Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Κουρουμπλής: Αφησαν το ΕΣΥ στην τύχη του

          Με επικουρικό προσωπικό θα αντιμετωπίσει, σε' αυτή τη φάση, τα κενά του το σύστημα υγείας, ανακοινώνει στην "Πελοπόννησο" της Κυριακής ο Υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής.
        O αιτωλοακαρνάνας υπουργός, τονίζει: "Το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε κατάσταση αφόρητης κρίσης και αφέθηκε στην τύχη του τα τελευταία χρόνια. Αρκεί μόνο να αναφέρω ότι ενώ για το 2014 είχαν εγκριθεί 1095 προσλήψεις μόνιμων θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η προηγούμενη κυβέρνηση δεν προέβη καν στην προκήρυξή τους με συνέπεια να χαθούν για το σύστημα. Το ποιος πρέπει να απολογηθεί επ' αυτού είναι ευνόητο.
           Οι προσπάθειες της σημερινής πολιτικής ηγεσίας έχουν δύο κύριους στόχους. Να κρατήσουμε το σύστημα Υγείας όρθιο και να αντιμετωπίσουμε «πυροσβεστικά» τα όποια προβλήματα προκύπτουν. Ενδεικτικά αναφέρω ότι για το Αγρίνιο, έχοντας γνώση των άμεσων αναγκών του Νοσοκομείου, προκηρύχθηκαν ήδη δύο θέσεις επικουρικών καρδιολόγων, πρακτική η οποία θα ακολουθηθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι νέες τοποθετήσεις μόνιμων ιατρών, που επιτέλους θα γίνουν!"
           Σε άλλο σημείο, και ερωτώμενος για τα κριτήρια επιλογής στελεχών για τις καίριες θέσεις του συστήματος, ο κ. Κουρουμπλής απορρίπτει ως άδικες τις αιτιάσεις για κομματισμό και μιλάει για αξιοκρατία.
Aναδημοσίευση από το PatrasNews

Δεν υπάρχουν σχόλια: