Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Σχετικά με την μη ΚΑΤΑΒΟΛΗ των ΑΡΓΙΩΝ - ΝΥΚΤΕΡΙΝΩΝ.

           Φθάσαμε  ήδη στα μέσα του Μάρτη και οι Εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία, συνεπώς και στο Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, παραμένουν ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ για τις ΑΡΓΙΕΣ και τα ΝΥΚΤΕΡΙΝΑ που υποχρεωτικά τους επιβάλλεται να κάνουν.
          Από την μια η  ¨ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ¨ της σχετικής διάταξης, όπου άκουσον-άκουσον ξεχάστηκε να μπει η φράση που αφορά τις δικές μας Αργίες και Νυκτερινά και από την άλλη η άρνηση της Προέδρου της Βουλής να μπουν οι σχετικές με το προαναφερόμενο πρόβλημα ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ στη Βουλή, στο Νομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις ημέρες, είχαν ως αποτέλεσμα το βάλτωμα των σχετικών διαδικασιών και κατ΄ επέκταση την μη δρομολόγηση της καταβολής αυτών των οφειλόμενων.
        Ένα βάλτωμα, που αν λάβουμε υπ΄ όψιν μας και τις σχετικές ¨εκτονωτικές¨ δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, φαίνεται αυτό το προαναφερόμενο πρόβλημα  να παραπέμπεται  στο αόριστο μέλλον.
         Χρονοδιάγραμμα επίλυσης δεν φαίνεται να έχει ούτε η καταβολή των Αργιών και των Νυκτερινών των παρελθόντων ετών, παρά την ύπαρξη της σχετικής νομοθεσίας, της σχετικής Υπουργικής Απόφασης και των απαιτούμενων πιστώσεων που είχαν δεσμευτεί μετά από τις σχετικές μας παρεμβάσεις.
          Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλα αυτά τα τερτίπια έχουν να κάνουν με τούς  κυβερνητικούς σχεδιασμούς, για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων του κράτους, εκείνο που ξέρουμε είναι ότι εμείς παραμένουμε απλήρωτοι και κανένας κυβερνητικός παράγοντας να μην  δίνει σαφείς απαντήσεις.
        ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ λοιπόν όλα αυτά τα σε βάρος μας τερτίπια, όλες αυτές τις διαδικασίες.
       ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ αυτές τις πρακτικές που δεν συνάδουν με τα κροκοδείλια κυβερνητικά δάκρυα υπέρ των Εργαζόμενων, των οποίων τάχα συμμερίζονται την δεινή οικονομική θέση, στην οποία έχουν περιέλθει εξ΄ αιτίας των μνημονιακών πολιτικών.
         ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ την δρομολόγηση και κατ΄ επέκταση την καταβολή αυτών των οφειλόμενων, για τα οποία οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε ότι δρομολογούμε ΑΥΡΙΟ σχετική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των Μελών μας και ότι την ΠΕΜΠΤΗ 2/4/15 θα συμμετάσχουμε στη  ΠΑΝΕΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ των Δ.Σ των Σωματείων που ΚΑΛΕΙ η ΠΟΕΔΗΝ γι΄ αυτά τα ζητήματα και όχι μόνον, όπου όλοι μαζί ενώνοντας  τις φωνές διαμαρτυρίας θα επιδιώξουμε σχετική ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ – ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας.
                                  ........................................................
Διαβάστε επίσης:
           Κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί, διαβάζετε την σχετική Ανακοίνωση-Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ:                                                                                                                       http://www.poedhn.gr/paremvaseis/item/download/1335_fd121665fc04c5e7ceb08e48e782f919
           Το Υπουργείο Υγείας μετά το  προαναφερόμενο έγγραφό  της ΠΟΕΔΗΝ για τη χορήγηση των δεδουλευμένων νυχτερινών - αργιών ζητάει ακόμη μια φορά τα οφειλόμενα ποσά  από τα Νοσοκομεία, με σχετικό  έγγραφο που μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:  http://www.poedhn.gr/anakoinoseis/item/download/1342_7ff222081f8b03ec6575cc377b8b8228
         Δυστυχώς όμως οι σχετικές τροπολογίες, που ήταν απαραίτητες για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες  καταβολής, δεν μπήκαν στην Βουλή  μετά από  απόφαση-παρέμβαση  της Προέδρου της Βουλής
          Θέση για το θέμα της απόρριψης των τροπολογιών πήρε ο υπουργός Υγείας μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε
          Την ώρα που οι νοσοκομειακοί γιατροί  και Εργαζόμενοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους με αφορμή την απόρριψη της τροπολογίας για την πληρωμή των εφημεριώνκαι Αργιών-Νυκτερινών στη βουλή, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επιχειρεί σε ρόλο …πυροσβέστη να κατευνάσει τα πνεύματα.
Και αυτό διότι οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι Εργαζόμενοι, μετά τη γνωστοποίηση πως η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δε δέχτηκε να ενταχθεί στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση η τροπολογία για την πληρωμή των εφημεριών και των Αργιών-Νυκτερινών, προσανατολίζονται σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
           Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας αποκλειστικά στο HealthReport.gr διαβεβαίωσε πως το θέμα θα ρυθμιστεί άμεσα. «Θα εντάξω τη σχετική τροπολογία για τις εφημερίες στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το οποίο ετοιμάζεται και θα φθάσει σύντομα στη Βουλή. Οι γιατροί θα πληρωθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: