Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Μιχάλης Γιαννάκος: Πιο εύκολο είναι να γίνεις Διοικητής Νοσοκομείου παρά να προσληφθείς ως Δημόσιος Υπάλληλος μέσω ΑΣΕΠ



Μόνο 1.048 αιτήσεις έγιναν για 152 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων.

Πολύ χαμηλό ενδιαφέρον.
Πιο εύκολο είναι κάποιος να προσληφθεί ως διοικητής νοσοκομείου παρά ως δημόσιος υπάλληλος μέσω ΑΣΕΠ.
Γιατί τελικά δεν προκάλεσε το ενδιαφέρον περισσοτέρων υποψηφίων η προκύρηξη διοικητών νοσοκομείων παρ ότι υπερδιπλασιάσθηκε ο μισθός και δίδονται επί πλέον μπόνους μεγαλύτερα από το μισθό των υγειονομικών.
Παρ ότι δεκάδες χιλιάδες Έλληνες κατέχουν τα προσόντα της προκήρυξης.
Πρώτον...... Δεν πείστηκαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι ότι είναι αδιάβλητος ο διαγωνισμός.
Δεύτερον....... Πολλοί ενδιαφερόμενοι απέφυγαν να μπλέξουν με τα νοσοκομεία λόγω ελλειματικών προυπολογισμών, σοβαρών ελλείψεων προσωπικού και πολιτικών παρεμβάσεων στην άσκηση της διοίκησης που καθιστούν προβληματική τη λειτουργική και οικονομική διαχείρηση των νοσοκομείων. Δεν είναι εύκολο να διοικήσεις νοσοκομεία που ωφείλουν 1,2 δις σε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις.
Έστω όμως και έτσι θα πρέπει να επιλεγούν ικανοί διοικητές και αναπληρωτές με αξιοκρατία και γνώμονα την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας.
Για διαφάνεια στη διαχείρηση των πόρων.
Για δωρεάν υπηρεσίες υγείας με εύκολη και ισότιμη πρόσβαση των ασθενών.
Να πάψουν να σκορπάνε τα λιγοστά χρήματα των νοσοκομείων σε εργολαβίες και σε έργα βιτρίνας με απ ευθείας αναθέσεις.
Να υπάρχει αξιοκρατεία στις υπηρεσιακές μεταβολές του προσωπικού, στις θέσεις ευθύνης. Να μην καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης όσοι υπάλληλοι έχουν. μπάρμπα στη Κορώνη μιας και επιλογές από υπηρεσιακά Συμβούλια έχουν να γίνουν 13 χρόνια. Οι διοικητές νοσοκομείων τοποθετούν όποιους θέλουν ως διευθυντές, προϊσταμένους με κομματικά κριτήρια. Με μία απόφαση μιας γραμμής διαλύουν καριέρες, υποβαθμίζουν τις υπηρεσίες των νοσοκομείων.
ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ.
Θα γίνουν αυτά; Δύσκολο. Μακάρι.
Σημειωτέον οι τωρινοί διοικητές δεν κατάφεραν να κάνουν καν αιτήσεις συμμετοχής λόγω ελλειπών προσόντων. Καλό ή κακό θα δείξει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: