Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Γιαννάκος: Χτύπησε ασθενής με κορωνοϊό στο Ρίο - Χωρίς προφύλαξη οι τραυματιοφορείς

       Συνεχίζεται η υπεράνθρωπη μάχη γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία της χώρας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, το πρωί της Παρασκευής ασθενής θετικός στον κορωνοϊό που πήγε για επανεξέταση στο νοσοκομείο του Ρίου, ζαλίστηκε, έπεσε κάτω και χτύπησε και οι τραυματιοφορείς που έσπευσαν να τον περιθάλψουν δεν πρόλαβαν να πάρουν τις απαραίτητες προφυλάξεις.
        «Τι να κάνουν να περιμένουν να ντυθούν και να αφήσουν έναν χτυπημένο στο κεφάλι άνθρωπο κάτω;», ανέφερε ο κ. Γιαννάκος επισημαίνοντας τον μεγάλο κίνδυνο για το προσωπικό του νοσοκομείου.
       Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, 54 υγειονομικοί νοσούν και 300 βρίσκονται σε καραντίνα.
Ενθαρρυντική είναι ωστόσο η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ ότι μετά από καραντίνα 14 ημερών, επέστρεψαν στη δουλειά τους οι 30 εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αμαλιάδος χωρίς να αρρωστήσει κανείς.
       Πρόκειται για το νοσοκομείο που υποδέχθηκε τον πρώτο νεκρό από τον κορωνοϊό χωρίς τότε να θεωρείται ύποπτο κρούσμα.
      Στην θετική αυτή εξέλιξη συνέβαλε ότι ο ίδιος ο 67χρονος ήταν συνειδητοποιημένος και προσήλθε στο Νοσοκομείο φορώντας μάσκα.
        Επίσης επέστρεψαν στο νοσοκομείο του Ρίου 15 εργαζόμενοι που βρίσκονταν σε καραντίνα λόγω της επαφής τους με τον ίδιο ασθενή. Νόσησαν τρεις, οι οποίοι ωστόσο είναι καλά στην υγεία τους.
Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: