Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Πρόγραμμα Δράσης Δ.Σ Σωματείου ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ.

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ   Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 2010 - 2011

              ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ και ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

          ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ της 2 και 3 ΦΛΕΒΑΡΗ του 2010, ανέδειξαν ΝΕΟ Δ . Σ στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ.
Αυτό τό ΝΕΟΕΚΛΕΓΜΕΝΟ Δ.Σ στην πρώτη του συνεδρίαση, που έγινε την Τρίτη 16/2/2010, ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ σε ΣΩΜΑ ως εξής:

                ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ.
  Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ.
   Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΤΕΛΛΑΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ.
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΣ ΘΑΝΟΣ
  ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ.
 ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΟΥΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ.
                     ΤΑΜΙΑΣ: ΝΙΑΧΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ.
ΑΝ.ΟΡΓ.ΓΡΑΜ/ΤΕΑΣ: ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΜΕΛΗ: ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΑΣΛΑΝΙΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
             ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΝΣΥ-ΠΕΛΕΚΟΥΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ.
              ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ.
Συναδέλφισσες καί Συνάδελφοι
         Αυτό το προαναφερόμενο Νεοεκλεγμένο Δ.Σ του Σωματείου μας, που αναλαμβάνει την ευθύνη της Διοίκησης του Σωματείου μας, για την διετία 1010-2011, την διετία πού τώρα αρχίζει, είναι γεγονός δυστυχώς αναμφισβήτητο, ότι αναλαμβάνει σε μια περίοδο πάρα πολύ δύσκολη:
  • Τόσο για τον χώρο του Δημόσιου τομέα Υγείας, πού συνεχίζει να λειτουργεί με τεράστιες ελλείψεις Προσωπικού, με σοβαρή υπο χρηματοδότηση και πολλά άλλα προβλήματα πού καθιστούν δύσκολη την λειτουργία μας και δυστυχώς άνιση απέναντι στον ιδιωτικό τομέα πού αναπτύσσεται ραγδαία, καταλαμβάνοντας μεγάλο κομμάτι των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, ή οποία έχει μετατραπεί από κοινωνικό αγαθό σε εμπορεύσιμο είδος.
  • Οσο και για το Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας, πού 21 μήνες μετά τον σεισμό συνεχίζει να είναι ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟ και ΑΣΤΕΓΟ, με 250 κρεβάτια εκτός λειτουργίας και πάρα πολλά τμήματά του υπολειτουργούντα και δυστυχώς τριχοτομημένο.
  • Αλλά και για τους Εργαζόμενους πού δέχονται μια σκληρή επίθεση στα δικαιώματά τους και τις κατακτήσεις τους.
Σήμερα ή χώρα μας όντως διέρχεται μια κρίση, μια σοβαρή οικονομική κρίση, για την οποία παρ΄ ότι δεν ευθυνόμαστε εμείς οι εργαζόμενοι, δυστυχώς εμείς καλούμαστε να πληρώσουμε το μάρμαρο.
Οι χρόνιες επιδιώξεις της Ε.Ε, τώρα με αφορμή την κατάσταση της οικονομίας μας και τα αδιέξοδα πού αυτή έχει περιέλθει, βρήκαν την ευκαιρία και επιβάλλουν τα μέτρα πού πάντα επεδίωκαν για την χώρα μας, επιβάλλουν την πολιτική τους μια πολιτική που για μας τους εργαζόμενους φέρνει περικοπές στα επιδόματά μας, αμφισβήτηση των δώρων, της μονιμότητας, των υπερωριών, των ασφαλιστικών και Συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων κλπ άλλων κατακτήσεων μας.
Βρήκαν την ευκαιρία και μας επιβάλλουν Ακρίβεια στα καταναλωτικά μας αγαθά πού μειώνουν περαιτέρω το εισόδημά μας.
Βρήκαν την ευκαιρία και επιβάλλουν περικοπή των προσλήψεων, μείωση του αριθμού των εργαζόμενων στο Δημόσιο πού σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα μέτρα αυξάνουν την ΑΝΕΡΓΙΑ.
Την περίοδο λοιπόν πού διανύουμε, όλοι εμείς οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κυβερνητική πολιτική πού επιβάλλει όλα αυτά τα προαναφερόμενα ζητήματα, όλες αυτές τις απαράδεκτες και αντεργατικές, αρνητικές για όλους τους εργαζόμενους πολιτικές, τις οποίες όλοι εμείς οι εργαζόμενοι επιβάλλεται και πρέπει να αντιμετωπίσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ, με ΜΑΖΙΚΟΥΣ και ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, για να τις αποτρέψουμε και να επιβάλλουμε πολιτικές πού θα είναι προς όφελος των εργαζόμενων.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
         Eκτός από τα προαναφερόμενα, πού εκ των πραγμάτων μας βάζουν σε θέση μάχης ως Συνδικαλιστικό Κίνημα , την διετία πού τώρα ξεκινάει και πού αυτό το Δ.Σ θα έχει την ΕΥΘΥΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ, με ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, χωρίς ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ, δουλεύοντας ΣΚΛΗΡΑ, θα δώσουμε την δική μας μάχη και στους παρακάτω τομείς:
1. ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
Α] Πρώτη προτεραιότητα για μας αποτελεί το ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ όπου θα επιδιώξουμε, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, με ΟΛΕΣ μας τις ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
α. Να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν ή νέα πτέρυγα, με την προσθήκη
των δύο επιπλέον ορόφων, έτσι ώστε μέσα στην τρέχουσα χρονιά να
μεταφερθούν εκεί όλες μας οι υπηρεσίες που σήμερα λειτουργούν στο
ΠΠΝΡΙΟΥ και όχι μόνον.
β. Ξεκαθάρισμα άμεσα της τύχης και της προοπτικής του κεντρικού
Σεισμόπληκτου κτιρίου μας, όπου λόγω των ανύπαρκτων πιστώσεων και της
επιπόλαιας αντιμετώπισης του προβλήματος από την προηγούμενη κυβέρνηση
έχουν σταματήσει οι εργασίες.
γ. Δρομολόγηση της κατασκευής των δύο 4όροφων κτιρίων πού διεκδικούσαμε
και που η κοροϊδία και οι χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις και δεσμεύσεις της
προηγούμενης κυβέρνησης τα άφησαν στη τύχη τους στα αζήτητα.
Β] ΝΕΟ Οργανισμό, σύγχρονο πού να ανταποκρίνεται όχι μόνον στις σημερινές ανάγκες αλλά σε συνάρτηση με τις προαναφερόμενες κτιριακές παρεμβάσεις να ενσωματώνουμε τον Αγ. Ανδρέα, το θώρακα και το Καραμανδάνειο σε ένα νέο σύγχρονο Νοσοκομειακό συγκρότημα που θα δίνει προοπτική ανάπτυξης ,αναβάθμισης πλήρους και σωστής λειτουργίας του Νοσοκομείου ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ για την επόμενη 50ετία.
Γ] ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, όπου εμείς μένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην σωστή ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ, την ΜΟΝΙΜΗ , ΣΤΑΘΕΡΗ και ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ για το νοσοκομείο εκμετάλλευσή της, στην κατεύθυνση πάντα της ΠΑΓΙΑΣ ΠΗΓΗΣ ΕΣΟΔΩΝ για το Νοσοκομείο. Παρέμβαση στο Δ..Σ του Νοσοκομείου για συγκρότηση επιτροπής εξεύρεσης τυχόν καταπατημένων η ξεχασμένων περιουσιακών μας στοιχείων.

2. ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΛΗ ΜΑΣ.

Α] Πρώτη προτεραιότητα μας, οι ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ σε όλες τις ειδικότητες, με ιδιαίτερη βαρύτητα στα τμήματα πού βαίνουν προς κλείσιμο, λόγω των μεγάλων ελλείψεων, αποτρέποντας έτσι τις όποιες κατευθύνσεις, ή προσπάθειες ιδιωτικοποίησης.
Β] Ξεκαθάρισμα του τοπίου των μετακινημένων και αποσπασμένων. Ορθολογική κατανομή του νοσηλευτικού προσωπικού στα τμήματα, τέλος στο πήγαινε-έλα των συναδέλφων από τμήμα σε τμήμα για κάλυψη των αναγκών και βεβαίως παρακολούθηση από κοντά της εφαρμογής της Εκδοσης Σχετικής ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ, για την όποια μετακίνηση.
Γ] Ενδυση - υπόδηση προσωπικού όπως οι κείμενες διατάξεις ορίζουν.
Δ] Παρέμβαση στην εντατικοποίηση της δουλειάς των συναδέλφων, στην αγχώδη λειτουργία τους, πού παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, ειδικά αυτήν την περίοδο λόγω και των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό, παρέμβαση στην άσκηση πίεσης και την ανάρμοστη συμπεριφορά τρίτων ενάντιά τους, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΕΚΔΟΣΗ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Ε] Δυνατότητα εκπαιδευτικών αδειών, πού έχουν ξεχαστεί η δίνονται σε μερικούς και κατά το δοκούν. Αμεση αντιμετώπιση του σχετικού προβλήματος στις ειδικότητες. Ενημέρωση όλων και μάλιστα εγκαίρως για τα εκάστοτε προγράμματα ΚΕΚ, των οποίων βεβαίως την λειτουργία και συμβολή κάποτε θα πρέπει να επανεξετάσουμε.
ΣΤ] Εφαρμογή των κείμενων διατάξεων σε ότι αφορά τις ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ και ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ, το ΩΡΑΡΙΟ και βεβαίως τα ΡΕΠΟ. Διεκδίκηση παραπέρα αύξησης των Κ.Α, των εορταστικών και αδειών μητρότητας.
Ζ] Παρεμβάσεις στα προβλήματα καθημερινότητας των συναδέλφων μελών μας.

3. ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΣ.

Α] Σταθερή επιδίωξή μας για τα μισθολογικά μας είναι οι ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, με διπλασιασμό του ωρομισθίου για τις πρόσθετες αμοιβές και καταβολή του επιδόματος των 176 Ευρώ.
Β] Συνέχιση εκ μέρους του σωματείου μας και βεβαίως με ευθύνη του, των οποίων κάθε φορά ορατών δικαστικών διεκδικήσεων, για όλους τους συναδέλφους μέλη μας.
Γ] Σταθερή καταβολή των γνωστών υπερωριών, εξ΄ ίσου σε όλους τους συναδέλφους.

4.Σταθερή και μόνιμη επιδίωξή μας θα είναι ή διασφάλιση των Ασφαλιστικών και Συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων, με κατάργηση των όποιων αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων, σταθερά αρνητικοί στη στοχοποίηση των γυναικών.
5. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ με παράλληλη ένταξη σ΄ αυτήν μας την διεκδίκηση και τους τοπικούς φορείς του χώρου ευθύνης του κάθε Κ.Υ.
Αμεσα εκλογή των καταστατικά προβλεπόμενων 3μελών επιτροπών, με παράλληλο ορισμό αντίστοιχου υπεύθυνου σε επίπεδο Δ. Σ ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ, για κάθε Κ.Υ, για την ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ πληροφόρηση και την από ΚΟΝΤΑ ουσιαστική ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.

6. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ: Διεκδίκηση ειδικών Συμβάσεων και εκπτώσεων από τα καταστήματα της πόλης μας και διάφορες υπηρεσίες, προς όφελος των μελών μας.

7. Σταθερή και μόνιμη επιδίωξη μας είναι η άμεση, η συνεχής και υπεύθυνη ενημέρωση των συναδέλφων μελών, για όλα τά ζητήματα πού μας αφορούν. Συνέχιση της ΕΚΔΟΣΗΣ του γνωστού ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, τήν «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ».

8. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ. Πέρα από την συνήθη καταστατική υποχρέωση μας σε ότι αφορά την συνδικαλιστική μας λειτουργία και δράση, θα συνεχίσουμε την Πολιτιστική Δραστηριότητα του σωματείου. Μια δραστηριότητα πού θα πρέπει να συμβάλει στην σύσφιξη των μεταξύ μας σχέσεων, στην καλύτερη γνωριμία και επαφή των συναδέλφων μελών μας και όχι στα απαράδεκτα φαινόμενα της μη συμμετοχής, της γκρίνιας και της κριτικής της πλειοψηφίας των Συναδέλφων – Μελών μας. Για την λειτουργία αυτού του τμήματος, θα πρέπει να επιδιώξουμε την συγκρότηση σχετικής δια-παραταξιακής επιτροπής.

9. Για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του σωματείου, θα επιδιώξουμε:
Α. Την συγκρότηση επιτροπών:
- ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
- ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΡΥΘΜΟΥ.
- ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ και ΜΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
- ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 409 και ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ.
Β. Καθημερινό άνοιγμα του γραφείου του σωματείου στις ώρες 08:30πμ-12:30μμ εκ περιτροπής από όλα τα μέλη του Δ.Σ.
Γ. Κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα συνάντηση του προέδρου του σωματείου με τους εκπροσώπους των παρατάξεων, για εκτίμηση του μήνα πού πέρασε και προγραμματισμό του μήνα πού έρχεται.
Δ. Συγκεντρώσεις ανά τμήμα, κλάδο, η ειδικότητα, ακόμη και κοινές Συνεδριάσεις μας μαζί τους, για την καταγραφή, την καλύτερη αντιμετώπιση – διεκδίκηση και επίλυση των προβλημάτων.
Ε. Ειδικές Συσκέψεις των μελών μας σε καίρια ζητήματα πού μας απασχολούν ως Νοσοκομείο και εργαζόμενους σ΄ αυτό.
ΣΤ. Αγορά εγκατάσταση και λειτουργία νέου σύγχρονου φωτοτυπικού μηχανήματος και computer στο γραφείο του Σωματείου.

10. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΑΣ. Συγκρότηση σχετικής δια-παραταξιακής επιτροπής επεξεργασίας των σχετικών διατάξεων .

11. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τα καταστατικά κατοχυρωμένα Συνδικαλιστικά μας όργανα, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ, ΝΤ ΑΔΕΔΥ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ αλλά και τα Σωματεία των Νοσοκομείων της Περιοχής μας και όχι μόνον, για την προώθηση και την Αντιμετώπιση των Κοινών και όχι μόνον προβλημάτων πού αντιμετωπίζουμε, στα Συνταξιοδοτικά, βαρέα και Ανθυγιεινά, Μισθολογικά, Ιδιωτικοποιήσεις , κλπ.

12. Βασική επιδίωξή μας ή ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ των Συναδέλφων – Μελών μας στα ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ μας ΔΡΩΜΕΝΑ. Αμεσα αντιμετώπιση της παθητικής στάσης των Συναδέλφων, εύρεση τρόπων και διεξόδων Συμμετοχής των μελών μας, στις Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις, για ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι.

          Στη ΝΕΑ ΔΙΕΤΙΑ, πού τώρα αρχίζει, αυτό το ΝΕΟ-ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ Δ.Σ, θα βρεθεί αντιμέτωπο με πάρα πολλά , δύσκολα και σοβαρά προβλήματα.

Γι΄ αυτό τον λόγο

Επιβάλλεται και πρέπει να επιδιώξουμε και να πετύχουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των Συναδέλφων – μελών μας, την ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ, την ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ όλων, για να συνεχίσουμε να είμαστε ή ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΔΥΝΑΜΗ, για να ανατρέψουμε αυτήν την ΑΡΝΗΤΙΚΗ, την ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, να αποτρέψουμε τα όποια ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ μας ετοιμάζουν και πού θα βρεθούν στη πορεία μας, για να επιδιώξουμε και να πετύχουμε τις πολυπόθητες για τον κλάδο μας, για όλους μας λύσεις.

                                                            ΠΑΤΡΑ 1.3.2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: