Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

YΠΟΜΝΗΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ στον ΔΙΟΙΚΗΤΗ της 6ης Υ.ΠΕ.

Αριθμ. Πρωτ……..….33.
Πάτρα…………..15.2.11.

ΠΡΟΣ: Διοικητή 6ης Υ.ΠΕ
Κον ΓΚΟΥΜΑ

                ΥΠΟΜΝΗΜΑ

          Οι Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, κινητοποιήσεις αποκλειστικά και μόνον για την τύχη και την προοπτική του Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας, για την επαναλειτουργία του και την διατήρηση όλων των δυνάμεών του, όλου του Προσωπικού μας, του προσωπικού που σήμερα λόγω του σεισμού είναι διάσπαρτο και όχι σε κινητοποιήσεις για τα υπόλοιπα τα πάμπολλα προβλήματα που επίσης αντιμετωπίζουμε, όπως:
  • Τα μισθολογικά μας
  • Η ένταξή μας στα Β.Α.Ε.
  • Η αύξηση του ωρομισθίου για Αργίες και Νυκτερινά
  • Η πληρωμή των οφειλόμενων από το 2010 Αργιών και Νυκτερινών.
  • Η περικοπή των μισθών μας και των υπερωριών μας.
  • Η περικοπή της πρόσθετης δαπάνης που έχουμε υποστεί με την μεταφορά μας στο ΠΠΝΡΙΟΥ
  • και πολλά άλλα υπαρκτά έντονα και σοβαρά προβλήματα του κλάδου μας.
        Με την σημερινή μας λοιπόν ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, την δεύτερη μετά την ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας, διεκδικούμε:

  1. ΑΜΕΣΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ όλων των υπηρεσιών μας από το ΠΠΝΡΙΟΥ και την εγκατάσταση αυτών και μόνον αυτών στη νέα πτέρυγα. Επαναλειτουργία δηλ. όλων στις δικές μας πλέον κτιριακές εγκαταστάσεις και μάλιστα με περισσότερες δυνατότητες απ΄ αυτές πού μας έχουν παραχωρήσει οι αφιλόξενοι του ΠΠΝΡΙΟΥ. Γι΄ αυτό τον λόγο, για την επίτευξη του προαναφερόμενου στόχου, πολύ ΣΟΦΑ ΠΡΩΤΟΙ και κατ΄ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, διεκδικήσαμε την προσθήκη των δύο επιπλέον ορόφων στη νέα αυτή πτέρυγα, όπου δυστυχώς προστέθηκε μόνον ο ένας και ο δεύτερος να παραμένει στις διεκδικήσεις μας.
  2. Για να επιτευχθεί ή καλύτερη και μάλιστα με τις απαραίτητες περισσότερες δυνατότητες και βεβαίως ΑΣΦΑΛΗΣ λειτουργία μας, για τους Ασθενείς και τους Εργαζόμενους, στη νέα πτέρυγα, επιβάλλεται και πρέπει ή επιστροφή όλων των τμημάτων μας και βεβαίως όλου του Προσωπικού μας, όπως δηλ πήγαμε έτσι και να επιστρέψουμε. Γι΄ αυτό τον λόγο όταν εκκενώθηκε το κεντρικό μας σεισμόπληκτο κτίριο, ζητήσαμε διεκδικήσαμε και πετύχαμε, ή μεταφορά μας-η μεταστέγασή μας στο ΠΠΝΡΙΟΥ να μην έχει τα χαρακτηριστικά ένταξης στην δύναμη του ΠΠΝΡΙΟΥ, αλλά τα χαρακτηριστικά της αυτονομίας μας, να διατηρήσουμε δηλ την υπόστασή μας, υπαγόμενοι όλοι οι μετακινημένοι Συνάδελφοί μας όλα τα μεταφερόμενα τμήματά μας στην δικαιοδοσία της δικής μας Διοίκησης.
  3. ΑΛΛΑΓΗ του μέχρι τώρα ΕΦΗΜΕΡΙΑΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ. Εφημερίες ανάλογα με τις δυνατότητες του κάθε Νοσοκομείου, παίρνοντας το κάθε Νοσοκομείο ότι του ανήκει. Γι΄ αυτό τον λόγο πάντα, πριν από τον σεισμό, στην άνιση τότε εναλλάξ εφημερία, προκειμένου να ισορροπήσουμε τα πράγματα, διεκδικούσαμε τροποποίηση του οργανισμού μας. Μια τροποποίηση που να περιελάμβανε την σύσταση και λειτουργία δεύτερων κλινικών, χειρουργικής-ορθοπεδικής και Παθολογικής. Σήμερα με δεδομένο ότι ή προαναφερθείσα διεκδίκηση δεν έχει επιτευχθεί και με δεδομένα τα επιπρόσθετα προβλήματα που κληρονομήσαμε από τον σεισμό, επιβάλλεται να γίνει αυτό πού δυστυχώς ανεχθήκαμε να υφίσταται όλα αυτά τα χρόνια, η ΑΛΛΑΓΗ του ΕΦΗΡΙΑΚΟΥ καθεστώτος, αναλαμβάνοντας ο καθένας ότι του ανήκει. Οι 30 ημέρες εφημερίας τον μήνα, για Χειρουργική - Ορθοπεδική και Παθολογική, να μοιραστούν εξίσου σ΄ όλες τις αντίστοιχες κλινικές πού λειτουργούν στα Νοσοκομεία Αγ. Ανδρέας και ΠΠΝΡΙΟΥ.
       Μ΄ αυτήν μας την κινητοποίηση, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στην Υ.ΠΕ, όλοι εμείς εδώ (Δκση Σωματείου και Εργαζόμενοι στο κτίριο του ΠΠΝΡΙΟΥ)
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ

  • Για την επίτευξη των προαναφερόμενων στόχων μας, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας.
  • Εάν δεν μεταφερθούν στον ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ ταυτόχρονα όλες μας οι ευρισκόμενες στο ΠΠΝΡΙΟΥ υπηρεσίες μας και εάν και εφ΄ όσον μείνει στο ΠΠΝΡΙΟΥ έστω και ένας δικός μας Εργαζόμενος, τότε δεν θα μπούμε στην νέα πτέρυγα για εργασία. Δεν θα εγκατασταθούμε στη νέα πτέρυγα για εργασία αλλά για επ΄ αόριστον ΚΑΤΑΛΗΨΗ. Γι΄ αυτό τον λόγο προειδοποιούμε από σήμερα κιόλας, πως εάν και εφ΄ όσον υπάρχει στο μυαλό κάποιων ή παρακράτηση προσωπικού μας στο ΠΠΝΡΙΟΥ, τότε να βάλλουν στα πλάνα τους και την καθημερινή εφημερία του ΠΠΝΡΙΟΥ σε Χειρουργική - Ορθοπεδική και Παθολογική κλινική, για όσο διάστημα θα υφίσταται το πρόβλημα και κατ΄ επέκταση ή κατάληψη της νέας πτέρυγας.
Δοθείσης της ευκαιρίας να επισημάνουμε ότι οι κινητοποιήσεις μας δεν γίνονται χάριν εντυπώσεων, ούτε για να παρεμποδίσουμε την απαραίτητη για την περιοχή μας επαναλειτουργία του Αγ. Ανδρέα, ούτε βεβαίως από καμιά διάθεση συνδιοίκησης κλπ, αντιθέτως γίνονται για να επισπευθεί ή επαναφορά όλων των δυνάμεών μας και η επαναλειτουργία μας με περισσότερες δυνατότητες με σκοπό και στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες, στους ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: