν είναι κάτι δρομολογημένο για νέο κτίριο .Αλλά όσον αφορά τη μετεγκατάτασταση  του Φαρμακείου και του Γρ. Διαχείρισης Υλικού είναι στο πρόγραμμα ανάκαμψης και υπάρχει έγκριση τεχνικής περιγραφής του έργου και αναμένεται η προκήρυξη της μελέτο-κατασκευής. Επιπλέον για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γεννήματά αναμένεται μόνο η προκήρυξη του έργου. Για το λεβητοστάσιο που λειτουργεί με τρεις ατμολέβητες αναμένουμε να αναδειχθεί  μειοδότης για την έναρξη εργασιών - προμήθεια και εγκατάσταση ατμολεβήτων. Και έχει γίνει αίτημα στην ΠΔΕ για καινούριο γραμμικό επιταχυντή και για την κινητή μονάδας της αιμοδοσίας

Για τη λειτουργία της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων . Τονίσαμε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα της έναρξης των διαδικασιών από πλευράς της Διοίκησης για τη λειτουργία της Επιτροπής για την Υγιεινή και Ασφάλεια.

·         Η Διοίκηση τόνισε ότι θα γίνουν οι διαδικασίες για ότι προβλέπεται.

Τη λειτουργία Νοσηλευτικών Επιτροπών. Επισημάναμε ότι η λειτουργία των Νοσηλευτικών Επιτροπών μπορεί να συνισφέρει ως γνωμοδοτικό όργανο στο σύνολο του Νοσηλευτικού κλάδου.

·   Η διοίκηση συμφώνησε και θα γίνουν όλες οι απαραίτητές διαδικασίες για την λειτουργία των νοσηλευτικών επιτροπών στο Νοσοκομείο μας. 

Την επαναλειτουργία της αίθουσας των Γενικών Συνελεύσεων στην προ πανδημίας χρήση της. Τονίσαμε ότι πλέον η αίθουσα των Γ.Σ θα πρέπει να παραδωθεί με τα καθίσματα που υπήρχαν πριν μεταβληθεί σε εμβολιαστικό κέντρο και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους εργαζόμενους για συνελεύσεις αλλά και για άλλο έργο όπως διδακτικό,σεμιναρίων κλπ.

·     Η διοίκηση από την πλευρά της ανέφερε ότι θέλει αυτή η αίθουσα να ανακαινιστεί και να γίνει ένα σύγχρονο αμφιθέατρο για τις ανάγκες του Νοσοκομείου.

Εμείς από την πλευρά μας τονίσαμε έως ότου γινει αυτό, να τοποθετηθούν τα καθίσματα και να παραδοθεί για τις άμεσες ανάγκες μας

Για τη στέγαση του Σωματείου:  Αναφέραμε στη Διοίκηση την ανάγκη μεταστέγασης του Σωματείου μας σε χώρο κατάλληλο έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες μας.Ένας τέτοιος  χώρος που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες μας προτείναμε να είναι ένα τμήμα της αίθουσας των Γ.Σ.

·     Η Διοίκηση απάντησε ότι θα εξετάσει το αίτημά μας.

Σχετικά με τη χορήγηση αδειών(ειδικές,αναρρωτικές κλπ): Αναπτύξαμε στη Διοίκηση το σκεπτικό μας αναφορικά με τη χορήγηση ειδικής άδειας σε εργαζόμενους που λόγω της φύσης της εργασίας τους εργάζονται σε κλειστά τμήματα π.χ προσωπικό καθαριότητας, αλλά δεν λαμβάνουν την ειδική άδεια, όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι αυτών των τμημάτων, και επομένως  ζητήσαμε να διορθωθεί αυτή η αδικία.

·     Η Διοίκηση απάντησε ότι θα εξεταστούν τα αιτήματα αυτά, και αν τις δικαιούνται θα δοθούν κανονικά.

Τη μετατροπή θέσεων από ΤΕ σε ΠΕ:Ζητήσαμε από τη Διοίκηση να ασχοληθεί άμεσα με το πρόβλημα που έχει ανακύψει μετά την κατάργηση της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και τη μετατροπή των ιδρυμάτων σε Πανεπιστήμια, όπου οι απόφοιτοι τους δεν μπορούν να απορροφηθούν σε αντίστοιχες θέσεις π.χ ΠΕ Φυσικοθεραπευτών, ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας ΠΕ Λογοθεραπείας , ΠΕ Επισκεπτριών υγείας κλπ.

·    Γι’ αυτό το θέμα η Διοίκηση απάντησε ότι η αλλαγή του οργανισμού του νοσοκομείου μας από το  Υπουργείο Υγείας  - Όταν το Υπουργείο Εσωτερικών τρέξει  και τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν για τους υπόλοιπους οργανισμούς εκεί θα δρομολογηθεί και η διαδικασία  μετατροπής θέσεων σε ΠΕ όπου θα περιλαμβάνονται  στον νέο οργανισμό.

Την ενεργοποίηση των συμβουλίων κρίσεων –κάλυψη των κενών θέσεων προσωρινών  προϊσταμένων στη Διοικητική Υπηρεσία:  

·   Όσον αφορά τις θέσεις των προϊσταμένων στα τμήματα  η Διοίκηση απάντησε ότι  αναμένουμε το διαγωνισμό μέσω του όποιου οι  υποψήφιοι θα υποβάλλουν αίτηση για την θέση του προϊστάμενου οπότε οι διοικήσεις θα απεμπλακούν από την διαδικασία τοποθέτησης ανάθεσης των προϊσταμένων των τμημάτων 

Έλλειψη Ιματισμού.

·   Η Διοίκηση απάντησε ότι ίσως πρέπει να αλλάξει η διαδικασία παραλαβής του ιματισμού των κλινικών . Και να ξανάεφαρμοστεί στο σύστημα χρέωσης -παραλαβής όπως ήδη  εφαρμόζεται και σε άλλα νοσοκομεία. 

Ένδυση -Υπόδηση του προσωπικού

·         Γι’ αυτό το θέμα η Διοίκηση απάντησε ότι στο έτος 2022 παρέδωσαν στολές -ένδυση στα τμήματα . Δεν έχουν εκ νέου αιτήματα από τις κλινικές . Όσα τμήματα-κλινικές χρειάζονται ένδυση ή υπόδηση  να υποβάλλουν αιτήματα . 

Λειτουργία ολοήμερων ιατρείων

Το σκεπτικό μας αναφορικά με την λειτουργία των ολοήμερων ιατρείων και την διαδικασία τοποθέτησης- ανάθεσης υπευθύνου, ήταν να προηγείται πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη της εκάστοτε θέσης.


· Γι’ αυτό το θέμα η Διοίκηση απάντησε ότι προέβη στην αντίστοιχη αντικατάσταση λόγω επικείμενης συνταξιοδοτήσεως  εργαζομένου. 

Λειτουργία σχολής ΔΙΕΚ

·         Γι’ αυτό το θέμα η Διοίκηση απάντησε ότι τρία χρόνια δεν είχαμε καμία ενόχληση με τη λειτουργία του Διεκ ωστόσο παρευρέθηκε ο Διοικητής  στα μαθήματα τα οποία διεξάχθηκαν στο κτίριο Γεννήματά ώστε να συνομιλήσει με τους σπουδαστές για τα θέματα που τους απασχολούν. Θα διερευνηθεί το θέμα περαιτέρω και θα προβεί σε οποιαδήποτε διαδικασία προβλέπεται .

ΚΜΨΥ

·  Γι’ αυτό το θέμα η Διοίκηση απάντησε ότι έχουνε γίνει ενέργειες να ενσωματωθεί η κινητή μονάδα στον οργανισμό ζητώντας  τη συνέχιση του προγράμματος πέραν του εξαμήνου που προβλέπεται από το Υπουργείο ώστε να καλύπτονται οι πάσχοντες της ψυχικής υγείας

Λειτουργία ψυχολόγων

·    Η Διοίκηση απάντησε ότι θα γίνουν οι διαδικασίες για ότι προβλέπεται.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΕΛΛΑΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: