Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Επιστολή -Παρέμβαση του Σωματείου μας για τα Προβλήματα του Κ.Υ k ΑΧΑΪΑΣ.

Αριθμ. Πρωτ:……....319.        ΠΡΟΣ: - Διοικητή 6ης Υ.Πε.
Πάτρα……….......27.3.15.                     - Διοικητή Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ
                                                   ΚΟΙΝ: - Δήμαρχο Δυτ. Αχαΐας.
                                              
      Πάρα πολλά τα Προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΑΧΑΪΑΣ και οι Συνάδελφοι Εργαζόμενοι σ΄ αυτό. Προβλήματα που δυστυχώς αντανακλούν στην τοπική κοινωνία, προβλήματα που  καθημερινά διογκώνονται, με αποτέλεσμα αυτό το άκρως απαραίτητο Κ.Υ να λειτουργεί με τις λιγότερες δυνατότητες, πολύ λιγότερες ακόμη και απ΄ αυτές της αρχικής του λειτουργίας.
       Τα προβλήματα αυτά, που κατατέθηκαν και συζητήθηκαν διεξοδικά στη σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη 26/3/15, με την συμμετοχή  του Σωματείου μας, του Δημάρχου της Περιοχής, του Διευθυντή του εκεί Κ.Υ και του Προϊσταμένου Προσωπικού, έχουν να κάνουν με τα εξής:
ü  Κατ΄ αρχήν το μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι αυτό με τις μεγάλες ελλείψεις σε Προσωπικό και Ιατρούς. Ελλείψεις που το έχουν οδηγήσει να λειτουργεί με το 50 % των οργανικών του θέσεων.
ü  Η λειτουργία του χωρίς την κάλυψή του από τους αναγκαίους και απαραίτητους επισκέπτες Ιατρούς, όπως Ορθοπεδικοί, Γυναικολόγοι, Οφθαλμίατροι, ΩRL κλπ ειδικότητες.
ü  Οι ελλείψεις Υλικών και το αλαλούμ-η αβεβαιότητα σε ότι αφορά την υπαγωγή του, άν δηλ ανήκει στο Γ.Ν Πατρών, στην 6η Υ.Πε, η το ΠΕΔΥ κλπ άλλα σχετικά μ΄ αυτή την εκκρεμότητα ζητήματα.
ü  Η μη λειτουργία του ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ του  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ τα δύο τουλάχιστον τελευταία χρόνια.
ü  Η απουσία του απαραίτητου ΑΝΑΛΥΤΗ και η αδυναμία λειτουργίας των ΥΠΕΡΗΧΩΝ.
ü  Το πεπαλαιωμένο ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ του ΜΗΧΑΝΗΜΑ, που χρίζει ΑΜΕΣΗΣ αντικατάστασης.
ü  Τις δυσκολίες που συνεχίζουν να υπάρχουν για την συνταγογράφηση στα Ιατρεία ευθύνης του, ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πέραν του δέοντος τον λαό της υπαίθρου.
ü  Η απαραίτητη ΚΤΙΡΙΑΚΗ του ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ και η καθαριότητα του Κτιρίου και των Ιατρείων του.
      Γι΄ αυτό λοιπόν το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ, που καλύπτει πάνω από 30.000 κατοίκους, κάτοικοι που διπλασιάζονται τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της τουριστικής περιόδου που είναι αρκετά μεγάλη στη περιοχή, που είναι κτισμένο πάνω στον οδικό άξονα της ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ, τον άξονα με τα πολλά τροχαία, που την δρομολογημένη ανακατασκευή του η νέα κυβέρνηση την παραπέμπει στις καλένδες
                      ΖΗΤΑΜΕ το συντομότερο δυνατόν συνάντηση μαζί σας
προκειμένου όλοι μαζί, Δήμαρχος -Σωματείο-Εργαζόμενοι και Ιατροί, να συζητήσουμε αυτά τα προαναφερόμενα προβλήματα, να ζητήσουμε την αντιμετώπισή τους και το σημαντικότερο τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να παρθούν για την στήριξή  και ανάπτυξή του, την απαραίτητη αναβάθμισή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: