Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Ούτε στασίδι δεν υπάρχει στις εφημερίες των εξωτερικών ιατρείων του Αγίου Ανδρέα

         Η ταλαιπωρία συνεχίζεται για τους ασφαλισμένους ασθενείς και τους συνοδούς τους, στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, στην Πάτρα. 
       Αναμονή τουλάχιστον έξι ωρών και πάνω, σε κάθε εφημερία, χωρίς καν ράντζα, με τον κόσμο να μην έχει ούτε ένα στασίδι για να κάτσει. Το μαρτύριο που έχουν ζήσει όσοι είχαν την ατυχία να πάνε να εξεταστούν στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, δεν περιγράφεται. 
       Ο αριθμός των περιστατικών είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε εφημερία ξεπερνάει τα 400 και το προσωπικό που υπάρχει στο τμήμα των ΤΕΠ, δεν φτάνει για να αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις, όσες φιλότιμες προσπάθειες και να κάνει. 
      Οι συνδικαλιστές γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου έχουν ζητήσει άμεσα προσλήψεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Από την πλευρά του ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ που έχει δείξει ένα μεγάλο ενδιαφέρον και έχει επισκεφτεί αρκετές φορές το τμήμα, βλέποντας την κατάσταση και ο ίδιος από κοντά, έχει ζητήσει την διαμόρφωση του χώρου για να διευκολυνθεί κάπως η κατάσταση για τους ασθενείς και τους συνοδούς τους. 
       Μέχρι πριν από μερικές μέρες δεν είχε γίνει κάτι. Πλέον έχουν ξεκινήσει να γίνονται κάποιες παρεμβάσεις, με βάση τις οδηγίες που έχει δώσει. Παράλληλα, ο κ. Καρβέλης σκοπεύει να έρθει σε επαφή με γιατρό από την Αθήνα που ειδικεύεται στα ΤΕΠ και στην διαλογή και αξιολόγηση τέτοιων περιστατικών. 
        Στόχος του είναι να φέρει τον συγκεκριμένο γιατρό στην Πάτρα για να εκπαιδεύσει με τις γνώσεις του και την εμπειρία του το προσωπικό των ΤΕΠ.  Ωστόσο, η ταλαιπωρία συνεχίζεται για τους ασθενείς, τους συνοδούς τους, αλλά και τους εργαζομένους, γιατρούς και νοσηλευτές που από την πλευρά τους κάνουν ότι μπορούν για να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο τρόπο τα περιστατικά αυτά. Όμως το περιβάλλον είναι τέτοιο και οι συνθήκες που στην πράξη αυτό δεν γίνεται. 
Αναδημοσίευση από PatrasEvents

Δεν υπάρχουν σχόλια: