Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

AΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 3ης/21.3.2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ EΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ

           Την  ΔΕΥΤΕΡΑ 21/3/2011, συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, με τα παρακάτω  θέματα:

   Ι.  ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ 10ΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ.
 ΙΙ.  ΔIAΦOΡA  TΡEXONTA   ZHTHMATA.
          
           Σ΄  αυτήν  την Συνεδρίαση, από την οποία απουσίαζαν οι:  Γιαννόπουλος, Νιάχου, Σπηλιόπουλος και Χατζηλάμπρου, μετά από  σχετική  εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου μας, στα προαναφερόμενα θέματα και βεβαίως  σχετική διαλογική συζήτηση  σε όλα αυτά, των μελών του Δ.Σ, είχαμε:

  Ι. Kατ΄ αρχήν ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ  την συμμετοχή μας, τόσο στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΟΕΔΗΝ την 31/3/2011, όσο και στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της Ομοσπονδίας μας την ίδια ημέρα έξω από το Υπουργείο Υγείας, για το οποίο  εκφράστηκε ή αναγκαιότητα Συμμετοχής, όχι μόνον όλου του Δ.Σ αλλά και μελών μας, μισθώνοντας γι΄ αυτό το σκοπό και Πούλμαν κατόπιν βεβαίως και σχετικής συνεννόησης με τα υπόλοιπα Σωματεία του χώρου μας στο Νομό μας.

ΙΙ. Επίσης, στα πλαίσια των αποφάσεων της ΠΟΕΔΗΝ, αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε και την ΤΕΤΑΡΤΗ 23/3/2011, ως εξής:
-         08:00 πμ ΚΑΤΑΛΗΨΗ με κλείσιμο  των Ταμείων στα ΕΙ, τόσο του 409, όσο και του  Ταχύρρυθμου, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή μας στο χαράτσι των 5 ευρώ.
-         Στη  συνέχεια διανομή της σχετικής απεργιακής ανακοίνωσης  σ΄ όλους τους χώρους δουλειάς, καλώντας παράλληλα όλους τους Συναδέλφους μας σε ανοικτές Συγκεντρώσεις  ως εξής:
v    08:00 – 10:00: Στο 409 με την συμμετοχή των εκεί εργαζόμενων Συναδέλφων μας.
v    10:00 – 12:00: Στο Ταχύρρυθμο με την Συμμετοχή όλων των  Συναδέλφων Εργαζόμενων στο ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΟ, στη ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ και στα ΠΡΟΚΑΤ.
Με παράλληλη βεβαίως παράσταση όλων στη Διοίκηση, αναδεικνύοντας έτσι τα παρακάτω προβλήματα του κλάδου μας:

         - Σε ότι αφορά την ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ, την αναγκαιότητα λειτουργίας ΑΜΕΣΑ της Μ.Ε.Θ, της Ν/Χ, τρίτης χειρουργικής Αίθουσας, Κανονισμού Λειτουργίας των Χειρουργείων, Απόδοσης όλων των Θαλάμων Νοσηλείας στους Ασθενείς, εκφράζοντας παράλληλα τις επιφυλάξεις μας στις ενστάσεις, τους Προβληματισμούς και τις δυσκολίες  που εξέφρασαν οι γιατροί  στην τελευταία υπό τον Ιατρικό Σύλλογο Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.
         - Την ανάγκη ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ  του Οργανισμού  του Νοσοκομείου,  στην  κατεύθυνση    πρόβλεψης  και λειτουργίας   τμημάτων  ΤΕΠ   και   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗΣ  και     βεβαίως  Ν/Χ  κλινικής, Νευρολογικής,  Β΄  Παθολογικής,  Β΄  Χειρουργικής  και  Β΄ Ορθ/κής, κλινικές που ειναι απαραίτητες για την Ανάπτυξη του Νοσοκομείου και την εξυπηρέτηση των πολιτών.
     -  Προσλήψεις  ΜΟΝΙΜΟΥ  Προσωπικού,  στην  ΤΕΧΝΙΚΗ   ΥΠΗΡΕΣ στην ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ  κλπ  άλλους  τομείς  που μετά βίας ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους από τις μεγάλες ελλείψεις Προσωπικού που  έχουν.
        -  Σωστή ΟΡΓΑΝΩΣΗ  και  ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ των  διαφόρων  υπηρεσιών  μας και  ειδικά  της  Διοικητικής  όπου  υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, πρόβλημα οργάνωσης και λειτουργίας που ταλαιπωρεί τούς εκεί Εργαζόμενους Συναδέλφους μας και που  καθιστά αναποτελεσματικές τις υπηρεσίες μας.
     -  ΑΜΕΣΑ κρίσεις  όλων των θέσεων Προϊσταμένων και ειδικά αυτών πού είναι κατ΄ ανάθεση.
        -  ΚΑΤΑΒΟΛΗ  ΑΜΕΣΑ όλων των δεδουλευμένων  μας  των  Αργιών  και Νυχτερινών πού μας  οφείλονται από τον περασμένο Νοέμβρη.

ΙΙΙ. Ακόμη σ΄ αυτήν την Συνεδρίαση ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ  την επαναδιαπραγμάτευση των όρων στους ΜΙΣΘΟΔΟΤΙΚΟΥΣ μας Λογαριασμούς από την ΕΤΕ, ζητώντας παράλληλα σχετικές προσφορές απ΄ όλες τις Τράπεζες πού λειτουργούν στη Πόλη μας.

                           Δ .Σ   ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: