Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Πάτρα: Αγώνα μέρα νύχτα δίνουν γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό σε «Αγ. Ανδρέα» και ΠΓΝΠ

Πάτρα: Ξ‘Ξ³ΟŽΞ½Ξ± μέρα νύχτα δίνουν γιατροί, νοσηλευτές ΞΊΞ±ΞΉ Ξ»ΞΏΞΉΟ€ΟŒ Ο€ΟΞΏΟƒΟ‰Ο€ΞΉΞΊΟŒ σε «Αγ. Ανδρέα» ΞΊΞ±ΞΉ ΠΓΝΠ        Αγώνα μέρα και νύχτα, καθημερινά, δίνουν τις τελευταίες ημέρες το Νοσηλευτικό Προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» καθώς επίσης και το ιατρικό αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό, για να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα της υγείας στην περιοχή μας, όπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ». 

      Σύμφωνα με τον «Ιπποκράτη», «η κούραση, η φιλοτιμία και άλλες ανθρώπινες αρετές-αξίες και αντοχές τους έχουν ξεπεράσει τα όρια τους. Αυτοί όμως κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, παραμένουν εκεί στις επάλξεις δίνοντας την μάχη τους, για να ξεπεραστούν τα προβλήματα της υγείας, που σαφώς δεν είναι στα καλύτερά της. Τις τελευταίες ημέρες, λοιπόν, δίνουν την μάχη τους, αρχικά υποδεχόμενοι το φορτίο των ασθενών που λόγω της κατάστασης στο ΠΠΝΡίου και όχι μόνον, αλλά και της επιπλέον εφημερίας, προστέθηκαν σε εμάς, στο Νοσοκομείο μας».
     Οι συνδικαλιστές αναφέρουν πως, τα περιστατικά κορωνοϊού που υποδέχεται το ΓΝΠ «Ο Αγ. Ανδρέας» σε λυόμενο οικίσκο, περιθάλπονται στον ειδικά διαμορφωμένο, κατά κάποιο τρόπο, χώρο του δευτέρου ορόφου της νέας πτέρυγας.
Ωστόσο, ο «Ιπποκράτης», αναδεικνύει «τις αντίξοες συνθήκες, ως εξής:
 με ελλιπείς δυνάμεις σε προσωπικό και με προσωπικό με προβλήματα υγείας, κάτι που δεν φαίνεται να λαμβάνεται υπόψιν, κλπ
 με έντονο το στρες και την καταπίεση. Με απαράδεκτες συμπεριφορές και πρακτικές, που σαφώς επηρεάζουν αρνητικά την διάθεσή τους.
 και το χειρότερο χωρίς τα αναγκαία και απαραίτητα μέσα προφύλαξης», τονίζοντας πως από τύχη δεν έχουν μπει ακόμη στην καραντίνα του κορωνοϊού.
    Το θέμα αυτό άλλωστε αποτέλεσε αντικείμενο της παράστασης που πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων προχθές στη Διοίκηση, διαμηνύοντας πως «εάν και εφόσον δεν αντιμετωπιστεί, είναι μονόδρομος η διαμαρτυρία μας με στόχο όχι μόνον την προφύλαξη μας, που είναι άκρως απαραίτητη, αλλά ιδιαιτέρως για την μη εξάπλωση του ιού, κάτι για το οποίο καταβάλλουν προσπάθειες όλοι και παντού».
«ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ»
    Ο πρόεδρος του «Ιπποκράτη» Κώστας Πετρόπουλος απαριθμεί τις θετικές ενέργειες των συναδέλφων του, ως εξής: 
«:1) αθόρυβη αλλά ουσιαστική, υπεύθυνη και αποτελεσματική λειτουργία τους,
  2) προετοιμασία, το στήσιμο πριν λίγες ημέρες, του εγκαταλελειμμένου κτιρίου του ΝΝΘώρακος, 
 3) ο αγώνας που κατέβαλλαν, όπου σε χρόνο ρεκόρ και μάλιστα εν μέσω εφημερίας (γεγονός ανήκουστο για τα νοσοκομειακά δεδομένα, αλλά και για την επιστημονική τους γνώση) μεταστέγασαν την πνευμονολογική και τις χειρουργικές κλινικές του Νοσοκομείου μας, ερήμην όλων μας, για να αντιμετωπίσουν έκτακτα περιστατικά, για τα οποία σαφώς και υπήρχαν άλλες λύσεις, εάν και εφόσον υπήρξαν άλλοι χειρισμοί και άλλες διαδικασίες από τους αρμόδιους. Αυτοί λοιπόν οι Συνάδελφοι-Εργαζόμενοι, πραγματικά είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Τα αξίζουν βέβαια στην καθημερινή τους λειτουργία, στην πράξη και όχι ευκαιριακά και επικοινωνιακά, για ένα γεγονός».

Από την  έντυπη έκδοση της Εφημερίδας Γνώμης
                την 16η Μάρτη 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια: