Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Συνέχεια στις καταγγελίες για την λειτουργία της Καρδιολογικής κλινικής του «Αγ. Ανδρέα»

         Αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα της «Π» που αποκαλύπτει όλα όσα απασχολούν την Καρδιολογική Κλινική του «Αγ. Ανδρέα» και τα οποία με πολυσέλιδη αναφορά τους εκθέτουν προς κάθε αρμόδιο τρεις καρδιολόγοι-διευθυντές του ΕΣΥ του νοσοκομείου.
Όπως έγραφε χθες η «Π», πρόκειται για τους, Νίκο Γράψα, Ανδρέα Χρήστου και Ιωάννη Χρόνη, οι οποίοι προχώρησαν σε σοβαρές καταγγελίες εναντίον του διευθυντή τους Ανδρέα Μαζαράκη.
Στην έγγραφη καταγγελία τους σημειώνουν, πως «παρανομεί με τις ενέργειες και παρεμβάσεις του στην άσκηση των καθηκόντων τους, στο επιστημονικό τους έργο, στην αντιμετώπιση των ασθενών αλλά και στους τρόπους θεραπείας τους».
Στην πολυσέλιδη αναφορά τους προς τον διοικητή αλλά και προς το επιστημονικό συμβούλιο του νοσοκομείου, οι τρεις καταγγέλλουν ότι «η Καρδιολογική Κλινική διέπεται από κανόνες λειτουργίας που δεν συνάδουν με τους ισχύοντες νόμους, την ιατρική δεοντολογία, τον τρόπο άσκησης της ιατρικής επιστήμης και τα δικαιώματα των ασθενών».
Ειδικότερα ενώ οι ασθενείς αποζητούν ευλόγως το καλύτερο για την πορεία της υγείας τους, οι καρδιολόγοι κ.κ Γράψας, Χριστοδούλου και Χρόνης δηλώνουν ευθέως ότι «δεν μπορούν ν' ασκήσουν καμία θεραπευτική παρέμβαση στους ασθενείς της Καρδιολογικής Κλινικής (όπως για συγκοπή, αρρυθμία, στεφανιαία νόσο, καρδιακή ανεπάρκεια κ.ά), ούτε όμως και να εκτελέσουν κάποια χειρουργική πράξη (π.χ εμφύτευση-αντικατάσταση βηματοδότη), αφού όλους τους ασθενείς τούς επισκέπτεται... μόνο ο κ. Μαζαράκης, χωρίς καμία πρότερη ενημέρωση επί των περιστατικών, αλλά και δίχως οι ίδιοι -ως συνυπογράφοντες πολλές φορές- να λαμβάνουν γνώση για την πορεία της υγείας των ασθενών που καλούνται να "κουράρουν" μετά το πρωινό ωράριο ως εφημερεύοντες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ορθή αντιμετώπιση των περιστατικών».
ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ
Επιπλέον, καταγγέλλεται πως όλη αυτή η τακτική του κ. Μαζαράκη προκαλεί «μία άνευ λόγου αναστάτωση στο νοσοκομείο, με επισκέψεις στους ασθενείς καθυστερημένα το μεσημέρι, γεγονός που έχει ως επακόλουθο καθυστερήσεις σε εξιτήρια, συνταγογραφήσεις αλλά και στη νοσηλεία, αφού οι καρδιολόγοι τελούν στην πραγματικότητα εν απραξία, "άνευ πόστου" και αρμοδιοτήτων».       
Αναδημοσίευση από Εφημ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: