Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Πάτρα: Ψάχνετε γιατρό; "Περάστε το καλοκαιράκι κι... αν!" Τότε γιατί πληρώνουμε εισφορές;

         Αγανακτισμένοι και απογοητευμένοι από τον τρόπο που λειτουργεί το Σύστημα της Δημόσιας Υγείας δηλώνουν συμπολίτες που επικοινωνούν με το thebest.gr αποκαλύπτοντας την περιπέτεια που περνούν στην προσπάθειά τους να κλείσουν ραντεβού με γιατρό για να εξεταστούν.
         Οι ελλείψεις και κατά συνέπεια οι λίστες αναμονής είναι τεράστιες σε αρκετές, ζωτικής σημασίας, ειδικότητες. Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η ειδικότητα του γαστρεντερολόγου η οποία ουσιαστικά έχει ακυρωθεί στην πράξη.
         Συμπολίτες καταγγέλλουν ότι είναι αδύνατο να κλείσεις ένα ραντεβού για να εξεταστεί δωρεάν, όπως δικαιούται κάθε πολίτης που πληρώνει τις ασφαλιστικές του εισφορές. Τι έδειξε το ρεπορτάζ; Μόλις έφθασαν στο thebest.gr οι καταγγελίες των ασθενών, άρχισε το ρεπορτάζ.
         Αρχικά επικοινωνήσαμε με το ΠΕΔΥ (πρώην ΕΟΠΥΥ, ΙΚΑ κ.α.). Σε κανένα όμως υποκατάστημα οργανισμού δεν υπάρχει, ούτε καν για… δείγμα, κάποιος γιατρός με αυτή την ειδικότητα.
          Στην συνέχεια μπήκαμε στο portal του ΠΕΔΥ για να αναζητήσουμε κάποιον συμβεβλημένο ιδιώτη γιατρό. Τζίφος κι εκεί… Μας έμεναν τα δύο Νοσοκομεία.
          Πρώτα επικοινωνήσαμε με το Πανεπιστημιακό του Ρίου. Η ευγενέστατη τηλεφωνήτρια όμως, μας ενημέρωσε ότι όλα τα πρωινά (δωρεάν) ραντεβού είναι κλεισμένα μέχρι τα τέλη… Ιουνίου. Επίσης μας εξήγησε ότι το πρόγραμμα για το δεύτερο εξάμηνο του έτους δεν έχει βγει ακόμα, κατά συνέπεια δεν μπορεί να μας εξυπηρετήσει…
         Τελευταία απόπειρα το Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας». Εκεί όντως ήμασταν πιο τυχεροί… καταφέραμε να κλείσουμε ραντεβού για τα… μέσα Ιουνίου, δηλαδή σε πάνω από 3 μήνες από σήμερα!!!
         Στο εντωμεταξύ όποιος αντιμετωπίζει κάποιο επείγον πρόβλημα ή θα πρέπει να ρισκάρει την υγεία του ή (έχει δεν έχει) να βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη για να πάει σε ιδιώτη ή να προσπαθήσει να βρει γιατρό (επί πληρωμή) σε απογευματινό ιατρείο…
           «Αφού λοιπόν δεν μπορούμε να εξυπηρετηθούμε και όταν χρειαζόμαστε εξέταση πρέπει να πληρώσουμε και μάλιστα ακριβά… τότε γιατί μας κρατούν από τους μισθούς μας εισφορές;», διερωτάται και δικαίως ένας από τους συμπολίτες που δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν…
 Θάνος Χριστακόπουλος  από το THE BEST

Δεν υπάρχουν σχόλια: