Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Τον Αύγουστο τελειώνουν οι εργασίες στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας

      Από σαράντα κύματα έχει περάσει το πολυώροφο κτίριο του ΓΚΝΠ «Άγιος Ανδρέας» , καθώς από τον μεγάλο σεισμό στην Πάτρα, ο οποίος «πλήγωσε» το κτίριο, έχουν περάσει 8 χρόνια. Ωστόσο πια και μετά από πολλά σταμάτα - ξεκίνα, οι εργασίες έχουν φτάσει στην τελική ευθεία και όπως έχει ανακοινωθεί αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Αύγουστο. Ό Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το συγκεκριμένο ζήτημα,αναφέρει στothebest.gr, πως οι εργασίες του πολυώροφου κτιρίου ολοκληρώνονται στο τέλος του επόμενου μήνα. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να γίνει η προμήθεια του ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού και η μετεγκατάσταση κλινικών.
      Ο Απόστολος Κατσιφάρας τοποθετεί τον χρόνο λειτουργίας του πολυώροφου στο τέλος του χρόνου και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο.
      Η διαδικασία για την προμήθεια του ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού όπως εξηγεί ο κ. Κατσιφάρας έχει ξεκινήσει. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το νέο ΕΣΠΑ και ανέρχεται σε 2,3 εκ. ευρώ.
     "Βρισκόμαστε πια σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Οι εργασίες στο κτίριο ολοκληρώνονται στο σύνολό τους, και οι διαδικασίες για την προμήθεια και εγκατάσταση του ξενοδοχειακού και ιατρικού εξοπλισμού έχει ξεκινήσει. Είναι ένα έργο "φάρος" για την Περιφέρεια. Το στηρίξαμε στον μεγαλύτερο βαθμό που μπορούσαμε. Είναι ένα προσωπικό στοίχημα κι ένα στοίχημα για τη Περιφέρεια η λειτουργία του κτιρίου» τονίζει ο Περιφερειάρχης.
      Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κώστα Πετρόπουλο επισημαίνει την ανάγκη να τρέξουν οι διαδικασίες για την λειτουργία του κτιρίου, υπογραμμίζει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Περιφέρειας για την ολοκλήρωση του έργου, ενώ θίγει το θέμα της χρηματοδότησης για τη μετεγκατάσταση, κονδύλι το οποίο δεν καλύπτεται από ΕΣΠΑ
      Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων επισημαίνει ότι για να γίνει σωστά η μετεγκατάσταση χρειάζονται 3 εκ ευρώ, τα οποία δεν υπάρχουν και δεν βλέπει ως προς αυτό «φως» στον ορίζοντα και υπενθυμίζει ότι αν αναγκαστικά πρέπει αυτό γίνει από τον υπάρχοντα προϋπολογισμό του νοσοκομείου, αυτός δεν φτάνει να καλύψει ούτε όλες τις άλλες ανάγκες που υπάρχουν.
     Μάλιστα διαπιστώνει αδιαφορία ως προς το ζήτημα από το Υπουργείο με εξαίρεση την Περιφέρεια και αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα των γενικότερων προβλημάτων της δημόσιας υγείας, το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει αναλάβει χρέη ο νέος Διοικητής και σε δέκα μέρες λήγει η θητεία του ΔΣ του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα όταν έρθει ο Διοικητής να μην υπάρχει υπόλοιπη Διοίκηση. «Είμαστε για γέλια και για κλάματα», αναφέρει.
     Την ίδια ώρα άλλος προβληματισμός είναι το προσωπικό με το οποίο θα πρέπει να λειτουργήσει το κτίριο, καθώς πια οι ανάγκες μεγαλώνουν και το θέμα έχει απασχολήσει στο παρελθόν συσκέψεις μεταξύ εκπροσώπων της Περιφέρειας, των εργαζομένων, του υπουργείου, κλπ.

Aναδημοσίευση από AchaiaNews


Δεν υπάρχουν σχόλια: