Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Ακόμη μια Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ για την ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ στα Β.Α.Ε.

ΑΘΗΝΑ 6/7/2016
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1914
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κο. Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ
ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ
     Κύριε Υπουργέ,
          Πολλές φορές με επιστολές ή σε Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας επιδιώξαμε να σας συναντήσουμε χωρίς αποτέλεσμα, προκειμένου να θέσουμε το μείζον ζήτημα της ένταξης στα ΒΑΡΕΑ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ των Υγειονομικών και Προνοιακών Υπαλλήλων, καθώς επίσης των Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.
      Μέχρι τώρα αντί συνάντησης, μας περιποιήθηκαν τα ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις μας υποδέχτηκαν με απίστευτη βία και τρομοκρατία, φυσικά με εντολές του Υπουργείου σας.
      Μάλιστα στις 29/6/2016 τα ΜΑΤ τραυμάτισαν συνάδελφο η οποία διεκομίσθη στον Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ με τραύμα στον αυχένα.
      Δεν θα σταματήσουμε τις επισκέψεις μας στο Υπουργείο Εργασίας, εάν επιμείνετε στην άρνησή σας να μας συναντήσετε.
     Το ζήτημα της ένταξης στα ΒΑΕ το θέσαμε στον Αν. Υπουργό Οικονομικών κο. Γ. Χουλιαράκη που έχει την αρμοδιότητα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Μας παρέπεμψε στο Υπουργείο Εργασίας, το οποίο όπως είπε χειρίζεται εξ’ ολοκλήρου τα ζητήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης.
      Δεν επιτρέπουμε παιχνίδια σε βάρος των πολύπαθων εργαζόμενων στο ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ.
      Εάν δεν υπάρξει συνάντηση σε εύλογο χρονικό διάστημα θα επιδιώξουμε να επιβάλουμε τη συνάντηση!!! Όπως το πράξαμε με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κο Γ. Χουλιαράκη!!! Ρωτήστε τον!!!
     Δεν θα σταματήσουμε να πολεμάμε για τη σωτηρία της Κοινωνικής Ασφάλισης και την ένταξή μας στα ΒΑΕ.
      Πολλά από τα επαγγέλματα Υγείας – Πρόνοιας, στο ΙΚΑ χαρακτηρίζονται Βαρέα και Ανθυγιεινά, εν’ αντιθέσει με το Γ.Λ.Κ. (ασφαλιστικό φορέα Δημόσιο). Στα επαγγέλματα Υγείας – Πρόνοιας του Δημοσίου που χαρακτηρίζονται ΒΑΡΕΑ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ, χορηγείται το επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, εν’ αντιθέσει με την ασφαλιστική ένταξη.
      Δεν ανεχόμαστε άλλο την κατάφορη αδικία. Ζητάμε την ένταξή μας στα ΒΑΕ, καθώς επίσης ο ασφαλιστικός χρόνος που διανύθηκε στα εν’ λόγω επαγγέλματα να προσμετράται στα ΒΑΕ, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
      Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί ακόμη και εάν χρειαστεί να την επιβάλλουμε. Καλό είναι να προγραμματιστεί με ειρηνικό τρόπο τις επόμενες ημέρες. Δεν είναι δυνατόν οι επαγγελματίες Υγείας – Πρόνοιας να εργάζονται έως το εξηκοστό έβδομο (67) έτος της ηλικίας τους ή να συμπληρώνουν 40 έτη ασφάλισης για να συνταξιοδοτηθούν στο εξηκοστό δεύτερο (62) έτος της ηλικίας τους.
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: