Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Σχετικά με την προχθεσινή ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ, την ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΣ μπροστά από το Σωματείο και την ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ στην 6η Υ.Πε, μαζί με Συναδέλφους και από το ΠΠΝΡΙΟΥ.

Αριθμ. Πρωτ:……159.                                         ΠΡΟΣ: όλα τα Μέλη του Σωματείου μας.
Πάτρα…….....22.5.20.                                         ΚΟΙΝ: -  Διοικητή 6ης Υ.Πε.
                                                                                            -  Διοίκηση Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ
                                                                                            -  ΠΟΕΔΗΝ.
                                                                                            -  Μέσα  Μαζικής Ενημέρωσης

       Πραγματοποιήθηκε προχθες και μάλιστα με επιτυχία, από το Σωματείο μας, η νέα 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΠΟΕΔΗΝ, για το ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, για τα ζητήματα του διαχωρισμού του σε κλάδους, την διάσπαση τους και κατ΄ επέκταση της υποβάθμισής τους, που δυστυχώς εν μέσω πανδημίας προωθεί η κυβέρνηση.
       Απέναντι σ΄ αυτήν την κίνηση-διάταξη, που το επαναλαμβάνουμε είναι ακατανόητο να προωθείτε εν μέσω πανδημίας, επειδή δεν υπήρξε ό σχετικός και απαραίτητος διάλογος, οδηγηθήκαμε όπως ήταν φυσικό επόμενο και πάλι σε μία ακόμη ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, την ΝΕΑ  4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  της 21ης του Μάη στις ώρες 11:00-15:00, στα πλαίσια της οποίας είχαμε:
ü Στις 11:00 πμ συγκέντρωση στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου μας και συγκεκριμένα έμπροσθεν του Σωματείου, όπου έγινε και η σχετική ενημερωτική συζήτηση με τούς συγκεντρωθέντες απεργούς Νοσηλευτές του Νοσοκομείου μας.
ü Στην συνέχεια την μετάβαση ΟΛΩΝ μας στην 6η Υ.Πε, όπου ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τους αντίστοιχους Συναδέλφους του ΠΠΝΡΙΟΥ, συναντηθήκαμε, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, με τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε, στον οποίο καταθέσαμε ακόμη μια φορά τα αιτήματά μας, τις διεκδικήσεις μας, την μοναδική δηλ. επιδίωξη μας πού ήταν και είναι η ύπαρξη ενός ΕΝΙΑΙΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ, ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατηγορίας, με διακριτό καθηκοντολόγιο και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων της κάθε κατηγορίας.
    Επισημάναμε παράλληλα στον Διοικητή της 6ης Υ.Πε
πώς, εάν και εφ΄ όσον, υπογραφεί η σχετική καθ΄ υπόδειξη συγκεκριμένων παραγόντων κυβερνητική διάταξη, ότι η επόμενη ημέρα στα Νοσοκομεία θα είναι πολύ διαφορετική, τόσο στην παροχή υπηρεσιών όσο και στην κάλυψη των βαρδιών αλλά και στις σχέσεις των Νοσηλευτών, δεδομένου ότι μετά τον διαχωρισμό-την υποβάθμιση της ΔΕ κατηγορίας, αυτές είναι αδύνατον να προσφερθούν και να καλυφθούν, όπως απρόσκοπτα γίνεται μέχρι σήμερα.
       Ο Διοικητής της 6ης Υ.Πε, ο Κος Καρβέλης, ανέφερε στους συγκεντρωμένους ότι θα εκφράσει στο Υπουργείο την άποψή του για το ζήτημα που είναι ταυτόσημη και με την δική μας διεκδίκηση-πρόταση, καθώς επίσης και τα εκπαιδευτικά ζητήματα την διέξοδο της ΔΕ στα ΤΕΙ, όπως αυτή εκφράστηκε στην παράσταση από τους παρευρισκόμενους ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ.
      Μετά απ΄ αυτήν την προαναφερόμενη κινητοποίηση, βρισκόμαστε εν αναμονή των κυβερνητικών  επιλογών και κινήσεων, των αποφάσεών τους που ομολογουμένως έχουν φρενάρει
    Προετοιμάζοντας βεβαίως
την επόμενη νέα ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της ΠΟΕΔΗΝ, που έχει προσδιοριστεί για την 16/6/20, όπου πέρα από τα προαναφερόμενα, θα μπουν και τα ζητήματα της ένταξής μας στα ΒΑΕ αλλά και η συνέχιση της καταβολής του Νοσοκομειακού επιδόματος που η καταβολή του έχει ως καταληκτική ημερομηνία την 30/6/20.





Δεν υπάρχουν σχόλια: