Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Προς αξιοποίηση το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος - Μεταφέρεται εκεί η 6η Υ.ΠΕ

Πάτρα: Προς αξιοποίηση το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος  - Μεταφέρεται εκεί η 6η Υ.ΠΕ          Αμεσα αναμένονται εξελίξεις σε σχέση με την αξιοποίηση του Νοσημάτων Θώρακος που υφίσταται τη φθορά του χρόνου από τον Απρίλιο του 2017 που εκκενώθηκε. 
      Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης εξέτασε όλα τα πιθανά ενδεχόμενα που θα επιτρέψουν την άμεση αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του πρώην νοσοκομείου. Ολα δείχνουν ότι η καταλληλότερη, που δεν απαιτεί ιδιαίτερο κόστος αλλά αντιθέτως θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων, είναι η μεταστέγαση των υπηρεσιών της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. 
      Στο κτίριο που στεγάζονται σήμερα πέραν του ενοικίου των 10.000 ευρώ που καταβάλλει το υπουργείο Υγείας μηνιαίως, οι χώροι δεν είναι οι πλέον κατάλληλη για την πλήρη κάλυψη των στεγαστικών αναγκών της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Επίσης σήμερα η 6η Υγειονομική Περιφέρεια πληρώνει αδρά εταιρεία για την 24ωρη φύλαξη του κτιρίου. 
«Εχει ανατεθεί στην τεχνική μας υπηρεσία η μελέτη του κόστους μετεγκατάστασης ώστε άμεσα να προχωρήσουμε στη διαδικασία της μεταφοράς» μας είπε ο κ. Καρβέλης προσθέτοντας ότι: «Εξετάσαμε και άλλα ενδεχόμενα. Ενα από αυτά η ανάπτυξη και λειτουργία ενός ιατρείου πόνου για ασθενείς τελικού σταδίου που λείπει από την περιοχή μας. Αυτό όμως για να λειτουργήσει σωστά απαιτεί την εξασφάλιση χρημάτων για τη διαμόρφωσή του , την πρόσληψη προσωπικού, την προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού. Δυστυχώς την παρούσα χρονική στιγμή χρήματα διαθέσιμα δεν υπάρχουν. Επομένως επιλέγουμε αυτό που μπορούμε να υλοποιήσουμε άμεσα και να διευκολύνει και τη δική μας λειτουργία».
ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 
Σε ότι αφορά τις αντιδράσεις των εργαζομένων που είχαν εκφραστεί στο παρελθόν, με την αιτιολογία ότι το κτίριο βρίσκεται μακριά από το κέντρο της πόλης και η απόσταση που καλούνται να διανύσουν είναι μεγάλη, ο κ. Καρβέλης εξετάζει το ενδεχόμενο της δρομολόγησης λεωφορείου για τη μεταφορά τους προς και από το πρώην Νοσημάτων Θώρακος. Αλλωστε οφείλουν ως υπάλληλοι να μετακινηθούν εκεί όπου εδράζει και αποφασίζει η υπηρεσία τους, όπως συμβαίνει με το σύνολο των εργαζομένων. 
Η ΦΘΟΡΑ
Σε κάθε περίπτωση η περαιτέρω παράταση της αχρησίας του κτιρίου θα είναι αδικαιολόγητη. Ηδη δυόμισι χρόνια που είναι κλειστό η φθορά του χρόνου έχει αφήσει τα σημάδια της.
Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα είχε ανακαινιστεί πλήρως το 2009, επί διοικήσεως Ρένας Ντάσκαρη. Το σύνολο των εργασιών είχε ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο ευρώ και είχαν ανακατασκευαστεί όχι μόνον οι εσωτερικοί του χώροι αλλά και οι εξωτερικοί. 
Μάλιστα την περίοδο εκείνη είχαν εκτελεστεί μία σειρά από έργα υποδομής. Εγιναν μελέτες στήριξης του εδάφους ώστε να μην κινδυνεύουν τα κτίρια από τυχόν κατολισθήσεις. Επίσης εκτελέστηκαν εργασίες στήριξης των θεμελίων του και νομιμοποιήθηκαν όλα τα κτίσματά του. 
Ολα αυτά σημαίνουν ότι θα χρειαστούν ελάχιστες παρεμβάσεις ώστε να φιλοξενηθεί στο χώρο η όποια υγειονομική δομή τελικά αποφασιστεί.
Της  ΜΑΡΙΝΑΣ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: