Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός - καταγγελία: Νοσηλευτικό προσωπικό με κορονοϊό εξυπηρετεί ευπαθείς ομάδες

          Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος αναφορικά με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας, που είτε νοσεί, είτε εργάζεται σε «τοξικά» περιβάλλοντα θέτοντας σε κίνδυνο ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες με τα διάσπαρτα κρούσματα κορονοϊού.
      Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, που μίλησε στο Open TV, ο Αγιος Σάββας έχει πέντε κρούσματα, σε εργαζόμενους που συναναστρέφονται με καρκινοπαθείς στον μαστογράφο. Το ίδιο συνέβη και στον Ερυθρό στον τμήμα του μαγνητικού τομογράφου, όπου υπάρχουν 20 κρούσματα, ενώ 21 προέκυψαν χθες στην κλινική ΩΡΛ του Ιπποκράτειου.
     Συνεχίζοντας ο Γιαννάκος μίλησε και για τα νοσοκομεία της Περιφέρειας, και συγκεκριμένα για καρδιολόγο και μία νοσηλεύτρια στα ΤΕΠ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ στο Νοσοκομείο Καστοριάς 9 άτομα του προσωπικού νοσούν κι εν δυνάμει νοσούν όλοι και υπάρχει τεράστιος κίνδυνος.
     Ο ΕΟΔΥ έχει αποφασίσει να τίθενται σε επταήμερη καραντίνα οι εργαζόμενοι στην Υγεία και σύμφωνα με τον Γιαννάκο είναι πολύ επικίνδυνο, ενώ χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση να ανακληθούν οι άδειες, «γιατί είμαστε όλοι εκεί χωρίς λόγο και θα εκτεθούμε στον κίνδυνο κι όταν χρειάζεται δεν θα είμαστε εκεί».
       Εκεί που εργάζομαι στο Δρομοκαΐτειο δεν έχουμε καμία μάσκα κι αποφασίσαμε να φτιάξουμε μόνοι μας. Στο Αττικόν σήμερα επικρατεί αναβρασμός. Κάποιος αποφάσισε μέσα στα ΤΕΠ να εξετάζονται και περιστατικά κορονοϊού. Μέσα στα επείγοντα! Η πρώτη λοιμοξιωλόγος που νόσησε είναι εκεί.
       Στο Αλεξάνδρα, δύο γιατροί νοσούν και δεν πάρθηκε κανένα μέτρο. Η μία γιατρός είναι στον τεχνητό νεφρό, κάνει αιμοκαθάρσεις σε ασθενείς...
    Κραυγή αγωνίας λοιπόν από την ΠΟΕΔΗΝ, που κάνει λόγο για αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με σχετική νεώτερη ενημέρωση της, τρεις εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» βρέθηκαν θετικοί στο κορονοϊό. Πρόκειται για έναν γιατρό μονάδος, μια νοσηλεύτρια και έναν διοικητικό υπάλληλο. Λόγω των κρουσμάτων πάνω από 10 εργαζόμενοι του νοσοκομείου θα μπουν σε καραντίνα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.
      Όπως αναφέρει, αυτή τη στιγμή νοσούν συνολικά 48 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και 300 βρίσκονται σε καραντίνα. Είναι χαρακτηριστικό πως εξαιτίας των κρουσμάτων έκλεισε η διοίκηση του «Γεννηματάς», σημειώνει. «Αποδεκατιζόμαστε», σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και απευθύνει έκκληση για άμεση λήψη μέτρων προστασίας.
Αναδημοσίευση από Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: