Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 24ης-3ης/12.3.2020, Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

       Την ΠΕΜΠΤΗ 12/3/20 k' ώρα 09:00 πμ, Συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από Πρόσκληση του Προέδρου μας, Κώστα Πετρόπουλου, με τα παρακάτω θέματα:

I.    Σχετικά με τον Κορονοϊό. Η λειτουργία του Νοσοκομείου και των Συναδέλφων μας.
II.   Η αναβληθείσα για την 7/4/20, 24ωρη Απεργία της  ΠΟΕΔΗΝ.
III. Η τροποποίηση του  Οργανισμού και η ανυπαρξία Δ.Σ στο Νοσοκομείο.
IV.  Σχετικά με την καταβολή των Αργιών-Νυκτερινών.
V. Σχετικά με τις  νέες μετακινήσεις στον Νοσηλευτικό Κλάδο και τις επικείμενες επανατοποθετήσεις θέσεων ευθύνης.
VI.   Σχετικά με τα ΚΤΙΡΙΑΚΑ και την σχετική ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ.
VII. Διάφορα τρέχοντα ζητήματα.
          Σ΄ αυτήν την συνεδρίαση, όπου ήταν ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ και αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία με την παρουσία των Πετρόπουλου Κώστα, Γιαννόπουλου Σπύρου, Μπουραλέξη Γιώτα, Τουτούνη Σία, Μαυρίκη Μπέτυ, Πετροπούλου Κων/να, Αρβανίτη Βαγγέλη, Ασλανίδη Κατερίνα, Καγκελάρη Γιάννα, Σουγλέρη Χρήστο, Σταματόπουλο Ανδρέα, Λιώλη Βένη και η Παπαμιχαήλ Μαρία που προσήλθε προς το τέλος, ξεκίνησε η Συνεδρίαση, με την προβλεπόμενη εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου μας, Κώστα Πετρόπουλου.
  Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, βάσει της οποίας είχε συγκαλέσει την συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ, αναφέρθηκε στα εξής:  
Ι. Κατ΄ αρχήν στο  πρώτο θέμα, το θέμα των ημερών, τον κορονοϊό και ιδιαιτέρως την λειτουργία του Νοσοκομείου και των Συναδέλφων μας - Εργαζόμενων σ΄ αυτό, μπροστά στα νέα δεδομένα, που καθημερινά αλλάζουν.
      Αφού επεσήμανε μια σειρά από ζητήματα - προβλήματα που υπάρχουν, που είναι παρατηρήσεις και επισημάνσεις των Συναδέλφων μας, που νοιώθουν απροστάτευτοι από τις πρακτικές που εφαρμόζονται και τα λειψά μέσα προστασίας που διαθέτουν.
      Και αφού αναφέρθηκε
Στην δουλειά που θα επιφορτιστούμε το επόμενο διάστημα, από τον κορονοϊό και ιδιαιτέρως  λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο ΠΠΝΡΙΟΥ
          Πρότεινε ΑΜΕΣΑ Συνάντηση με την Διοίκηση,
- για να ενημερωθούμε για το πλάνο πάνω στο οποίο προσδιορίζουν την λειτουργία του Νοσοκομείου μας, στα πλαίσια του κορονοϊού, αν και  δεν είμαστε Νοσοκομείο υποδοχής, αλλά εκεί φαίνεται να μας πηγαίνουν.
- και για να ζητήσουμε, να απαιτήσουμε την σωστή και ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και των Συναδέλφων μας.
II. Σε ότι αφορά το II θέμα, που έχει να κάνει με την προσδιορισμένη για την 7/4/20, 24ωρη Απεργία της ΠΟΕΔΗΝ, πρότεινε, εάν και εφόσον αυτή γίνει, λόγω των εξελίξεων με τον κορονοϊό, να συμμετάσχουμε, τόσο σ΄ αυτήν την Απεργία, όσο και στο σχετικό συλλαλητήριο της ΠΟΕΔΗΝ στην Αθήνα, με αιχμή και κυρίαρχο ζήτημα την ένταξη μας επιτέλους στα ΒΑΕ και προσλήψεις, με αφορμή και τα όσα συμβαίνουν με τον κορονοϊό, όπου οι Συνάδελφοι μας, όπως πάντα, είναι στην πρώτη γραμμή και δυστυχώς  με κίνδυνο της ζωής τους.
III. Σε ότι το ΙΙΙ θέμα, με δεδομένο και το έγγραφο του υπουργείου που ζητάει τις προτάσεις της Διοίκησης για τον οργανισμό του Νοσοκομείου, πρότεινε να παρέμβουμε, κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις, γι αυτόν, όπως:
ü Την διόρθωση των λαθών και των παραλήψεων που υπάρχουν στον υπάρχοντα νέο οργανισμό.
ü Την σύσταση της τεχνικής υπηρεσίας ως αυτόνομης Διεύθυνσης και όχι ως υποδιεύθυνση της Διοικητικής που είναι σήμερα.
ü  Αυτόνομο τμήμα κεντρικής αποστείρωσης και Μονάδας Εμφραγμάτων.
ü  Αυτόνομο και πλήρως οργανωμένο τμήμα ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΟΥ.
IV. Σε ότι αφορά το τέταρτο θέμα, την καταβολή των αργιών- νυκτερινών που μετά τις χθεσινές εξελίξεις, την αποστολή του Προϋπολογισμού και των σχετικών πιστώσεων, δρομολογούνται τελικά για την 27/3/20, με δεδομένες όμως τις υπάρχουσες ελλιπείς πιστώσεις για τον Δεκέμβρη, λόγω των λαθών που έχουν γίνει, πρότεινε να ζητηθεί και να επιμείνουμε, αυτή να γίνει στο ακέραιο και σε όλους.
V.  Σε ότι αφορά το πέμπτο θέμα, τις μετακινήσεις προσωπικού και τις επανατοποθετήσεις των θέσεων ευθύνης, ο πρόεδρος ανέφερε ότι μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ένταξης όλων μας και του παλιού Αγ. Ανδρέα και του ΝΝΘώρακος, στον Νέο ενιαίο οργανισμό, με τις ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ που υπογράφτηκαν, από την 1/3/20, όπως διεκδικούσαμε,
          Πρότεινε
Α). Να  μείνουμε σταθεροί στην θέση μας, σε ότι αφορά τις επανατοποθετήσεις των θέσεων ευθύνης που ακολουθούν, απαιτώντας την εφαρμογή γι αυτές των σχετικών κείμενων διατάξεων και σε περίπτωση παρέκκλισης, επανέναρξη των κινητοποιήσεων που κάναμε όταν είχε προκύψει και πάλι το σχετικό ζήτημα. Για την αποφυγή αυτών των εξελίξεων προτείνουμε στην Διοίκηση να εφαρμόσει απαρέγκλιτα την νομοθεσία και να αφήσει για αργότερα αυτές τις αποφάσεις και μάλιστα μετά την εκτόνωση της κατάστασης που βιώνουμε με τον κορονοϊό.
Β). Επίσης την αποστολή  Επιστολής - Παρέμβασης στο Σωματείο του μέχρι πρότινος ΝΝΘώρακος, για να καταθέσουν το καταστατικό τους στο πρωτοδικείο, καθώς επίσης και στα μέχρι τώρα μέλη τους, καλώντας τα να εγγραφούν στο Σωματείο μας, όπως το επιβάλλουν οι σχετικές διατάξεις του 1264/82.
         Επίσης στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και στις πρόσφατες μετακινήσεις που έγιναν στον Νοσηλευτικό κλάδο και μάλιστα προς υπηρεσίες που δεν προβλέπουν τέτοιο προσωπικό και δυστυχώς σε μια περίοδο που έχουμε πολλά κενά που σε κάποιους τομείς καλύπτονται με διπλοβάρδιες και με παράταση του ωραρίου, μετακινήσεις που θα πρέπει να επανέλθουν στην οργανική τους θέση, προτείνοντας παράλληλα να ζητηθεί για να αναληφθεί από την Διοίκηση πρωτοβουλία αξιοποίησης όλων των ΠΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ, που κάποιες απ' αυτές είναι σε προκλητικότατη καραντίνα από την Νοσηλευτική, προς όφελος του Νοσοκομείου.
VI. Σε ότι αφορά το έκτο θέμα, τις διεκδικήσεις μας για τα ΚΤΙΡΙΑΚΑ και ιδιαιτέρως την αναγκαία και απαραίτητη ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ, όπου δεν έχουμε καθόλου θετικές εξελίξεις,
                 Πρότεινε
Να την κρατήσουμε αυτήν την διεκδίκηση στην επικαιρότητα και μετά την λήξη του συναγερμού, λόγω κορονοϊού, να επανέλθουμε με νέα συνεδρίαση όπου θα προσδιορίσουμε τον τρόπο και τον χρόνο, το πλαίσιο και την διαδικασία της απαραίτητης πλέον ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΦΟΡΕΩΝ, για την διεκδίκηση της.
VII. Τέλος στο έβδομο θέμα, αφού αναφέρθηκε στο κενό που υπάρχει στην Διοίκηση, στην ανυπαρξία Δ.Σ στο Νοσοκομείο, ζήτημα που δημιουργεί προβλήματα και για το οποίο πρότεινε, αφού το αναδείξουμε, να απαιτήσουμε άμεσα τον ορισμό του και κατ' επέκταση την επαναλειτουργία του.
Στη συνέχεια
       Αφού ακολούθησε η διαδικασία των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων των μελών του Δ.Σ και  αφού ακολούθησε ο απαραίτητος σχετικός διάλογος, όπου υπήρξε έντονη αντιπαράθεση με τον  Συνάδελφο  Σουγλέρη, που υπεραμυνόταν της άποψης της τυφλής υποταγής στις κινήσεις των κυβερνώντων και Διοικούντων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, ποίοι είμαστε εμείς για να μας καλούν στις συσκέψεις που γίνονται και ότι αυτοί Διοίκηση-Υπε και Υπουργείο παίρνουν τις αποφάσεις τις οποίες εμείς πρέπει να εφαρμόζουμε, απαξιώνοντας έτσι πλήρως τον ρόλο του Σωματείου αλλά και την συνδικαλιστική ιδιότητα που κατέχει. Έντονη αντιπαράθεση υπήρξε και στο θέμα της εγγραφής στο Σωματείο μας των Εργαζόμενων του πρώην ΝΝΘώρακος, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Συνάδελφος Σουγλέρης και πάλι, αρχικά υπεραμυνόταν της άποψης να μην μπαίνουμε στα ζητήματα του άλλου Σωματείου και όταν ο Πρόεδρος,  επικαλέστηκε τις σχετικές διατάξεις του Ν. 1264, αλλάζοντας θέση και άποψη o Σουγλέρης, είπε να αφήσουμε τους εκεί Εργαζόμενους να κάνουν ότι θέλουν, να μην τους στείλουμε καμία επιστολή-πρόσκληση εγγραφής κλπ. Άποψη που βεβαίως αντίκειται στην συνδικαλιστική λογική και πρακτική.
                  Μετά απ΄όλα αυτά Το Διοικητικό Συμβούλιο ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ    
I.    ΟΜΟΦΩΝΑ την σχετική παράστασή ΟΛΟΥ του Δ.Σ του Σωματείου μας στον Διοικητή, για να ενημερωθούμε για το πλάνο πάνω στο οποίο προσδιορίζουν την λειτουργία του Νοσοκομείου μας, στα πλαίσια του κορονοϊού, αν και  δεν είμαστε Νοσοκομείο υποδοχής, αλλά εκεί φαίνεται να μας πηγαίνουν και για να ζητήσουμε, να απαιτήσουμε, επάρκεια υλικών-προστατευτικών μέσων και  ενίσχυση μας με προσωπικό και βεβαίως την σωστή και ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και των Συναδέλφων μας, για τους οποίους ζητάμε τον πρέποντα σεβασμό στην λειτουργία τους, απ΄ όλους. Επιπλέον Απαιτούμε, τώρα την ένταξη μας στα ΒΑΕ.
II.       ΟΜΟΦΩΝΑ, την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ μας στην 24ωρη απεργία της ΠΟΕΔΗΝ, εάν και
εφόσον γίνει, ως η εισήγηση, με την διαφωνία της ΕΣΥ ως προς το διεκδικητικό πλαίσιο αυτής. 
III.    Παρέμβαση στην Διοίκηση για ΑΜΕΣΗ επιστροφή όλων των μετακινημένων και    αξιοποίηση όλων των ΠΕ Νοσηλευτριών.
IV.    ΟΜΟΦΩΝΑ την Διεκδίκηση της πλήρους καταβολής και σε όλους ταυτόχρονα
των Αργιών-Νυκτερινών του Δεκέμβρη. 
V.   Με ψήφους 7 έναντι 6, την κατάθεση των προτάσεων μας, όπως αυτές κατατέθηκαν εισηγητικά, για τον Οργανισμό, ζητώντας από την Διοίκηση εάν και εφόσον και όποτε ανοίξει το θέμα να κινήσει σχετική διαδικασία για να ακουστούν όλοι οι φορείς και παράγοντες του Νοσοκομείου μας, τμήματα και υπηρεσίες, έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένας σωστός-πλήρης και λειτουργικός οργανισμός. 
VI.   ΟΜΟΦΩΝΑ Να κρατήσουμε στην επικαιρότητα την διεκδίκηση μας για την ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ και μετά την λήξη του συναγερμού λόγω κορονοϊού, να επανέλθουμε με νέα συνεδρίαση όπου θα προσδιορίσουμε τον τρόπο και τον χρόνο, το πλαίσιο και την διαδικασία της απαραίτητης πλέον ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΦΟΡΕΩΝ, για την διεκδίκηση της.
VII. Να μείνουμε σταθεροί στην θέση μας, σε ότι αφορά τις επανατοποθετήσεις των θέσεων ευθύνης που ακολουθούν μετά τις διαπιστωτικές πράξεις που ήδη υπεγράφησαν. ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δ.Σ και σχετική ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, με 7 ψήφους υπέρ και 4 κατά, που δήλωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν σε κινητοποιήσεις εάν δεν έχει λήξει το ζήτημα με τον κορονοϊό. (είχε αποχωρήσει η ΕΣΥ, που καταγγέλθηκε γι΄ αυτό από την ΑΚΕ).
VIII.   Την αποστολή  Επιστολής - Παρέμβασης στο Σωματείο του μέχρι πρότινος ΝΝΘώρακος, για να καταθέσουν το καταστατικό τους στο πρωτοδικείο, καθώς επίσης και στα μέχρι τώρα μέλη τους, καλώντας τα να εγγραφούν στο Σωματείο μας, όπως το επιβάλλουν οι σχετικές διατάξεις του 1264, με 8 ψήφους υπέρ και 3 κατά από την ΑΚΕ που ψήφισε να μην σταλεί καμία επιστολή, η ΕΣΥ είχε αποχωρήσει.
IX.        Να αναδείξουμε το θέμα της ανυπαρξίας Δ.Σ στο Νοσοκομείο απαιτώντας την άμεση επαναλειτουργία του.
            Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια: