Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ στη ΔΙΟΙΚΗΣΗ του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Αριθμ.Πρωτ……....92.
Πάτρα……..18.6.2010.
                                   ΠΡΟΣ: ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ.
                                                                                  Κον ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟ
                  Κ. Διοικητά

           Το Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ και οι εργαζόμενοι σ΄ αυτό, είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι αντιμετωπίζουν πληθώρα προβλημάτων, προβλήματα πού έχουν επιβαρυνθεί από την σεισμόπληκτη κατάσταση του Νοσοκομείου.
Οι Συνάδελφοι εργαζόμενοι καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με πάρα πολλά προβλήματα, με άσχημες συνθήκες δουλειάς, αντιμέτωποι με το στρές, το άγχος, την καταπίεση και βεβαίως την υπερ-εντατικοποίηση της δουλειάς.
Μέρος αυτών των προβλημάτων, αυτών που επιζητούν άμεσα σχετικές λύσεις, σας τα παραθέτουμε με το συγκεκριμένο αυτό πρώτο μας, προς εσάς ΥΠΟΜΝΗΜΑ.
1. ΚΤΙΡΙΑΚΑ.
Πρόβλημα πρώτης προτεραιότητας για μας είναι ή αντιμετώπιση των κτιριακών προβλημάτων του Νοσοκομείου, όπου επιβάλλεται και πρέπει:
- ΑΜΕΣΑ ή έγκριση και προσθήκη και του δεύτερου ορόφου, από τους δύο
επιπλέον πού διεκδικούσαμε, πέραν του πρώτου πού ήδη κατασκευάστηκε
στην ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ του Νοσοκομείου.
- ΑΜΕΣΑ μελέτη και πιστώσεις για τα άκρως απαραίτητα δύο 4όροφα
κτίρια και βεβαίως του κτιρίου της Σχολής πού παραμένει στα αζήτητα.
- Πιστή εφαρμογή των εξαγγελιών και τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων στην
ολοκλήρωση των εργασιών και επαναλειτουργία του Νοσοκομείου.
- Σοβαρή και με Νοσοκομειακά πρότυπα και όχι Διευθυντικά βολέματα,
χωροταξική κατανομή των τμημάτων και υπηρεσιών όλου του
Νοσοκομειακού συγκροτήματος, με ενιαία Εργαστήρια κλπ άλλες
δραστηριότητες.
- Πυρασφάλεια σε όλο το κτιριακό συγκρότημα.
- Εγκατάσταση Ηλιακών θερμοσιφώνων και φωτοβολταϊκών συστημάτων.
Σκοπός και στόχος μας είναι ή ανάπτυξη και λειτουργία, ενός μεγάλου, σύγχρονου και ενιαίου Κτιριακού Συγκροτήματος, με ενσωματωμένο το 409, πλήρως εξοπλισμένο, έτσι ώστε εφημερεύοντας εναλλάξ, μέρα πάρα μέρα και επί ίσοις όροις με το ΠΠΝΡΙΟΥ, να καλύπτουμε πλήρως και σωστά όλες τις ανάγκες της περιοχής μας.
2. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
Οι ανάγκες της περιοχής μας επιβάλλουν ΝΕΟ και ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, πού να καλύπτει τις ανάγκες του Νοσοκομείου, να εξυπηρετεί τούς Πολίτες της Περιφέρειάς μας και να δίνει προοπτική ανάπτυξης του Νοσοκομείου για τα επόμενα 20 και πλέον χρόνια.
Η τροποποίηση του Οργανισμού θα πρέπει να προβλέπει την σύσταση και λειτουργία:
    - Β΄ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ.
    - Β΄ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ.
   - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ, όπου έχουμε ήδη τους γιατρούς οι
      οποίοι περιφέρουν τους ασθενείς τους από κλινική σε κλινική.
   - ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ και ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ.
   - ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ.
   - ΤΕΠ αντί των σημερινών Ε.Ε.Ι.
   - Kαι βεβαίως ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ.
3. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
          Οι πάρα πολλές ελλείψεις μας σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, οι πάρα πολλές Συνταξιοδοτήσεις που παίρνουν μορφή επιδημίας και οι αυξημένες ανάγκες του Νοσοκομείου, επιβάλλουν ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ σημαντικότατου αριθμού εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων, ΜΟΝΙΜΩΝ και όχι με οποιεσδήποτε άλλες ελαστικές μορφές εργασίας.
Απέναντι σ΄ αυτές τις μεγάλες ελλείψεις πού ξεπερνούν τις 500 και πού δυστυχώς έχουν αυξητικές τάσεις, για την όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία μας, επιβάλλεται και πρέπει:
        - Αμεση προώθηση της αντικατάστασης των όποιων, των εκάστοτε Συνταξιοδοτηθέντων, όπως οι κείμενες διατάξεις ορίζουν, έτσι ώστε να μην ανοίγει περαιτέρω ή ψαλίδα των μεγάλων ελλείψεων.
        - Επιστροφή όλων των μετακινημένων και αποσπασμένων στις θέσεις τους και περιορισμό των όποιων μετατάξεων, οι οποίες θα πρέπει να γίνονται πλέον είτε με αμοιβαίες είτε με συμψηφισμό τους από το Υπουργείο, μέσα από τις εγκρίσεις των εκάστοτε νέων προσλήψεων.
       - Ορθολογική κατανομή του Προσωπικού, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τα προβλήματα υγείας, προβλήματα και καταστάσεις πού θα πρέπει να επανεξεταστούν.
       - Προσλήψεις Προσωπικού και όχι ιδιωτικοποιήσεις των τμημάτων πού αδειάζουν από τις εκάστοτε πάμπολες Συνταξιοδοτήσεις, όπως καθαριότητας, Μαγειρείων, Τραπεζοκόμων, πλυντηρίων κλπ άλλων τμημάτων.
4. ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
        Κατ΄ αρχήν θεωρούμε δεδομένη την συνέχιση της πολιτικής ενίσχυσης του εισοδήματος των εργαζόμενων μέσα από την καταβολή, εξ΄ ίσου σε όλους, των υπερωριών, ανακουφίζοντας κατά κάποιο τρόπο τα ήδη απαράδεκτα χαμηλά εισοδήματα, εμάς των χαμηλότερα αμειβόμενων Δημοσίων Υπαλλήλων, πού ζούμε και εργαζόμαστε δυστυχώς κάτω από τις πιο αντίξοες και ανθυγιεινές εργασίες.
Πρότασή μας γι΄ αυτήν την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΑΝΑΡΧΗ και μάλιστα ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΗ μέχρι σήμερα ΚΑΤΑΝΟΜΗ αυτών των ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ, είναι:
Α). Καταβολή σε όλους όσους κάνουν βάρδιες, μηνιαίως του 1/2ώρου
παραλαβής - παράδοσης.
Β). Την καταβολή υπερωριών πρωτίστως σε όσους πραγματικά κάνουν
και στη συνέχεια σε εκείνους πού βιώνουν την ταλαιπωρία της
μεταφοράς τους στο ΠΠΝΡΙΟΥ.
Γ). Σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχθούμε την καταβολή των
υπερωριών, ούτε για την καταστρατήγηση του ωραρίου των
συναδέλφων μας, ούτε βεβαίως ως δέλεαρ για την υπερεργασία τους,
ούτε για την κάλυψη άλλων πρόσθετων αναγκών, ούτε βεβαίως ως
μπόνους αξιολόγησης της προσφοράς των Συναδέλφων μας,
διαχωρίζοντας τους σε ικανούς και ανίκανους.
5. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
          Σωστή οργάνωση και λειτουργία των Διοικητικών Υπηρεσιών μέσα από διάλογο μαζί μας αλλά και τους άμεσους συντελεστές, τους ίδιους τους Διοικητικούς Υπαλλήλους, μακριά από κομματικές κλπ παρεμβάσεις, με σκοπό και στόχο αξιόμαχες και αποτελεσματικές Διοικητικές υπηρεσίες.
Επίσης:
        - Στελέχωση ΑΜΕΣΑ του Γρ. Προσωπικού με το απαραίτητο μόνιμο και μάλιστα έμπειρο Προσωπικό και βεβαίως του Γρ. Μισθοδοσίας.
          -  Κατάργηση της συμμετοχής μας στο γραφείο κινήσεως του ΠΠΝΡΙΟΥ.
6. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
          Αμεσα σωστή οργάνωση και λειτουργία της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, με κρίσεις άμεσα των θέσεων Δνσης και Προϊσταμένων, πού σήμερα είναι κατ΄ ανάθεση.
Επίσης τοποθετήσεις στις θέσεις υπευθύνων με βάσει την ιεραρχία και όχι τους αρεστούς.
Μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα με έκδοση ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ και όχι κατά το δοκούν, αυθαίρετα μέσω του προγράμματος κλπ άλλων διαδικασιών.
7. ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
         Υπάρχουν τμήματα πού μετά βίας καλύπτουν τις βάρδιες της απαραίτητης 24ωρης λειτουργίας του Νοσοκομείου, λειτουργία πού με τα σημερινά δεδομένα εγκυμονεί κινδύνους και αντίκειται στις κείμενες διατάξεις.
Σ΄ αυτά τα τμήματα, απέναντι σ΄ αυτές τις μεγάλες ελλείψεις, επιβάλλεται και πρέπει άμεσα η παρέμβασή σας για πρόσληψη – κάλυψη των απαραίτητων κενών οργανικών θέσεων, ΜΟΝΙΜΟΥ και μόνον μόνιμου Προσωπικού.
8. ΕΡΓΑΣΙΑ - ΩΡΑΡΙΟ.
Σεβασμό στο ωράριο και τις βάρδιες των συναδέλφων μας, τόσο από την πλευρά της υπηρεσίας όσο και από την δική μας, όπως οι κείμενες διατάξεις ορίζουν. Όχι ωράρια κατά το δοκούν.
9. ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ.
Σε ότι αφορά τον κλάδο των Τραυματιοφορέων, πού είναι ή βιτρίνα τού Νοσοκομείου, αλλά και ή κινητήριος δύναμής του, σε ότι αφορά την διακίνηση των ασθενών, την άμεση και ασφαλή μεταφορά τους, χρειάζονται άμεσα τα εξής:
α). Προσλήψεις ΑΜΕΣΑ όλων των κενών θέσεων πού σήμερα υπάρχουν.
β). Αμεσα επιστροφή όλων των μετακινημένων και αποσπασμένων
αυτού του κλάδου.
γ). Προώθηση σε ελαφρύτερες θέσεις εργασίας, των συναδέλφων με
προβλήματα υγείας και μεγάλης ηλικίας.
δ). Συμμετοχή τους στα Ε.Ε.Ι του ΠΠΝΡΙΟΥ, μόνον τις ημέρες εφημερίας
μας.
10. ΣΤΟΛΕΣ - ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
Ζητάμε την ΣΤΑΘΕΡΗ, γρήγορη κίνηση και ολοκλήρωση, των εκάστοτε σχετικών διαδικασιών χορήγησης ΣΤΟΛΩΝ και ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ στους Συναδέλφους μας, βάσει των κείμενων διατάξεων.
11. ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ – ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΙ.
         Οι μεγάλες ελλείψεις σ΄ αυτούς τους κλάδους επιβάλλουν κατ΄ αρχήν άμεσα την κίνηση των σχετικών διαδικασιών πρόσληψης ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού, αποτρέποντας τα όποια σενάρια ιδιωτικοποίησης τους.
Επαναφορά στο Νοσοκομείο, στο 409 όλων όσων σήμερα εργάζονται στο ΠΠΝΡΙΟΥ. Το φαγητό για τους ασθενείς μας στο ΠΠΝΡΙΟΥ, να παρασκευάζεται πλέον στο 409 και να διακινείται από εκεί με δικούς μας τραπεζοκόμους και προς το ΠΠΝΡΙΟΥ, μέσω κυκλικού προγράμματος όπου θα συμμετάσχουν όλοι.
12. ΤΜΗΜΑ ΟΔΗΓΩΝ.
         Εδώ βρίσκεται σ΄ όλο της το μεγαλείο η αυθαιρεσία, ή παρανομία και ή επικινδυνότητα με την ανοχή, την κάλυψη και βεβαίως την κατεύθυνση των εκάστοτε Διοικούντων. Σ΄ αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα πρέπει να δοθεί επιτέλους τέλος. Αυστηρό περιορισμό των οδηγών μας στα καθήκοντά τους για τα οποία έχουν προσληφθεί.
Μεταφορά ασθενών μόνον εάν και εφ΄ όσον και όποτε επισήμως αποκτήσουμε Πληρώματα ασθενοφόρων και τότε μεταφορά μόνον χρόνιων περιστατικών (τα έκτακτα είναι ευθύνη του ΕΚΑΒ, όπως οι κείμενες διατάξεις ορίζουν) για ειδικές εξετάσεις, μόνον σε πρωϊνή βάρδια και βεβαίως μέσα από την σωστή οργάνωση και λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος.
13. ΒΟΗΘΟΙ ΘΑΛΑΜΩΝ.
        Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ και μάλιστα συνεχής μείωση από προσωπικό του συγκεκριμένου αυτού κλάδου, σε συνάρτηση με τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του Νοσοκομείου, αλλά και τα πρόσθετα κάθε φορά καθήκοντα που φορτώνουν σ΄ αυτόν τον κλάδο, επιβάλλουν τον επαναπροσδιορισμό των καθηκόντων για τους συγκεκριμένους συναδέλφους και την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων πού υπάρχουν.
12. ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ.
         Ενίσχυση του τμήματος με μόνιμο Προσωπικό. Αμεσα επιστροφή της μετακινημένης στο ΝΝΘΩΡΑΚΟΣ Συναδέλφισσας. Αμεσα κατάργηση του πολυδάπανου και επικίνδυνου ενοικιαζόμενου κτιρίου.
13. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ.
Στήριξη ενίσχυση και συνέχιση της λειτουργίας τους.
14. ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
        Αμεσα ΕΚΛΟΓΗ νέας ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για την ΥΓΙΕΙΝΗ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ, λόγω λήξης της θητείας του προηγούμενου οργάνου. Επίσης για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία αυτού του οργάνου, στον ευαίσθητο χώρο του Νοσοκομείου μας, επιβάλλεται και πρέπει, άμεσα ή Πρόσληψη ή ο ορισμός, ΓΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, όπως οι κείμενες διατάξεις ορίζουν.
15. ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
         Εμβολιασμός όλου του Προσωπικού και μέτρα προστασίας των συναδέλφων μας στα τμήματα πού εγκυμονούν κινδύνους γι αυτούς, όπως οι κείμενες διατάξεις ορίζουν.
16. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ.
        Ζητούμενο ή λειτουργία τους και οι πάμπολες αναρρωτικές – απαλλαγές - γνωμοδοτήσεις και Συνταξιοδοτήσεις, πού μας ενοχοποιούν ως υπηρεσία και Εργαζόμενους. Η πληθώρα των αναρρωτικών και των απαλλαγών που δυσχεραίνουν την λειτουργία μας, επιβάλλουν την επανεξέταση όλων αυτών των δεδομένων από μηδενική βάση, με ειδική μέριμνα και φροντίδα στους Συναδέλφους πού πραγματικά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και παραμένουν δυστυχώς στο έλεος του θεού.
17. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
         Φρένο στην ενίσχυση του ΠΠΝΡΙΟΥ με δικό μας προσωπικό. Αποστολή και απασχόληση δικών μας Εργαζόμενων στο ΠΠΝΡΙΟΥ, κάτω από την δική μας δικαιοδοσία και βεβαίως ανάλογα με τα κρεβάτια και τις δυνατότητες πού μας έχουν παραχωρήσει. Στα κοινά τμήματα, όπως ΕΕΙ κλπ. εξυπακούεται ή συμμετοχή μας μόνον τις ημέρες εφημερίας μας και μάλιστα εκ περιτροπής, κυκλικά απ΄ όλους τους συναδέλφους αυτών των τμημάτων.
Επίσης Συγκρότηση επιτροπής για την προετοιμασία του εδάφους, σε ότι αφορά την επιστροφή μας από το ΠΠΝΡΙΟΥ και την επαναλειτουργία μας στις δικές μας κτιριακές εγκαταστάσεις, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
18. ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ.
         Επιβάλλεται και πρέπει, την πλήρη απαξίωση τους την στασιμότητά τους να διαδεχθεί επιτέλους ή ΑΝΑΠΤΥΞΗ τους ή ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ τους, η ΟΡΓΑΝΩΣΗ τους, με πρόσληψη Ιατρών και λοιπών Εργαζόμενων, ό εξοπλισμός τους και βεβαίως ή κτιριακή τους ανακαίνιση και συντήρηση, για την όσο το δυνατόν ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ στον λαό της υπαίθρου, του χώρου ευθύνης τους.
Κ. ΔΙΟΙΚΗΤΑ
         Σταθερή επιδίωξή μας είναι ή αντιμετώπιση, ή επίλυση των προαναφερομένων ζητημάτων, πού δεν είναι και τα μοναδικά, αυτού του ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ, πού ΟΜΟΦΩΝΑ ενέκρινε και σας καταθέτει σήμερα το Δ.Σ του Σωματείου μας.
Η εξειδίκευση και ή λεπτομερής ανάλυση όλων των παραπάνω και όχι μόνον προβλημάτων θα επιδιώξουμε να γίνεται μέσα από ΣΥΧΝΕΣ και ανά ΤΑΚΤΑ χρονικά διαστήματα συναντήσεις μας, μαζί σας.
Ελπίζουμε να αναπτυχθεί ένας ΦΕΡΕΓΓΥΟΣ και ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ μαζί σας, στην κατεύθυνση τής επίλυσης των προβλημάτων του Νοσοκομείου, των Ασθενών αλλά και των συναδέλφων εργαζόμενων πού εκπροσωπούμε.

                                   ΓΙΑ  ΤΟ   Δ . Σ
        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ                ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΣ  ΘΑΝΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: