Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Πάτρα: Πρώτη επίσκεψη ως υπουργός τη Δευτέρα ο Κικίλιας


       Την πρώτη του επίσκεψη στην Πάτρα, ως υπουργός Υγείας, πραγματοποιεί την ερχόμενη Δευτέρα ο Βασίλης Κικίλιας, περνώντας και από τα γραφεία του περιφερειάρχη και του δημάρχου Πατρέων.
       Ερχεται πάντως ενήμερος για τα ανοιχτά ζητήματα: Σχεδόν από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του έχει ασχοληθεί με τα ζητήματα υγείας της περιοχής.
      Το πρώτο μάλιστα με το οποία κλήθηκε να ασχοληθεί αφορούσε την επαναλειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής. Η παρέμβασή του ήταν άμεση, μετά την απώλεια ασθενών που καταγράφηκαν και απασχόλησαν το πανελλήνιο. Σε συνεργασία με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη, τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Χαράλαμπο Μπονάνο, δρομολόγησαν τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα να καλυφθεί το μεγάλο αυτό κενό για την ευρύτερη περιφέρειά μας.
        Το δεύτερο αφορούσε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης των νοσοκομείων της περιοχής μας και κυρίως του ΠΓΝΠ που έχει έντονες τις φθορές από τη χρόνια εγκατάλειψη και την μη συντήρησή του. Ο κ. Κικίλιας υπέγραψε την έγκριση σκοπιμότητας κι έτσι το έργο διασώθηκε και προχώρησε στην επόμενη φάση πριν την υλοποίησή του.
        Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν τι νέα μας φέρνει ο ίδιος ερχόμενος στην Πάτρα αλλά σίγουρα θα φύγει με γεμάτο το φάκελό του από τις δυσλειτουργίες που θα καταγράψει επισκεπτόμενος τα νοσοκομεία της πόλης μας.
       Η επίσκεψη πάντως έχει κυρίως πολιτικό χαρακτήρα, αφού συνδυάζεται με την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ Αχαΐας της ΝΔ, στην οποία θα απευθύνει τον κεντρικό χαιρετισμό.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα του υπουργού στην Πάτρα έχει ως εξής:
11:00 : Επίσκεψη στα γραφεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας.
11:30 : Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη στα γραφεία της Περιφέρειας.
12:00 : Επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
13:00 : Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγιος Ανδρέας».
13:30 : Συνάντηση με τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη στο Δημαρχείο της πόλης.
Μ.Ρ. Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: