Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Ο Ηλίας Μόσιαλος κάνει μια άκρως ουσιαστική ανάλυση γύρω από τον κορωνοϊό.

           Πολλά ακούγονται τις τελευταίες μέρες για τον κορωνοϊό από ανθρώπους που δεν έχουν ουδεμία σχέση με το αντικείμενο και η κοινή γνώμη παραπλανάται. Ο καθηγητής της Πολιτικής Υγείας στο LSE δίνει μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές και κατευθύνσεις σε όσους θέλουν να μάθουμε περισσότερα γύρω από όσα ξέρουμε και όσα πρέπει να κάνουμε.
       Το κείμενο που ακολουθεί αναφέρεται στα μαθήματα που έχουμε πάρει για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού από άλλες χώρες και στη διαφορά της προσέγγισης που υιοθετεί το Ηνωμένο Βασίλειο και αν είναι βάσιμη. Επίσης, αναφέρεται στο τι κάναμε στην Ελλάδα, αλλά και τι άλλο πρέπει να κάνουμε ώστε να εφαρμόσουμε ενιαία προληπτική πολιτική και πως αυτό σχετίζεται και με την εκκλησία.
      Εδώ και μερικές εβδομάδες ξεκίνησα τη δημόσια ενημέρωση από το λογαριασμό μου στο Facebook· δίνοντας στοιχεία για τον ιό, για τα συμπτώματα και μιλώντας για τα προληπτικά μέτρα υγιεινής. Παρακολουθώντας την εξέλιξη της διασποράς στην Κίνα και τα δρακόντεια μέτρα, συνέχισα να παραθέτω στοιχεία για τον ιό πιο εντατικά, χρησιμοποιώντας ακόμα και το χιούμορ για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για την νόσο. Ανέλαβα λοιπόν μια πρωτοβουλία ενημέρωσης, γιατί σε μένα ήταν σαφές πως επρεπε να ληφθούν μέτρα έγκαιρα.
…………………………………………………………………………………………………………
…...Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό άρθρο στον σύνδεσμο που ακολουθεί:
https://www.iefimerida.gr/ygeia/mosialos-koronoio-xeroyme-den-xeroyme-prepei-kanoyme

Δεν υπάρχουν σχόλια: