Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Σε ετοιμότητα Ρίο, «Άγιος Ανδρέας» και Θώρακος-Ταχύρρυθμη εκπαίδευση γιατρών

           Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός της 6ης ΥΠΕ, στο πλαίσιο λήψης έκτακτων μέτρων, για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού που πλήττει τη χώρα.
    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του PatrasTimes.gr, από τους επιτελείς του Υπουργείου Υγείας τονίζεται πως η διαχείριση του θέματος σε επίπεδο Πάτρας, Αχαϊας, Δυτικής Ελλάδας, ήταν ιδιαιτέρως θετική από την 6ΥΠΕ και τους «στρατηγούς» της μάχης, με προεξάρχοντα τον Χ. Γώγο και την ομάδα του, δεδομένου ότι η περιοχή δέχτηκε ουσιαστικά το πρώτο κύμα του ιού, με την επιστροφή των εκδρομέων από τους Αγίους Τόπους, ενώ είχε και τον πρώτο θάνατο.
     Το ότι η κατάσταση φαίνεται να είναι διαχειρίσιμη αυτή την ώρα, σαφώς οφείλεται στην υλοποίηση των μέτρων από τους πολίτες, βάσει των οδηγιών της κυβέρνησης, στον γενικότερο πανελλαδικό και τοπικό σχεδιασμό στον χώρο της Υγείας και στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υγειονομικών. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα πρέπει κανείς να επαναπαύεται. Αντιθέτως, σημαίνει επιπλέον τήρηση των μέτρων μέχρι την τελική… νίκη!
Οι… αφίξεις υγειονομικών στα νοσοκομεία
    Σε τοπικό επίπεδο, 60 άτομα, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό στελεχώνουν επιπλέον το ΠΓΝΠ, ενώ άλλα 40 τον «Άγιο Ανδρέα». Επιπροσθέτως, ακόμη 70 αναμένονται στο Ρίο.
     Σε επίπεδο ιατρών, το ενδιαφέρον δεν είναι ευρύ. Όμως τόσο το Ρίο όσο και ο «Άγιος Ανδρέας» ενδυναμώθηκαν με 5 και 6 γιατρούς αντίστοιχα. Υπάρχουν δε και οι τρίμηνες μετακινήσεις γιατρών από την πρωτοβάθμια υγεία στα δύο μεγάλα νοσοκομεία.
Η διαθεσιμότητα σε ΜΕΘ, έτοιμο το Θώρακος
     Στον γενικότερο σχεδιασμό, 10 κλίνες ΜΕΘ στο ΠΓΝΠ και άλλες 4 στον «Άγιο Ανδρέα» προστέθηκαν αποκλειστικά για περιστατικά κορωνοϊού, ενώ έτοιμο με 28 κλίνες είναι και το πρώην Νοσημάτων Θώρακος.
Ετοιμότητα για όλους τους γιατρούς
     Παράλληλα, η 6ΥΠΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, απέστειλε οδηγία στα νοσοκομεία για ταχύρρυθμη εκπαίδευση των γιατρών όλων των ειδικοτήτων και στη διαλογή, για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Αυτή την ώρα 16 άτομα νοσηλεύονται στο Ρίο, χωρίς ωστόσο κανένα να είναι διασωληνωμένο. Συνολικά τα κρούσματα στην Πάτρα υπολογίζονται σε 18.
Αναδημοσίευση από PatrasTimes

Δεν υπάρχουν σχόλια: