Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

To N.T AΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ για την 40η Επέτειο του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

         Το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ ΤΙΜΑ την ηρωϊκή εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, την εξέγερση των Εργαζόμενων και του Ελληνικού Λαού τον Νοέμβρη του 1973.

      Η 17 ΝΟΕΜΒΡΗ του 1973 και το συνθήματα τής τότε εξέγερσης, για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 40 χρόνια μετά παραμένουν πάντα εξαιρετικά επίκαιρα.

    • Είναι συνθήματα-διεκδίκησης και απαίτησης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που οδηγεί τον λαό στην Φτώχεια και την Εξαθλίωση.
    • Είναι τα συνθήματα για την υπεράσπιση των Δημόσιων Κοινωνικών Αγαθών, της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της προστασίας της Δημόσιας περιουσίας που ξεπουλιέται.
    • Είναι τα συνθήματα - διεκδίκησης των Εργασιακών Δικαιωμάτων που βίαια και άδικα αφαιρέθηκαν με τις μνημονιακές πολιτικές, της διασφάλισης των Συνδικαλιστικών Ελευθεριών και της υπεράσπισης της ίδιας της Δημοκρατίας.

       Απέναντι σ΄ αυτήν την λαίλαπα, την ολομέτωπη κυβερνητική επίθεση που δεχόμαστε, την γενικευμένη οικονομική κρίση που προκάλεσε το παγκοσμιοποιημένο και απόλυτα ελεγχόμενο από τις τράπεζες-τις αγορές και τους κερδοσκόπους καπιταλιστικό Σύστημα Διακυβέρνησης, που πλήττει όλους τούς Πολίτες, επιβάλλεται η συνέχιση του Αγώνα.

       Σ΄ αυτήν την συνέχεια ας διδαχθούμε από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και όλοι μαζί να παλέψουμε ενάντια στην μνημονιακή πολιτική, όλοι μαζί να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε όλες εκείνες τις κατακτήσεις πού μας αφαίρεσαν.

       Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου ας αποτελέσει την αφετηρία για Κοινούς Μαζικούς και Ενωτικούς Αγώνες, με στόχο την ανατροπή των πολιτικών του Μνημονίου, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων, της ανεργίας που αυξάνεται επικίνδυνα, της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων, της ανατροπής των Εργασιακών και Ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης της Υγείας-της Παιδείας-της Αυτοδιοίκησης και του Κοινωνικού Κράτους.

        Με αφορμή τον φετινό εορτασμό ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τούς Εργαζόμενους όλους τούς Πολίτες να συμμετάσχουν ΜΑΖΙΚΑ-ΕΝΩΤΙΚΑ και ΕΙΡΗΝΙΚΑ, στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 06:30 το Απόγευμα της 17ης του Νοέμβρη, μπροστά στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της Κορίνθου και στη σχετική Πορεία πού διοργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: