Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ. ( ΠΕ.ΤΕ.ΔΕ.) ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΤΕΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ

                 Αυτό είναι το κείμενο, που μπορείτε και πρέπει  να το προωθήσετε


     Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 ενημερωθήκαμε από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο για την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει, χωρίς να προηγηθεί σχετική συζήτηση μεταξύ του Υπουργείου και των ενδιαφερομένων συνδικαλιστικών φορέων, με ένα άρθρο της επικείμενης πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τον COVID 19 στην σύσταση δυο ξεχωριστών κλάδων νοσηλευτικού προσωπικού, έναν Νοσηλευτών ΤΕ και ΠΕ και έναν ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών.
       Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Μαΐου 2020 μεταξύ των εκπροσώπων των ΣΥΝΔΕ της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας δεν επετεύχθη καμία απολύτως συμφωνία. Με τρόπο άκρως κυνικό και κάθετο η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, χωρίς να επιδείξει έστω και τη στοιχειώδη πρόθεση για διαπραγμάτευση, εμμένει, για μια ακόμη φορά, στις αυταρχικές της θέσεις.
        Ζήτησε μάλιστα με απειλητικό τρόπο να αποδεχθούμε την ένταξη, στον υπό ίδρυση κλάδο βοηθών νοσηλευτών, των συναδέλφων μας εργαζομένων του ΕΣΥ χωρίς, φυσικά, να συμπεριλάβει τους υπολοίπους συναδέλφους μας που εργάζονται σε διάφορους φορείς του δημοσίου.  
      Το γεγονός αυτό έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους συνα
δέλφους μας ΔΕ Β. Νοσηλευτές, πολύ δε τώρα, εν μέσω πανδημίας, όπου οι συνάδελφοί μας είναι μαχόμενοι στην πρώτη γραμμή τόσο στις δομές του ΕΣΥ, όσο και στους λοιπούς φορείς του δημοσίου.
       Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας γνωρίζει πολύ καλά ότι οι ΔΕ Β. Νοσηλευτές εργάζονται με απόλυτη επαγγελματική επάρκεια ασκώντας πλήρη και υπεύθυνα νοσηλευτικά καθήκοντα, έχουν σαν κοινό αντικείμενο την παροχή νοσηλευτικής φροντίδας, βιώνουν κοινές εργασιακές συνθήκες με τους νοσηλευτές (ΤΕ, ΠΕ) και κατά συνέπεια επιβάλλεται εργασιακά και ηθικά η ένταξή τους σε έναν ενιαίο νοσηλευτικό κλάδο με διακριτές κατηγορίες νοσηλευτικού προσωπικού ανάλογα με την κατηγορία εκπαίδευσης ΠΕ- ΤΕ- ΔΕ Νοσηλευτικής.
       Πιστεύοντας στην ενότητα της νοσηλευτικής
κοινότητας, λόγω του ιδιαίτερου επαγγελματικού και κοινωνικού της ρόλου, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι, η ένταξη των ΔΕ Β Νοσηλευτών σε έναν ενιαίο νοσηλευτικό κλάδο, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί παραχώρηση, ούτε απειλή υποβάθμισης πτυχίων των λοιπών κατηγοριών νοσηλευτικού προσωπικού.
     Η πρόσφατη πανδημία τους έχει ήδη διαψεύδει.
Στο κάλεσμα για την αντιμετώπιση των κρονοκρουσμάτων λόγω κορωνοϊού εμείς οι 12.000 περίπου ΔΕ Β. Νοσηλευτές ανταποκριθήκαμε και ανταποκρινόμαστε πλήρως από την πρώτη κιόλας στιγμή. Εργαζόμαστε σε όλη την περιφέρεια του δημοσίου τομέα και καλύπτουμε το 45% του νοσηλευτικού προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ευρισκόμενοι σε συνεχή και διαρκή επαγρύπνηση κι ετοιμότητα, αποδείξαμε, εμπράκτως και σε κ
αθημερινή βάση, τη συμβολή μας στην προσπάθεια αντιμετώπιση όλων των περιστατικών που νοσούν από τον Covid-19 τόσα στα νοσοκομεία αναφοράς, όσο και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας. Υπενθυμίζουμε π Cτι το ποσοστό συμμετοχής μας των ΔΕ Β. Νοσηλευτών στην παροχή νοσηλευτικής φροντίδας σε ασθενείς Covid- 19 αγγίζει το 50% επί του συνολικού νοσηλευτικού προσωπικού των δομών του ΕΣΥ.
      Μετά το χειροκροτ
ήματα και τις ευχαριστίες προς το νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ, το 45% των άσπρων ποδιών (ΔΕ Β. Νοσηλευτές) κατ’ ουσίαν εξαιρούνται και τίθενται, αντιμετωπιζόμενοι ρατσιστικά, εκτός του νοσηλευτικού κλάδου. Αυτή η επαίσχυντη και ρατσιστική διάκριση σε βάρος μας δεν έχει παρατηρηθεί σε αντιστοίχους κλάδους των ευαίσθητων τομέων του δημοσίου βίου. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι, η απαξιωτική αυτή συμπεριφορά και οι εκ του πονηρού προθέσεις της ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, μας ανησυχούν και ιδιαιτέρως μας προβληματίζουν.
      Αναρωτιόμαστε, τι άραγε επιδιώκουν και που αποσκοπούν;
θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώνουμε και επιστήσουμε την προσοχή ολοκλήρου της ελληνικής κοινωνίας πληροφορώντας ότι το όλο αυτό εγχείρ
ημα, αναφορικά με την εξαίρεση των ΔΕ Β. Νοσηλευτών από ενιαίο νοσηλευτικό κλάδο, θα επιφέρει τεράστια λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα, δεδομένης και της επερχόμενης λόγω κορωνοϊού οικονομικής ύφεσης, σε όλες τις μονάδες του ΕΣΥ.
     Τέλος, σύμφωνα με τον ΟΗΕ το 2020 είναι το έτος των νοσηλευτών / τριών και μαιών. Φέτος έχουμε έναν επιπλέον λόγο να τιμήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τους ή
ρωες και τις ηρωϊδες του καθημερινού αγώνα κατά του COVID-19.
    Αν πραγματικά θέλετε να τιμήσετε τους ΄΄ήρωες΄΄ πράξτε το τώρα!!

 
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΔΙΧΑΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ!!
   ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ

Από τους ΣΥΝΔΕ
ΣΥΝΔΕ 1ης & 2ης                   ΥΠΕ: synde12ype@yahoo.com                    
ΣΥΝΔΕ    3ης &    4ης             ΥΠΕ:  s.y.n.d.e.mak.thra789@gmail.com
ΣΥΝΔΕ    5ης                           ΥΠΕ:  synde5ype@gmail.com
ΣΥΝΔΕ    6ης                           ΥΠΕ:  synde6ype@gmail.com
ΣΥΝΔΕ    7ης                           ΥΠΕ:   synde.kritis@gmail.com

                   
ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ   σχετικά   στον  σύνδεσμο  που  ακολουθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια: