Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Για τα Προβλήματα των ΘΥΡΩΡΩΝ.

                                          Αριθμ. Πρωτ:….….....70.
                                          Πάτρα……….......28.3.11.
ΠΡΟΣ:  Διοίκηση Νοσοκομείου ΑΓ ΑΝΔΡΕΑ.
                                         
      Τα προβλήματα των Συναδέλφων Εργαζόμενων στο Χώρο του ΘΥΡΩΡΕΙΟΥ, τόσο της Κεντρικής Πύλης όσο και του 409, όπως αυτά κατατέθηκαν στη σημερινή   συνάντησή μας  μαζί τους, είναι αρκετά και μάλιστα πολύ σοβαρά και βεβαίως χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης.
        Το μεγαλύτερο και το πιο σημαντικό πρόβλημα  γι΄ αυτούς τους Συναδέλφους είναι ή ΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ  τους στο χρόνο εργασίας και κυρίως στο  Πρόγραμμα Υπηρεσίας, όπου:
-         Κάποιοι δεν κάνουν καθόλου βάρδιες. Δεν μπαίνουν Απογεύματα, Νύκτες Αργίες και βεβαίως ούτε Σαββατοκύριακα.
-         Κάποιοι είναι καταδικασμένοι σε συγκεκριμένες βάρδιες, λόγω ευνοϊκής μεταχείρισης  κάποιων, πάντα των ίδιων  και πάντα συγκεκριμένων.
       Με δεδομένο ότι όλοι οι εκεί Συνάδελφοι, έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις, αμείβονται με τον ίδιο τρόπο και όλοι λίγο – πολύ είναι εκεί λόγω συγκεκριμένων προβλημάτων υγείας, απέναντι σ΄ αυτήν την  απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν, απαιτούν επιτέλους την έκδοση ΚΥΚΛΙΚΟΥ προγράμματος υπηρεσίας, συμμετέχοντας  έτσι όλοι δίκαια και επί ίσοις όροις στις βάρδιες καθώς επίσης και στα τμήματα τόσο του Κεντρικού κτιρίου όσο και του 409.
          Ένα άλλο επίσης σημαντικό πρόβλημά τους είναι το αντικείμενο εργασίας τους. Αν δηλ. καλύπτουν  μόνον τις πύλες ή αν θα πρέπει να  πηγαίνουν και στις κλινικές για να βγάζουν το επισκεπτήριο. Σ΄ αυτήν την περίπτωση δικαίως ζητούν  ΚΑΛΥΨΗ και βεβαίως διακριτικά χαρακτηριστικά για να επιβάλλονται (Στολή ή καρτελάκι στο πέτο για την ιδιότητά τους) και για να είναι  έτσι αποτελεσματικοί. 
          Εκτός από τα προαναφερόμενα προβλήματα, υπάρχουν και τα προβλήματα της  καθημερινότητας, προβλήματα που έχουν να κάνουν με την άκρως απαραίτητη ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ των χώρων τους, την ΜΕΤΑΦΟΡΑ των Αιμάτων πού πολλές φορές τους επιβάλλονται, η τρομακτική γι΄ αυτούς δυσκολία στην επικοινωνία τους τα βράδια με το τηλεφωνικό κέντρο, η απαγόρευση της εξωτερικής αστικής τηλεφωνικής γραμμής, η Συνεργασία τους με την Ασφάλεια του Νοσοκομείου κλπ άλλα  προβλήματα τα οποία χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: