Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Σχετικά με την 33η/2016 Συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείο.

      Την  ΠΕΜΠΤΗ 7/7/16 Συνεδρίασε το Δ.Σ του Νοσοκομείου, υπό την Προεδρεία της Διοικητικής Διευθύντριας της Κας Δέσποινας Τζίφα, βάσει της νέας διαδικασίας που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση από τις αρχές του Γενάρη, μετά δηλ την απομάκρυνση του Διοικητή  και Υποδιοικητή και για όσο διάστημα δεν υπάρχει  Διοικητής.           
           Σ΄ αυτήν την Συνεδρίαση, όπου εκτός από την προαναφερόμενη προεδρεύουσα Διοικητική Διευθύντρια, συμμετείχαν η Διοικητεύουσα Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας Kα Θεοδωρή Ελένη, ο Εκπρόσωπος των Εργαζόμενων Πετρόπουλος Κώστας, ο Εκπρόσωπος των Ιατρών Ηλιόπουλος Παναγιώτης και τα διορισμένα μέλη του Δ.Σ Δημακόπουλος Δημήτρης και Μαρτσουκά Χαρά, ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ τα 55 περίπου θέματα, 53 Οικονομικά και  2  από τα 4 Διοικητικά.            
        Από το σύνολο των θεμάτων που συζητήθηκαν, δύο ήταν εκείνα τα οποία  μας απασχόλησαν πιο πολύ και μάλιστα έντονα:
ü Κατ΄ αρχήν το θέμα που είχε να κάνει με την έγκριση της αποζημίωσης –πληρωμής του προσωπικού που συμμετέχει στην ολοήμερη λειτουργία του Νοσοκομείου, όπου ο εκπρόσωπος των Εργαζόμενων έθεσε όλα εκείνα που έχουν αναφερθεί στις τελευταίες Συνελεύσεις μας. Αυτά δηλ που έχουν να κάνουν με τα υπέρογκα ποσά που κάποιοι παίρνουν και ιδιαιτέρως εκείνα τα ποσά που παίρνουν κάποιοι, ποσά που δεν είναι αντάξια της προσφερόμενης υποτιθέμενης σχετικής εργασίας, ζήτημα που αφορούσε κυρίως μία συγκεκριμένη Συναδέλφισσα. Με αφορμή αυτό το προκλητικό θέμα, ο Εκπρόσωπός μας στο Δ.Σ ζήτησε να ανοιχθεί το συγκεκριμένο παρεϊστικο ζήτημα, όπως χαρακτηριστικά το ανέφερε, στο σύνολο των Συναδέλφων, η σχετική πίττα δηλ να μοιραστεί σε όλους τους Συναδέλφους, γιατί όλοι έχουν ανάγκες και όχι στους ελάχιστους εκλεκτούς και όπως χαρακτηριστικά είπε τους ¨κολλητούς¨.
ü Και βεβαίως ένας  διαγωνισμός που αφορούσε  το Νεκροτομείο και που δυστυχώς εκκρεμεί από τον Ιούλιο του 2015, εκκρεμότητα για την οποία έχουν διαμαρτυρηθεί πολλάκις στο Σωματείο οι Συνάδελφοι Εργαζόμενοι του Νεκροτομείου. Ένα θέμα που θίχτηκε από τον  εκπρόσωπο των Εργαζόμενων, ο οποίος με αφορμή την συζήτηση άλλου παρεμφερούς θέματος ζήτησε ενημέρωση για το που βρίσκεται ο προαναφερόμενος διαγωνισμός που αφορούσε εξαρτήματα (σκαλοπάτια) για τα εκεί ευρισκόμενα ψυγεία, εκκρεμότητα που καθημερινά ταλαιπωρεί τους εκεί Συναδέλφους Εργαζόμενους. Από την ενημέρωση προέκυψε ότι ο διαγωνισμός αυτός που σχεδόν είχε αφεθεί στην τύχη του, όντως είχε ξεκινήσει από τον Ιούλιο του 2015 χωρίς δυστυχώς κανένα αποτέλεσμα μέχρι σήμερα, μέχρι δηλ. τις αρχές του Ιούλη του 2016 όπου επί της ουσίας ξεκινά και πάλι από το σημείο μηδέν, ένα χρόνο δηλ μετά το πρώτο του ξεκίνημα.
        Πέρα από τα προαναφερόμενα ο Εκπρόσωπος μας στο Δ.Σ Κώστας Πετρόπουλος, σ΄ αυτήν την συνεδρίαση έθιξε και τα ζητήματα:
ü Της ανάθεσης των παράλληλων καθηκόντων σε Συναδέλφους με απόφαση της Διοικητεύουσας, από την οποία ζήτησε να πάρει πίσω αυτήν την ΠΑΡΑΝΟΜΗ σχετική απόφασή της, προτού χρειαστεί να προχωρήσουμε σε άλλες διαδικασίες. Να παρθεί πίσω αυτή η απόφαση που είναι προϊόν συναλλαγής, όπως χαρακτηριστικά είπε, μεταξύ Εργαζόμενων της ανύπαρκτης πλέον ασφάλειας του Νοσοκομείου, της αντίστοιχης Προϊσταμένης τους αρχής και βεβαίως της Διοίκησης που τα ανέχεται όλα αυτά για να κάνει την δουλειάς της, να εφαρμόζει τις προαναφερόμενες αντεργατικές και παράνομες αποφάσεις.
ü Της  παράνομης και απειλητικής προσπάθειας ανάθεσης των καθηκόντων της αποθηκαρίου σε Συναδέλφισσα καθαρίστρια, μια διαδικασία που τελικά μετά απ΄ αυτές τις παρεμβάσεις-καταγγελίες τελικά σταμάτησε.
ü Της παράνομης και προκλητικής ανάθεσης των καθηκόντων αναπλήρωσης της Προϊσταμένης του Γρ. Επιστασίας από μη Διοικητικό υπάλληλο και ιδιαιτέρως την απαράδεκτη και προκλητική εκμετάλλευση του Συγκεκριμένου Συναδέλφου τηλεφωνητή που του αναθέτουν τα παράλληλα καθήκοντα της Ασφάλειας- του Διοικητικού υπαλλήλου – του Υπευθύνου αποθήκης υλικών καθαριότητας- του υπευθύνου των καθαριστριών κλπ άλλων καθηκόντων που αγγίζουν τα όρια της παρανομίας και της σκληρής αντεργατικής εκμετάλλευσης του.
        Αξίζει να επισημάνουμε ότι σ΄ αυτήν την συνεδρίαση υπήρξε έντονη αντιπαράθεση του εκπροσώπου των Εργαζόμενων με την Προεδρεύσουσα, η οποία από τύποις Διευθύντρια που ήταν μέχρι πρότινος, με την ανάληψη των καθηκόντων της Προεδρεύουσας έγινε βασιλικότερη του Βασιλέως προτείνει όλες τις προαναφερόμενες αντεργατικές λύσεις με το πρόσχημα όλοι να βάλλουμε πλάτη στην λειτουργία του Νοσοκομείου, εκτελώντας ακόμη και παράνομα προς την ειδικότητά μας καθήκοντα, αποποιείται τις δυσκολίες και παρατυπίες της Διοικητικής υπηρεσίας ευθύνες που φορτώνει στους Προϊσταμένους και γενικά η λειτουργία της και η συμπεριφορά της δεν συνάδει με τον πραγματικό της ρόλο, την θεσμική ιδιότητα που έχει σ΄ αυτό εδώ το Νοσοκομείο, ζητήματα που θα μας απασχολήσουν πολύ πιο έντονα και συγκεκριμένα και στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: