Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Η ανάδειξη των Προβλημάτων της Υγείας της Περιοχής μας και όχι μόνον από την ΠΟΕΔΗΝ.

ΑΘΗΝΑ 18/7/2016
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 1968
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
CHECK UP ΤΟΥ ΕΣΥ ΚΑΡΚΙΝΟΒΑΤΕΙ
      Η κυβέρνηση για «μάτια του κόσμου» εμφανίζεται να κάνει ανακαίνιση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στην πραγματικότητα το βγάζει στο σφυρί.
      Το ΕΣΥ βαράει διάλυση εξαιτίας των σκληρών Νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ασκεί. Στοχεύουν στη περαιτέρω συρρίκνωση των κρατικών δαπανών. Οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας στη χώρα μας κατρακύλησαν στο 5% του ΑΕΠ (6% προέβλεπε το 2ο Μνημόνιο). Ας μας πουν οι λαλίστατοι Υπουργοί της Υγείας, σε ποια Χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στέκεται όρθιο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με αυτό το ύψος δαπανών.
Ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες.
       Στις χώρες του ΟΑΣΣΑ ο Μέσος Όρος των Δημόσιων Δαπανών Υγείας είναι 7,5%.
Φυσικά συρρικνώνοντας τις Δημόσιες Δαπάνες Υγείας οδηγούμαστε σε μία και ΜΟΝΟ ΕΠΙΛΟΓΗ. Συρρίκνωση του Συστήματος, ιδιωτικοποιήσεις - καταργήσεις Δημόσιων Φορέων Υγείας, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων και φυσικά ο πολίτης να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αν έχει χρήματα. Εάν δεν έχει και τώρα πια είναι οι μισοί και πλέον από το σύνολο των πολιτών, θα πεθαίνουν στο δρόμο αβοήθητοι.
      Όλα τα άλλα είναι ψεύτικα λόγια μεγάλα. Οι πολίτες της χώρας μας για να βρουν την υγειά τους πληρώνουν 5δις ευρώ από τη τσέπη τους περισσότερα, από ότι οι άλλοι πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
      Ο κος Τσίπρας πράγματι αλλάζει την Ευρώπη, προς πιο νεοφιλελεύθερη, συντηρητική κατεύθυνση. Είναι παράδειγμα προς μίμηση στην Μέρκελ, τον Ολάντ, τον Σόιμπλε και προς αποφυγή στο λαό.
     Τα προβλήματα των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ είναι σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα. Μόνο που στα Νοσοκομεία και στις άλλες Μονάδες Δημόσιας Υγείας, έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές, οι οποίες παίζονται κορώνα – γράμματα.
     Τα προβλήματα δεν λύνονται στα λόγια διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Κάθε ημέρα που περνάει, είναι δυστυχώς καλύτερη από την επόμενη για τα Νοσοκομεία, εξαιτίας της συστηματικής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης.
Σας παραθέτουμε στοιχεία Νοσοκομείων.
  Ένα ακόμη check up που επιβεβαιώνει ότι το ΕΣΥ καρκινοβατεί.
      Γ.Ν.ΠΑΤΡΩΝ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Η Νέα Πτέρυγα κατάντησε το γεφύρι της Άρτας. Εργαστήρια με δανεικούς εργαζόμενους, τεράστιες ελλείψεις υλικών, έκλεισαν χειρουργικά τραπέζια.
.................................................................................................................................................................
Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:
http://www.poedhn.gr/deltia-typoy/item/download/1914_ff2bb6d4d86f8fd576f4921cea61a961

Δεν υπάρχουν σχόλια: