Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Ξεκινά το Αιμοδυναμικό του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» - Ικανοποίηση πάγιου αιτήματος

       Η ώρα της ικανοποίησης ενός πάγιου αιτήματος της νοσοκομειακής κοινότητας του «Αγίου Ανδρέα» έφτασε. Μετά από χρόνια το νοσοκομείο θα αποκτήσει Αιμοδυναμικό Τμήμα που κρίνεται άκρως απαραίτητο ώστε να μην επιφορτίζεται με το σύνολο των περιστατικών το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
     Την ανάγκη αυτή κατανόησε πλήρως ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης ο οποίος έχει δρομολογήσει ήδη τις διαδικασίες για τη λειτουργία του. Για να γίνει αντιληπτή η αναγκαιότητά του θα πρέπει να επισημάνουμε ότι όλα τα οργανωμένα νοσοκομεία που διαθέτουν Καρδιολογική Κλινική διαθέτουν και Αιμοδυναμικό Τμήμα καθώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Καρδιολογικής Κλινικής η οποία μόνο με την ύπαρξή του μπορεί να παρέχει ολοκληρωμένο πλαίσιο ιατρικών υπηρεσιών.
     Η επαναλειτουργία του πολυώροφου κτιρίου και η επανεγκατάσταση των κλινικών, και δη των καρδιολογικών σε αυτό, είχε δημιουργήσει ελπίδες για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου τμήματος αλλά αυτό δυστυχώς δεν έγινε.
     Ο κ. Καρβέλης σε συνεργασία με τον συντονιστή διευθυντή καρδιολογίας του νοσοκομείου Γιώργο Σούφρα και τους άλλους εμπλεκόμενους, προχώρησαν στην οργάνωση του Αιμοδυναμικού Τμήματος. Από τις πρώτες εντολές που πήρε ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Ηλίας Θεοδωρόπουλος ήταν να προχωρήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για το συγκεκριμένο Τμήμα. «Από την πλευρά μας διαθέτουμε το απαιτούμενο κονδύλι, ύψους 500.000 ευρώ ώστε να γίνει η προμήθεια εξοπλισμού αναλωσίμων κ.λπ. Από κει και πέρα, η διοίκηση και ο κ. Σούφρας θα φροντίσουν για την εκπαίδευση του προσωπικού ώστε μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να ξεκινήσει η λειτουργία του με το εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που χρειάζεται και όπως φυσικά επιβάλλουν οι ανάγκες μιας σύγχρονης Καρδιολογικής Μονάδας» μας είπε ο κ. Καρβέλης.
     Ο ίδιος τονίζει ότι η λειτουργία του Αιμοδυναμικού Τμήματος στον «Αγιο Ανδρέα» επιβάλλεται και ενόψει της επαναλειτουργίας της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. «Η λειτουργία θα είναι σημαντική καθώς η περιοχή χρειάζονταν και χρειάζεται ένα δεύτερο Αιμοδυναμικό Τμήμα. Λειτουργεί στο νοσοκομείο μία οργανωμένη Καρδιολογική Κλινική και στερείται αυτού του σημαντικού Τμήματος. Αυτός είναι και ο λόγος που θέσαμε το θέμα αυτό σε προτεραιότητα και φυσικά προχωράμε οργανωμένα και με ταχύτητα».
Της  ΜΑΡΙΝΑΣ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ
rizogianni@pelop.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: